Pagina's

maandag 15 november 2021

Activiteit: Las Vegas Mob Experience - Las Vegas, Nevada

Activiteit: Las Vegas Mob Experience
Adres: 3801 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten


In de maand maart van het jaar 2011 werd in het Tropicana hotel de Las Vegas Mob Experience geopend. Het was een interactieve rondleiding en museum van 2.500 vierkante meter groot, dat in het teken stond van de opkomst en ondergang van de maffia in Las Vegas. Het was een combinatie van entertainment, verhalen, voorwerpen en technologie gericht op de geschiedenis van de georganiseerde misdaad in de stad. Er werd destijds gebruik gemaakt van de meest moderne interactieve entertainmenttechnologie. De bezoekers werden in staat gesteld om een reis te maken door de wereld van de maffia, er waren 3D-hologrammen te zien van befaamde maffia-filmiconen, gangsters en beroemdheden zoals James Caan, Frank Vincent, Tony Sirico en Mickey Rourke. Tevens waren er acteurs in de Las Vegas Mob Experience aanwezig die voor een bepaalde interactie zorgden.

Een museum met originele foto's, video's, brieven en de persoonlijke bezittingen van beroemde en beruchte gangsters zoals Benjamin "Bugsy" Siegel, Meyer Lansky, Sam Giancana, Tony Spilotro, Mickey Cohen, Charles "Lucky" Luciano en Joey Aiuppa zorgde daarnaast voor informatieverschaffing. De Experience bevatte stukken die ooit toebehoorden aan de maffia die hebben bijgedragen aan het creĆ«ren van het huidige Las Vegas. Helaas heeft de Las Vegas Mob Experience niet lang bestaan, in november 2013 sloot het de deuren, omdat de leaseovereenkomst met het Tropicana hotel ten einde was gekomen. Inmiddels was in Downtown Las Vegas The Mob Museum geopend, en dat museum heeft de uiteindelijke concurrentiestrijd gewonnen. 

Zelf ben ik in het najaar van 2011 naar het Las Vegas Mob Experience geweest. Het was toen nog een hele zoektocht om bij de entree van de attractie terecht te komen, een lange wandeling door de verschillende gangen van het hotel ging aan ons bezoek vooraf. Op het moment dat we bij de ingang arriveerden en kaarten in de bijbehorende winkel wilden kopen werd er direct aangegeven dat nog niet alle zalen en ruimtes helemaal klaar waren en dat vond ik eigenlijk wel vreemd. Het was immers al een halfjaar geleden dat de attractie werd geopend. Desondanks kostten de tickets normaal gesproken toch nog $ 28 per stuk. 

Gelukkig had ik een kortingscoupon bij me, waarmee ik 2 tickets voor de prijs van 1 kon kopen. Eenmaal binnen in de Las Vegas Mob Experience zagen we eerst hoe alle immigranten vanuit Europa binnenkwamen in Amerika en van daaruit met de tijd de georganiseerde misdaad in Amerika en vervolgens in Las Vegas ontwikkelden. Ik vond het erg interessant om te zien, maar datgene wat aangeboden was vond ik wel wat karig. Er moest zeker meer geboden worden voor de $ 28,00, maar ik vraag me af of dat het er ooit echt van is gekomen. Ik verwacht eigenlijk van niet en daarom is het ook niet vreemd dat de Las Vegas Mob Experience 2,5 jaar na opening is gesloten.