Pagina's

donderdag 21 november 2019

Activiteit: Nathan Burton Comedy Magic - Las Vegas, Nevada

Activiteit: Nathan Burton Comedy Magic
Adres: 3663 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten


Voorafgaande aan mijn laatste reis naar Las Vegas was ik op zoek naar een leuke show om met zijn vieren in de middag te bezoeken. Op internet las ik allemaal enthousiaste verhalen over een show van Nathan Burton en vandaar dat ik wat filmpjes van hem op YouTube opzocht. Na een paar van die clips te hebben bekeken wist ik genoeg, het leek me inderdaad een leuke show en omdat het al om 16:00 uur plaats zou gaan vinden paste het goed in onze planning. Ik wilde de tickets voor de voorstelling online komen en kwam erachter dat we dat het beste via de website van de Amerikaanse Groupon konden doen. De kaarten waren via die site namelijk ontzettend voordelig, per persoon hoefde ik slechts $ 12,50 te betalen. Ik kocht ze en vervolgens ontving ik een bevestiging in mijn mail met daarbij de mededeling dat ik wel nog even naar een Amerikaans telefoonnummer moest bellen. Dit moest ik doen om zodoende een reservering te kunnen maken voor de voorstelling op de voor ons gewenste datum. Ik wachtte een paar dagen, totdat ik zeker wist op welke dag we wilden gaan, en vervolgens belde ik op naar het V Theater Box Office, om te reserveren.

Tijdens het telefoongesprek, welke vrij lang duurde, werd mij een bevestigingsnummer doorgegeven.  Dit nummer schreef ik op, maar ik ging er vanuit dat ik ook wel een bevestiging in mijn mail zou gaan ontvangen. Die bevestiging per mail is er echter nooit gekomen, terwijl ik wel meerdere malen mijn e-mailadres moest doorgeven. Vanwege dat feit hoopte ik maar dat de reservering goed was doorgekomen en dat de tickets gewoon klaar zouden liggen bij het theater. Er werd mij verteld dat ik de kaarten moest ophalen bij het V Theater Box Office, maar toen ik daar eenmaal aan de beurt was, op de dag van de voorstelling, werd me medegedeeld dat ik naar het Saxe Theater door moest lopen. Het Saxe Theater was tevens het theater waar de show plaats zou gaan vinden en gelukkig lagen de 4 kaarten voor de Nathan Burton Comedy Magic show daar gewoon voor ons klaar. Op het moment dat ik de tickets in ontvangst had genomen was het al een paar minuten voor 16:00 uur, de zaal was al open en we gingen maar snel naar onze plaatsen toe. We wilden natuurlijk niet te laat arriveren.






We liepen een trap omhoog en kwamen uiteindelijk terecht in een toch nog vrij groot theater. Ik had eigenlijk verwacht dat het een kleine zaal zou zijn, maar dat viel reuze mee. Er pasten wel een paar honderd (423 om precies te zien) toeschouwers in het theater. We namen plaats op onze stoelen op rij M, dit was de voorste rij van de “General Admission Area”. Tijdens het telefoongesprek om de kaarten te reserveren werd er nog wel gevraagd om de tickets te upgraden naar kaarten in het VIP-gedeelte, maar dat had ik niet gedaan en dat bleek ook niet nodig te zijn geweest. Vanaf onze plaatsen hadden we namelijk gewoon een goed zicht op het podium en bovendien ook meer dan genoeg beenruimte, omdat er direct voor ons geen rij met andere stoelen stond. Daar was namelijk een wandelpad, van waaruit naar het grote (VIP)gedeelte van de zaal kon worden gelopen. Boven het podium hing een groot doek met daarop de tekst van de show en daar werden ook telkens grappige teksten op getoond. De zaal stroomde helemaal vol en na enkele minuten wachten begon de show.

Nathan Burton verscheen met een illusie op het podium en hij stelde zichzelf voor. We zagen beelden van hem in verschillende televisieshows, waaronder America’s Got Talent, en hij vertelde dat de show volledig wordt gerund door het familiebedrijf van de familie Burton. We hadden bij binnenkomst allemaal een setje speelkaarten en een bingo-kaart uitgereikt gekregen en er werd verteld dat we die goed moesten bewaren voor later tijdens de show. De showgirls werden gepresenteerd en vervolgens werden er een aantal verdwijntrucs gedaan. Tussen alle trucs door werden er wat grapjes verteld, deze waren overwegend aan de flauwe kant, maar er werd daardoor wel een grappige sfeer gecreĆ«erd. De illusies zelf leken allemaal best veel op elkaar. In het verleden heb ik veel gekeken naar de show “Goochelaars Ontmaskerd” en vandaar dat ik bij veel trucs al snel in de gaten had hoe dat ze werden uitgevoerd. Zo was de truc met de speelkaarten erg makkelijk te doorzien. We moesten een kaart doorscheuren, welke vervolgens weer bij elkaar werd gebracht. Met gezond verstand en de juiste volgorde van handelingen kon er niks verkeerd gaan en had je altijd de juiste helft in de hand.





De “truc” met de Bingokaart was daarentegen wel grappig. De volgorde van de nummers was al vooropgezet en het zorgde er voor dat de gehele zaal op hetzelfde moment Bingo had. Dat zat er natuurlijk aan te komen, maar het zorgde wel voor een hilarisch moment. Veel van de andere illusies hadden wat van elkaar weg. Nathan Burton liet showgirls verdwijnen en verscheen er dan zelf voor in de plaats, of andersom. Meiden in glazen kisten, in een halve cirkel van ijzer met een doek er voor en ook in een houten kastje verdwenen en kwamen daarna weer terug. Eigenlijk werden er dus een aantal verschillende versies van dezelfde truc getoond en dat vond ik wel jammer. Een aantal mensen uit het publiek werd gevraagd om mee te doen met een paar van de illusies. Een van die mensen was een klein jongetje die een grote voorkeur voor een van de showgirls had. Het duurde dan ook niet lang voordat hij de keuze had gemaakt met wie van de meiden hij wel op date zou willen. De illusie ging goed, maar ik denk dat de date met de showgirl voor het jongetje ook een illusie zal blijven.

Een flink aantal trucs en illusies wisselden elkaar in een behoorlijk tempo af, dat zorgde er voor dat de show niet saai werd. De show werd afgesloten met een illusie waarbij er ineens een groot Romeins beeld met een engel in de handen op het podium stond. Deze truc ging zo snel dat ik niet in de gaten had hoe het gebeurde. Ik had de illusie graag gefilmd en rustig nagekeken, maar helaas (en logisch ook natuurlijk) mocht er niet gefilmd worden tijdens de voorstelling. Ondanks dat een aantal van de illusies eenvoudig te doorzien waren heb ik me tijdens het 70 minuten durende schouwspel toch wel erg goed weten te vermaken. Het was een voorstelling voor het hele gezin, spannende illusies werden afgewisseld met eenvoudige trucs en flauwe grappen. Nathan Burton was niet alleen een illusionist, maar ook een entertainer. In het verleden ben ik ook eens naar een voorstelling van Chris Angel in Las Vegas geweest, maar de Nathan Burton Comedy Magic show vond ik een stuk leuker. De prijs-kwaliteitsverhouding was erg goed en voor ons was het een erg aangename middagbesteding.