Pagina's

dinsdag 29 april 2014

Restaurant: Dairy Queen – Cocoa Beach, Florida

Restaurant: Dairy Queen
Adres: 3690 N Atlantic Ave, Cocoa Beach, FL 32931, Verenigde Staten



Een van mijn favoriete ice cream restaurants is Dairy Queen. Eigenlijk is het meer een fast food keten, waar ze ook friet en hamburgers verkopen, maar ikzelf heb er nog nooit iets anders dan ijs gehaald. Dairy Queen staat vooral bekend om zijn Blizzards. Een Blizzard is een flinke bak met softijs en allerlei verschillende soorten toppings en sausen. Wanneer het bakje volledig gevuld is met al het lekkers, wordt het bakje op zijn kop gehouden en vervolgens valt er niks uit het bakje. Het woord Blizzard staat ook ondersteboven op het bakje, zodat je het eigenlijk dan pas zou kunnen lezen.

Meestal neem ik een Blizzard met heel veel chocolade, zoals de Chocolate Xtreme Blizzard Treat, de Georgia Mud Fudge Blizzard Treat of de Midnight Truffle Blizzard Treat. Zoals je ziet zijn het dus ijsjes met verschillende uiteenlopende, grappige namen. Je hebt de Blizzard in verschillende maten en soorten, elke maand is er een Blizzard van de maand die alleen dan op het menu staat. De maten zijn er van medium naar extreem groot. Het verschilt een beetje per vestiging wat de grootste maat is. In de vestiging van Dairy Queen in Cocoa Beach heb ik denk ik de grootste maat gezien, die inhoud leek wel 1 liter.


In Cocoa Beach kom je bij Dairy Queen door vanaf Ron Jon Surf Shop de weg naar boven door te lopen en vervolgens zit het aan de rechterkant aan de overkant van de straat. Deze vestiging was niet zo heel erg groot. Voor de vakantie hadden we een couponboek op eBay gekocht voor een paar dollar, waar voor duizenden dollars korting in zat. Het was de Orange County Entertainment Book, die 7 dollar die wij er voor uit hebben gegeven hadden we na een bestelling bij een restaurant er al uit. Een van de coupons uit het boek was twee Royal Treats halen en maar een betalen.

Een Royal Treat is een grote “coupe” ijs met allemaal lekkers. Deze keer draaiden we de rollen een keer om, mijn vriendin bestelde namelijk een ijsje met heel veel chocola, namelijk de Oreo Brownie EarthQuake en ikzelf de Banana Split. Mijn Bana Split bestond uit 2 grote stukken banaan met 3 bollen softijs en slagroom ertussen overgoten met twee verschillende soorten sausen. De Oreo Brownie EarthQuake bestond uit softijs met grote stukken brownie slagroom en chocoladesaus. Als ik er nu over nadenk vraag ik mezelf eigenlijk af waarom ik dit ijsje niet had besteld.

De Banana Split was heel erg lekker! Het was een flinke hap, maar dat ben ik tijdens mijn Amerikareizen ook  wel gewend. Ik vond het wel jammer dat wij de enige klanten in de zaak waren. In heel Cocoa Beach was het rustig toen wij er waren en er was ook niet zo heel veel te doen. Dit was in de Dairy Queen niet anders. De ijsjes waren heerlijk! Zonder de coupon had ik denk ik weer “gewoon” een Blizzard besteld en had ik dit lekkere ijsje gemist. Met een ijsje van Dairy Queen zit je denk ik altijd goed, voor ieder is er wat wils en de smaak ik super! Het is heel iets anders dan een Italiaanse ijssalon, dat kun je niet met elkaar vergelijken, maar je moet denken aan bijvoorbeeld een Mc Flurry, maar dan tig keer lekkerder met ook veel meer smaken en keuze.