Restaurant: La Creperie
Adres: 3655 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten
In Las Vegas zijn er honderden restaurants te vinden voor een lekkere maaltijd of een smakelijk tussendoortje. De prijsverschillen zijn groot, maar de geboden kwaliteit is eigenlijk vrijwel nooit slecht. Ik heb in ieder geval nog nooit slecht gegeten in Las Vegas, maar dat komt misschien ook wel door het feit dat ik een alleseter ben en heel veel lekker vind. Tijdens een van mijn verblijven in Sin City had ik zin in een lekker tussendoortje en wilde gaan eten bij een zaakje waar ik nog niet eerder naartoe was geweest, maar wel goede verhalen over had gelezen. Het was het restaurant La Creperie in het Paris Las Vegas Hotel & Casino. Voordat ik naar Le Creperie toeging heb ik eerst de Eiffel Tower Experience gedaan en het Eiffel Tower Viewing Deck bezocht. Eenmaal weer beneden, terug op de casinovloer, ging ik op zoek naar de locatie voor het lekkere Franse tussendoortje. Het restaurant was te vinden op Le Boulevard, de promenade van het resort vol met winkels en eetgelegenheden, schuin tegenover Le Petit Bar. Het was nog best een wandelingetje door de verschillende "straten" van Paris. Ik vond het geweldig om te zien dat de plafonds ook weer allemaal beschilderd waren met de kleuren van de lucht en wolken, zodat het leek alsof je daadwerkelijk buiten in de straten van Frankrijk liep. Na enige tijd arriveerden we bij La Creperie en was het tijd om onze trek te stillen.
La Creperie is een Frans counter-service-restaurant dat gespecialiseerd is in Parijse crêpes. De crêpes worden verkocht in de stijl van straatverkopers, maar in een charmante ambiance met een traditioneel trottoirraam. Op het menu staan een aantal verschillende soorten Franse pannenkoekjes, het beleg kan bijvoorbeeld bestaan uit drievoudige roombrie en Boursin tot aan verse bessen en Chantilly-room. De chef-koks van La Creperie gaan creatief aan de slag met de typische Franse delicatesse om elke hunkering naar het lekkernij te kunnen stillen. De eetgelegenheid is op dit moment elke dag geopend van 7:00 tot 21:00 uur, ofwel van zonsopgang tot zonsondergang, dus je kunt er crêpes eten als ontbijt, diner of dessert. Normaal gesproken kun je er ook 's nachts terecht voor iets lekkers, maar vanwege de huidige periode zijn de tijden aangepast en is de locatie elke dag minder lang geopend. Er kan er voor gekozen worden om de crêpes mee te nemen en op te eten in de straten van Parijs, maar er staan ook enkele tafeltjes met stoelen bij de zaak. Wij besloten destijds om onze crêpes aan een van die tafeltjes op te gaan eten, echter moesten we eerst nog even kijken wat we wilden bestellen. Er stonden 7 verschillende zoete en 5 verschillende hartige crêpes op het menu. We waren het er allebei over eens dat we iets zoets zouden gaan kiezen, alleen was het nog even lastig om een definitieve beslissing te maken.
Uiteindelijk werd er een Butter & Sugar crêpe ($9,25) besteld, dit was een vrij simpele crêpe met poedersuiker en boter er op. Zelf had ik meer zin in chocolade en dus koos ik voor de Nutella crêpe ($11,00), deze was gevuld met Nutella (hoe kan het ook anders), banaan, hazelnoot en room en er bovenop werd karamelsaus en poedersuiker gedaan. Ook bestelden we er een lemonade en Sprite bij. De beide crêpes werden voor onze neus vers gebakken en opgemaakt, het was mooi om te zien hoe de kok dit werk in zijn vingers had. De crêpes werden op plastic bordjes met plastic bestek uitgeserveerd en dat vond ik wel jammer, ik had liever een normaal bord en bestek gehad. Gelukkig bleek het niks aan de smaak van de crêpes af te doen, want ze waren allebei erg lekker. De combinatie van Nutella en banaan met de stukjes hazelnoot en de licht-zoete slagroom was heerlijk. Ik moest wel goed opletten dat er niet teveel van de hazelnootpasta uit de crêpe kwam zetten, maar gelukkig ging alles goed en heb ik het geheel netjes op kunnen eten. De crêpe was tweemaal gevouwen en daardoor ook niet heel erg groot, ik had die van mij best snel op en daarom geef ik ook aan dat je het echt als een tussendoortje moet zien en niet als een volledige maaltijd. Tenzij je natuurlijk maar een kleine eter bent. Ik vond het in ieder geval wel een aanrader, het is niet heel goedkoop, maar de smaak daarentegen is heerlijk.