Pagina's

zondag 13 april 2014

Amerikaans restaurant in het buitenland: Dunkin' Donuts - CentrO Oberhausen, Duitsland

Amerikaans restaurant in het buitenland: Dunkin' Donuts
Adres: Centro, Centroallee, 46047 Oberhausen, Duitsland



De Amerikaanse donutketen Dunkin' Donuts heeft een aantal jaar geleden ook in Nederland gezeten. Helaas bleek het toen nog niks voor de Nederlandse markt en ging het failliet. In de huidige tijd met het steeds groter wordende Starbucks in Nederland zou Dunkin' Donuts misschien een grotere kans van slagen hebben.

Sinds een aantal maanden is er wel een vestiging van Donkun' Donuts geopend in het winkelcentrum CentrO in Oberhausen. Dit winkelcentrum is voor de mensen die in de grensstreek in het oosten van Nederland wonen redelijk eenvoudig te bereiken.


Ik was erg benieuwd of de donuts hetzelfde als in Amerika zouden smaken en we zijn dan ook naar Oberhausen gereden om de donuts te gaan testen. Ik vind het altijd heel erg leuk om bij eettentjes te zijn die ik van onze reizen naar Amerika ken en bij het zien van de Dunkin Donuts vestiging werd ik dan ook gelijk helemaal vrolijk. Het zaakje had precies dezelfde indeling als de meeste Dunkin' Donuts vestigingen in Amerika en ze hadden dan ook een ruim assortiment aan verschillende lekkernijen.

Wij besloten om 12 donuts te kopen en deze mee terug naar huis te nemen. We hadden donuts met verschillende soorten icing, maar met vooral chocolade. Ikzelf ben heel erg gek op chocolade, dat zullen jullie ook wel in mijn toekomstige berichten lezen over de verschillende ice cream zaken in Amerika. De donuts met daarin een crèmevulling en bovenop chocolade vond ik het lekkerst, maar de overige donuts smaakten ook verrukkelijk! Het was mooi om weer even het gevoel van het in Amerika zijn te hebben. Ik word er vrolijk van en geniet op dat soort momenten echt heel erg. De volgende keer wanneer ik in de buurt van Oberhausen ben zal ik zeker proberen om weer even bij Dunkin' Donuts langs te gaan om weer 12 donuts te bestellen.