Adres: 3663 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten
Het tweede hotel van ons afgelopen verblijf in Las Vegas was het Linq Hotel & Casino. Op de dag dat we bij dat hotel in hadden gecheckt en de kamer hadden bekeken had ik eigenlijk gepland om naar het Hard Rock Hotel & Casino te rijden, omdat ik daar nog nooit eerder was geweest en het leek me leuk om een keer bij een off-strip hotel te kijken. Het was de bedoeling om dan ook in de buurt van dat resort te gaan lunchen bij Checkers. Echter hadden we voor die middag om 16:00 uur ook nog een Nathan Burton Comedy Magic Show op het programma staan, waar we een uur voor tijd de tickets op moesten halen. We besloten daarom dan ook dat we geen zin hadden om te haasten en de lunch bij Checkers en het bezoek aan het Hard Rock Hotel te schrappen. In de buurt van het Saxe Theater, waar we naartoe moesten, in de Miracle Mile Shops van Planet Hollywood waren ook nog genoeg restaurants te vinden en we besloten om daar dan maar iets te zoeken voor de lunch. Ik keek even op internet en zag dat het wel goed moest gaan komen om iets lekkers te vinden nabij het theater.
Toen we bij de Miracle Mile shops aankwamen, en de tickets voor de show hadden opgehaald, hadden we niet zo heel veel tijd meer om te lunchen. We wilden daarom in de buurt van het theater blijven en dan ook maar snel wat bij een restaurant in de nabijheid eten. Ik zag al snel een vestiging van Sbarro en ik vroeg aan de rest of dat ze zin hadden in pizza. Iedereen reageerde enthousiast en dus liepen we naar de vestiging van de pizzeria-keten, welke gespecialiseerd is in New York-stijl pizza’s. Er worden voornamelijk pizzapunten verkocht bij de restaurants van de keten, maar er kan ook voor andere Italiaans-Amerikaanse gerechten worden gekozen. Sbarro werd in het jaar 1956 opgericht door Gennaro en Carmela Sbarro, een echtpaar wie vanuit Napels in Italië is geëmigreerd naar Amerika. Op dit moment heeft de keten meer dan 800 locaties , welke verdeeld zijn over een kleine 35 landen in de wereld. De restaurants van Sbarro bevinden zich vaak in winkelcentra, luchthavens, schoolcampussen en casino’s. Wij bezochten dus de vestiging in het winkelcentrum horende bij het Planet Hollywood Resort & Casino.
Toen we bij de Miracle Mile shops aankwamen, en de tickets voor de show hadden opgehaald, hadden we niet zo heel veel tijd meer om te lunchen. We wilden daarom in de buurt van het theater blijven en dan ook maar snel wat bij een restaurant in de nabijheid eten. Ik zag al snel een vestiging van Sbarro en ik vroeg aan de rest of dat ze zin hadden in pizza. Iedereen reageerde enthousiast en dus liepen we naar de vestiging van de pizzeria-keten, welke gespecialiseerd is in New York-stijl pizza’s. Er worden voornamelijk pizzapunten verkocht bij de restaurants van de keten, maar er kan ook voor andere Italiaans-Amerikaanse gerechten worden gekozen. Sbarro werd in het jaar 1956 opgericht door Gennaro en Carmela Sbarro, een echtpaar wie vanuit Napels in Italië is geëmigreerd naar Amerika. Op dit moment heeft de keten meer dan 800 locaties , welke verdeeld zijn over een kleine 35 landen in de wereld. De restaurants van Sbarro bevinden zich vaak in winkelcentra, luchthavens, schoolcampussen en casino’s. Wij bezochten dus de vestiging in het winkelcentrum horende bij het Planet Hollywood Resort & Casino.
Bovenaan de voorzijde van het restaurant hing een grote zwart-wit poster van de skyline van New York City, dat vond ik wel mooi om te zien. De rode neonletters met Sbarro vielen erg op en we liepen snel de ruimte binnen. Het was een counterservice-restaurant, grote in stukken gesneden pizza’s lagen in de vitrines, met daarnaast een aantal bakken met lasagne, spaghetti, gehaktballen in tomatensaus, pasta, gebakken aardappelen en salades. Zelf werd ik echt tot de pizzastukken aangetrokken. Pasta en lasagne vind ik ook heel erg lekker, maar de pizza’s zagen er zo lekker uit, dat ik echt een groot stuk wilde gaan proberen. De “New York Sausage-pizza”, met stukjes Italiaanse worst, Italiaanse kruiden, San Marzano-tomatensaus en een mix van verschillende soorten kaas, sprak me ontzettend aan en ik wist al snel dat ik een stuk van die pizza zou gaan bestellen. Ik keek ook nog even naar de drankjes, er stonden een paar flesjes met Budweiser en Bud Light, maar dat vind ik niet zo’n lekker bier en daarom ging ik liever voor een grote kartonnen beker met frisdrank.
Ik wachtte nog even met bestellen, totdat de rest ook wist wat zij wilden eten. Na best een tijdje in de vitrines te hebben gekeken werd er uiteindelijk gekozen voor een tweetal stukken van de New York Pepperoni Pizza (dit is de traditionele pizza van Sbarro, bestaande uit een knapperige pizzabodem met daarbovenop een combinatie van warme, gesmolten kazen, hartige San Marzano-tomatensaus en plakken pepperoni) en daarbij ook nog een grote Caesar Salade (bestaande uit frisse sla, Parmezaanse kaas, knapperige croutons en zelfgemaakte dressing). Verder kozen zij ook nog alle drie voor een beker met frisdrank. Het viel me op dat er deze keer bij de frisdrank geen refill was inbegrepen, want ze werden aan de kant van de kassa gevuld en er was verder geen andere plek meer om de bekers opnieuw te vullen. Ik gaf de totale bestelling van de stukken pizza, de salade en de drankjes door en moest vervolgens in het totaal een bedrag van $ 36,29 betalen (inclusief belasting). Fooi kwam er deze keer niet bij en dat was ook wel een keer fijn. Het was niet heel goedkoop, maar we waren wel een stuk voordeliger uit dan wanneer we ergens anders waren gaan zitten.
De stukken pizza werden gepakt en de salade werd klaargemaakt. Ik zag dat er flinke stukken van de pizza af werden gehaald en daar was ik wel blij mee. Het was al een vrij laat tijdstip om te lunchen, waardoor ik ook best veel trek had gekregen. De pizzaslices werden op een kartonnen bordje, met daarop een vetvrij papiertje, gelegd en de salade werd in een aluminium bord gedaan. De bekers met frisdrank waren groot, en we zouden niet eens een refill nodig gaan hebben. Met de bestelling in de hand liepen we naar een van de vrije tafeltjes aan de zijkant van het restaurant. Kleine houten tafeltjes met rode stoeltjes erbij stonden in de ruimte opgesteld en aan de wanden hingen wat foto’s met pizza’s erop. De muren waren grotendeels wit, met aan de onderkant een zwarte band en de ruimte zag er wat kil uit. Het was rustig in het eetgedeelte waarin wij zaten, geen enkel ander tafeltje was namelijk bezet. Voor de gezelligheid moest je er niet gaan zitten, maar wij zaten er gelukkig ook alleen maar om even snel wat lekkers te eten en wat te drinken, voordat de show zou gaan beginnen.
Het stuk pizza wat ik voor mijn neus had liggen zag er echt enorm lekker uit. Ik kon me niet herinneren dat ik ooit eerder pizza gegeten had met stukjes worst. De worst was als het ware uit het velletje geknepen en vervolgens in balletjes op de pizza gedaan. Ik vouwde mijn stuk doormidden en nam de eerste hap. De combinatie van smaken was ontzettend lekker, alle ingrediënten bleven netjes op de pizza liggen en ik kon het zonder moeite opeten. De “cheese pull” (kaasslierten) zorgden er voor dat ik echt even aan het genieten was. Het was natuurlijk maar een hele eenvoudige lunch van een stuk pizza, maar ik vond het wel erg lekker. Het lukte mij eenvoudig om het gehele stuk op te eten, terwijl er van de Pepperoni pizzastukken nog wel wat overbleef. Omdat ik die pizza ook wel wilde proeven nam ik van het overgebleven stuk een hap en ik moet zeggen dat die pizza ook lekker smaakte, maar het was lang niet zo heerlijk als de “New York Sausage-pizza” van mij. De salade bleek eenvoudig te zijn, maar wel goed in de smaak te vallen, dus dat was ook mooi meegenomen. Nadat we genoeg gegeten hadden verlieten we het restaurant, de voorstelling zou binnen een paar minuten gaan beginnen, dus we moesten vlot naar het theater toe. De snelle lunch bij Sbarro is me goed bevallen en in de toekomst zou ik er graag nog wel eens een stuk pizza gaan eten!