Pagina's

zondag 20 april 2014

Activiteit: Anaheim Gardenwalk – Anaheim, Californië

Activiteit: Anaheim GardenWalk
Adres: 400 Disney Way, Anaheim, CA 92802, Verenigde Staten



Vlakbij ons hotel in Anaheim (het Howard Johnson, 1380 S. Harbor hotel) en op loopafstand van Disneyland lag de Anaheim Gardenwalk. Een mall die, toen wij er tenminste enkele keren waren, nogal uitgestorven is. Het is een shopping, dining en entertainment center met allerlei soorten winkels, restaurants, een bioscoop en andere zaken.

Het is een mall om de bezoekers die in Anaheim verblijven, maar een dagje niet naar Disney gaan, toch wat vertier te geven. Echter lijkt het er op alsof de mensen hun heil ergens anders zoeken. Zelf vond ik het er wel heel mooi uitzien. Er waren restaurants naar mijn smaak, waar ik later nog een keer over zal vertellen, zoals Johnny Rockets, Bubba Gump Shrimp Co, the Cheesecake Factory en nog vele anderen. We zijn hier ook wel een paar keer wezen eten, maar er ontbrak toch iets. Dat iets dat waren de bezoekers, zowel ’s middags als ’s avonds was er niet veel te beleven.




Een van de avonden zijn wij er uit eten geweest waarbij we als bijna de enigen aan een tafeltje zaten. Het eten was lekker en onderling was het gezellig, maar verder ontbrak de sfeer natuurlijk wel. Daarna gingen we naar de bioscoop, er zit namelijk een vestiging van UltraLuxe Cinemas op deze locatie, en we hadden de zaal zowat voor ons zelf. Het zou misschien ook aan de film kunnen hebben gelegen, maar dat lijkt mij sterk.

Tevens was er een stop van de ART bussen gevestigd in het Anahem Gardenwalk, hier hebben wij echter vrij lang naar moeten zoeken. Uiteindelijk bleek dat je met een trap naar beneden moest, naar de parkeergarage en daar stonden dan 2 bankjes naast elkaar opgesteld. Dit bleek de halte te zijn. Normaal gesproken is alles in Amerika erg duidelijk aangegeven, maar dat viel hier vies tegen.




Qua winkels zijn er verschillende zaken gevestigd met voor ieder wat wils, zoals bijvoorbeeld een winkel van Harley Davidson, een Lush, een Rockey Mountain Chocolate Factory en een Sunglass Hut. De meeste van deze zaken zijn erg op de toerist gericht en daarom vond ik het ook zo vreemd dat het overal zo rustig was. Het was niet zo dat het tijdens de hele vakantie overal rustig was, want bij de parken van Disneyland en ook Knott’s Berry Farm gedurende de vakantie was het vrij druk. Misschien dat er onvoldoende reclame wordt gemaakt voor de Anaheim Gardenwalk, want het zou echt wel iets moois kunnen zijn, wanneer er voldoende bezoekers zijn. Potentie heeft het dus wel, alleen moeten ze er nog iets op verzinnen om meer bezoekers te trekken. Misschien wel een officiële Disneystore met net wat goedkopere prijzen dan in het Disneyland Resort zelf.