Pagina's

donderdag 24 april 2014

Activiteit: Stratosphere Tower – Las Vegas, Nevada

Activiteit: Stratosphere Tower
Adres: 2000 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89104, Verenigde Staten



Aan het einde van de wereldberoemde Las Vegas Strip staat de Stratosphere Tower.  Deze toren zie je eigenlijk vanuit de hele strip wel staan. De Stratosphere Tower is namelijk de hoogste observatietoren van Amerika, met een schitterend uitzicht over heel Las Vegas wanneer je bovenop de toren bent.

Naast het schitterende uitzicht (vooral wanneer het donker is) biedt de Stratosphere Tower nog veel meer attracties en vertier. Het restaurant Top of the World is namelijk gevestigd bovenin de toren, het is een vrij duur restaurant waarbij je dus ook voor het uitzicht betaald. In het restaurant zelf ben ik niet geweest, dus daar kan ik verder niks over vertellen.



Het restaurant is niet het enige wat de Stratosphere Tower uniek maakt, want  bovenop de toren zijn een aantal attracties geplaatst voor de echte durfals! Bij deze attracties ben ik wel geweest en het was echt heel indrukwekkend moet ik zeggen.  Normaal gesproken kost het $18 om alleen maar boven op de toren te komen, maar omdat wij in het bijbehorende Stratosphere Hotel overnachtten konden wij gratis naar boven.

De eerste attractie is de Big Shot, waarbij je vanaf de top van de toren verder de lucht in wordt geschoten en dan snel weer terug, als een soort van katapult met daarna een korte vrije val.  Dit gaat dan een aantal keer zo op en neer. Voor alle attracties moet je apart betalen, de losse attracties kosten $ 15,00 per keer, maar je kunt ook pakketten kopen voor entree tot de toren met 1 attractie, met 2 attracties, met 3 attracties of met een onbeperkt aantal attracties.





De tweede attractie is de Insanity. Het lijkt op een soort van grijparm zoals je van de kermis kent om beertjes mee te winnen, maar dan in het groot. Een aantal koppeltjes zitten naast elkaar en de Insanity begint steeds harder en sneller rond te draaien. Dit op een hoogte van 260 meter, waarbij je zo naar beneden kijkt. Het is een echte thrillride en niet voor iedereen weggelegd.

De attractie X-Scream vind ik zelf nog iets Extremer. Je zit in een klein wagentje zoals je ook in rollercoaster zit, maar dan achter elkaar. Ik denk dat de lengte zo’n 3 meter is en je gaat heel langzaam vooruit, maar het lijkt alsof je zo de afgrond in rijdt, omdat de baan opeens stopt!  Het lijkt dus alsof je zo 260 meter naar beneden gaat vallen. Opeens klapt de baan ook nog verder naar beneden waardoor het helemaal lijkt alsof je naar beneden stort. Het wagentje gaat een paar keer naar achter en voren, maar het is echt een hele heftige attractie. Een Amerikaanse jongen stond op een gegeven moment naast mij te kijken, zijn gezicht trok steeds witter weg. Op een gegeven moment zei hij tegen mij: “This sh#t is too much for me” en liep lijkbleek weg. Terwijl hij dus alleen maar aan het kijken was!




Naast deze attracties is er op de Stratosphere Tower ook nog plaats voor de Sky Jump. Dit is een soort bungyjump, waarbij je wel vastzit aan een touw, maar niet aan een elastiek. Het lijkt dus alsof je zo helemaal naar beneden valt, alleen wordt er op het laatste moment toch geremd. De Sky Jump is wel een duur grapje, op internet zie ik een prijs staan van $ 109 en hoger.

De attracties op de Stratosphere Tower zijn dus voor de echte daredevils! Je moet er van houden, maar het is sowieso wel heel mooi en indrukwekkend om boven te gaan kijken. Wanneer je klaar bent met de attracties kun je altijd nog een drankje gaan doen in de AirBar, dit is de hoogste bar van Las Vegas! Zoals altijd alles het hoogste, grootste, kleinste, dikste, dunste is in Amerika en daarom hou ik er ook zo van!