Pagina's

zaterdag 26 april 2014

Activiteit: Empire State Building Observatory – New York City, New York

Activiteit: Empire State Building Observatory
Adres: Empire State Building, 350 5th Ave, New York, NY 10001, Verenigde Staten



Een van de bekendste gebouwen van de wereld is het Empire State Building in New York City. Het is het op een na hoogste gebouw van de stad en was vroeger (tot 1971) het hoogste gebouw ter wereld. In het gebouw bevinden zich een aantal attracties, een van deze attracties is het Empire State Building Observation Deck.

Tijdens onze reis maakten we gebruik van de New York Explorer Pass, dit is een card waarmee je 3, 5, 7 of 10 attracties in New York kunt doen tegen een vaste prijs. Een van de bijbehorende attracties was dus het Empire state Building Observation Deck. Vanuit ons hotel (het Affinia Manhattan, hierover in een ander blog meer) was het een kleine 10 minuten lopen naar het Empire State Building. We besloten in de avond te gaan, omdat we dan mooi de verlichting zouden zien over de hele stad.


Toen we bij het gebouw aankwamen stonden er allemaal handelaren met express kaarten om te verkopen, waardoor je eerder binnen zou zijn in de attractie dan met gewone kaarten. Ze zeiden dat het met gewone kaarten zeker 2 uur wachten was, voordat je in de lift naar boven zou mogen. Hier trapten wij gelukkig niet in en besloten gewoon het Empire State Building binnen te gaan. Binnen bleek het gelukkig helemaal niet zo druk.

We konden gewoon doorlopen en de wachtrij binnen was ook niet lang. In de wachtrij was er van alles gethematiseerd. Er hingen verschillende schermen met uitleg over het gebouw, er stond een maquette van het Empire state Building, er was informatie over King Kong die het gebouw ooit heeft beklommen en er werd informatie gegeven over de snelheid van de lift naar boven toe.



Na de controle mochten we in de eerste lift naar boven toe. Ik denk dat het wachten in het totaal 10 minuten heeft geduurd, dus de mannen buiten die je express tickets willen aansmeren moet je echt niet geloven. De eerste lift ging erg snel naar boven, tijdens de rit werden er ook wat dingen verteld over het gebouw. Eenmaal boven moesten we uit de lift om vervolgens nog een lift te nemen naar het Observation Deck.

Toen we uit de tweede lift kwamen kwam je in een glazen ruimte terecht met daarbij een deur naar buiten toe. Wat was dit hoog zeg, maar ook heel erg mooi! Overal zag je de verlichting en je kon echt mijlen ver kijken. Boven was het wel vrij druk, maar toch kon je overal goed naar kijken. Ik vond het echt schitterend om te zien en om mee te maken. Ik was al een keer eerder in New York geweest, alleen toen was het te mistig om naar boven te gaan, dat vond ik toen heel erg jammer. Gelukkig was er deze avond geen sprake van mist en konden we van het mooie uitzicht genieten.




Mijn vriendin vertelde me later dat ze had verwacht dat ik die avond iets zou doen, maar dat heb ik bewaard voor later op deze reis. Jullie kunnen misschien al wel raden wat ik van plan was, maar hier ga ik in een ander blog over vertellen.

In het totaal zijn we denk ik een half uurtje boven geweest. Ik vond het echt schitterend en ik kan het ook iedereen aanraden om tenminste een keer de trip naar het Observation Deck van het Empire State Building te maken wanneer je in New York City bent.