Pagina's

zaterdag 24 april 2021

Restaurant: Banger's Sausage House & Beer Garden - Austin, Texas

Restaurant: Banger's Sausage House & Beer Garden
Adres: 79 Rainey St, Austin, TX 78701, Verenigde Staten

De hoofdstad van de Amerikaanse staat Texas is Austin. Er zijn veel universiteiten in de stad te vinden en daarom kan Austin een echte studentenstad genoemd worden. Vanwege de vele studenten in de omgeving zijn er ook ontzettend veel kroegen en bars gesitueerd, welke er voor zorgen dat de stad levendig en bruisend is. De meeste van de uitgaansgelegenheden zijn te vinden in downtown en in het Rainey Street Historic District. In veel van deze tenten wordt er countryrock gedraaid, speciaalbier geschonken en lekker gegeten. Een bijnaam van Austin is Weird City, en die naam heeft de stad onder andere gekregen vanwege de vreemde dingen die kunnen gebeuren tijdens een avondje stappen in de stad. Mijn kameraad en ik waren erg benieuwd naar het uitgaansleven in Austin en we wilden er dan ook met volle teugen van genieten. Vandaar dat we zo verstandig zijn geweest om met de taxi de binnenstad in te gaan. Nadat we een bodem hadden gelegd bij Iron Works Barbecue zijn we naar het Rainey Street Historic District gelopen en hebben daar een aantal uitgaansgelegenheden, waaronder het Banger's Sausage House & Beer Garden, bezocht.

Het Banger's Sausage House & Beer Garden is een plek om te eten, drinken en rond te hangen met vrienden en een goede tijd te beleven. Het wilt zich profileren als een Duits restaurant in de buitenlucht, waar ook goed bier kan worden gedronken. De zelfgemaakte worsten, brisket, pulled pork en gepekelde groenten zorgen er voor dat de gasten van de zaak ook graag wat komen eten bij Banger's. De kwaliteit en de eerlijke prijs van het aangeboden voedsel en de verschillende bieren welke er geschonken worden staan bij Banger’s Sausage House & Beer Garden op de eerste plaats. De Americana en countrymuziek welke op de locatie wordt gedraaid zorgt er bovendien voor dat er een goeie en gastvrije sfeer wordt gecreëerd. De zaak werd in juli 2012 geopend en 2 jaar later werd er met een uitbreiding gestart, welke pas in 2018 werd afgerond. Op dit moment heeft het maar liefst 207 verschillende taps, waaruit allerlei ambachtelijke (voornamelijk Amerikaanse) bieren stomen. Dit is het hoogste aantal taps van heel Austin. De bierhal en biertuin samen vormen een oppervlakte van 4.500 vierkante meter, waardoor het dus ook ontzettend veel gasten kan ontvangen.

New York


Vanuit Iron Works Barbecue liepen we rustig door het Rainey Street Historic District, dit was een straat met historische huizen, veelal in bungalowstijl. Een aantal van 21 gebouwen die in Rainey Street liggen zijn geïdentificeerd als onderdeel van de historische wijk, echter zijn er 31 gebouwen in de straat te vinden welke vóór 1934 zijn gebouwd, dit geeft de buurt een historisch karakter. De straat is in 1985 toegevoegd aan het Nationaal Register van Historische Plaatsen. Sinds het begin van de jaren 2010 is de voorheen slaperige woonstraat echter uitgegroeid tot een populair uitgaansgebied. Veel van de historische huizen zijn namelijk gerenoveerd tot bars en restaurants, met grote veranda’s en buitenplaatsen. Het was zaterdagmiddag en overal zagen we deze tot kroegen omgebouwde huizen. Mensen waren aan het eten, drinken en feesten en ik vond het er geweldig. We gingen eerst even naar Craft Pride om daar een Untappd Badge te halen (ik heb daar wat weinig foto’s van gemaakt om er een blogbericht over te schrijven, maar wellicht dat ik er in de toekomst nog wel een keer over vertel) en nadat we daar geweest waren liepen we naar het Banger's Sausage House & Beer Garden.

Het was een wandeling van slechts 2 minuten, maar onderweg kwamen we langs nog 6 andere cafés en restaurants. We hadden precies het juiste moment uitgekozen om in de straat te zijn, de mensen hadden weekend en waren klaar om te feesten. We arriveerden in een grote vierkanten biertuin, waar het gezellig druk was. In het midden stonden allemaal picknicktafels met parasols erboven en daarnaast houten hangtafels, waaraan een flink aantal mensen lekkere biertjes aan het drinken waren. Aan de zijkanten waren verschillende gebouwen gemaakt, in een van de gebouwen was de barbecue en het smokehouse gesitueerd, daar konden de worsten en allerlei andere stukken vlees worden gekocht. Wij hadden een half uurtje voor die tijd al gegeten en daarom lieten we de barbecue even voor wat het was. We liepen daarom langs de andere bouwwerken en onze aandacht werd al snel getrokken door een muur waaraan tientallen biertaps waren bevestigd. Het was één van de twee biermuren van Banger’s en het zou nog een hele opgave gaan worden om een keuze te maken. Boven de taps hingen bordjes waarop de namen van de bieren beschreven stonden, echter waren deze bordjes zo klein dat zowel mijn maat als ik de namen van de bieren niet goed konden lezen.




Gelukkig was het Banger's Sausage House & Beer Garden ook aangesloten bij de app Untappd en hadden zij het menu online staan. Ik pakte mijn telefoon erbij en keek naar het aangeboden menu. We moesten even wachten totdat we aan de beurt waren, dus had ik genoeg tijd om wat uit te zoeken. Ik vind het altijd leuk om “Speciale badges” met het inchecken van bier te verdienen en zag dat er één biertje door Banger’s werd aangeboden waar ik zo’n speciale badge voor zou gaan krijgen. Het was de Hazy Little Thing van de brouwerij Sierra Nevada Brewing Co. uit Chico, Californië. Dit was nummer 152 van de taplijst en toen ik op het bordje met dat nummer keek kon ik de naam er inderdaad wel van ontcijferen. Een glas zou $ 6,50 gaan kosten en op het moment dat we aan de beurt waren bestelden we er 2 van, één per persoon. We kregen de glazen uitgereikt en vervolgens gingen we op zoek naar een vrije tafel. We besloten om ergens aan de zijkant te gaan zitten, zodat we een goed zicht hadden op de biertuin en alles wat om ons heen gebeurde. Het was er echt heel gezellig, het publiek was ontzettend divers, van jong tot oud, man en vrouw, en volgens mij had vrijwel iedereen een leuke tijd.

De tafel waaraan wij plaats hadden genomen bevond zich op een terras als verhoging van een gebouw, waardoor we een goed zicht op de biertuin hadden. Ik had zin om van het biertje te gaan genieten, want had best dorst gekregen. Ik vond het mooi dat het logo van de zaak was gedrukt op het glas en tevens op de papieren onderzetter, dat heeft toch altijd wel wat extra’s vind ik en ziet er gewoon professioneel uit. Het biertje was een New England IPA en had een lekkere fruitige smaak met een bittere afdronk. Bij het inchecken kreeg ik inderdaad de speciale badge en dat was natuurlijk mooi meegenomen. We dronken het glas rustig leeg en genoten van alles om ons heen. Een bandje begon op een gegeven moment muziek te spelen en dat zorgde nog eens voor wat extra sfeer. We hadden die middag en avond nog een paar andere locaties op het programma staan, waardoor we besloten om na het ene biertje weer op weg te gaan naar de volgende bar. We hadden natuurlijk maar een beperkte tijd in Austin, waardoor we deze tijd zo efficiënt mogelijk wilden benutten. Ik had echter best nog wel wat langer bij het Banger's Sausage House & Beer Garden willen blijven, want het was er echt heel erg gezellig en het is een leuke uitgaansgelegenheid met veel verschillende bieren en volgens mij kan er ook nog eens heerlijk worden gegeten.