Pagina's

vrijdag 29 november 2019

Activiteit: Freedom Trail Walking Tour: Walk Into History - Boston, Massachusetts

Activiteit: Freedom Trail Walking Tour: Walk Into History
Adres: 650 Boylston St, Boston, MA 02116, Verenigde Staten


De Freedom Trail is een 4 kilometer lang pad door het centrum van Boston, Massachusetts. Het pad gaat langs 16 locaties welke belangrijk zijn geweest voor de geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika. Het is vrijwel volledig gemarkeerd met rode bakstenen en slingert tussen het stadspark Boston Common naar het Bunker Hill Monument in Charlestown. De route en het bijbehorende pad werden bedacht door de lokale journalist William Schofield, wie in 1951 voorstelde om een traject aan te leggen om belangrijke lokale bezienswaardigheden met elkaar te verbinden. De burgemeester van destijds besloot om het idee in uitvoering te brengen. Het pas werd aangelegd en sinds 1953 lopen er jaarlijks meer dan 40.000 mensen het parcours af. Op de eerste etage van Faneuil Hall is het bezoekerscentrum van de Freedom Trail te vinden, welke door de National Park Service wordt geëxploiteerd. Het leek mij erg leuk om ook over de Freedom Trail te lopen en we hebben er voor gekozen om dat te doen in de vorm van een Freedom Trail Walking Tour: Walk Into History.

De Freedom Trail Walking Tour: Walk Into History was één van de inbegrepen activiteiten van de Go Boston Cards welke ik voorafgaande aan de reis had aangeschaft. De eerste tour begon om 10:30 uur en voor die tijd moesten we de tickets hebben opgehaald bij de ArtsBoston BosTix, naast Faneuil Hall. Normaal gesproken kostten de kaarten voor de rondleiding $ 14,00 per volwassene, maar dat hoefden we nu dus niet te betalen. Nadat we de tickets in ontvangst hadden genomen liepen we nog even een rondje door de buurt en enkele minuten voordat de tour zou beginnen arriveerden we weer op de locatie van de kaartverkoop. Een aantal andere mensen stonden ook reeds te wachten en er stond ook een jongen bij welke verkleed was in klederdracht ten tijde van de Amerikaanse Revolutie. Dat was natuurlijk onze gids en hij vroeg, zoals vrijwel elke Amerikaan altijd doet, waar we vandaan kwamen. Hij vond het mooi dat we helemaal uit Nederland waren gekomen om met de tour mee te gaan en we kletsten nog even een tijdje om elkaar wat beter te leren kennen.  

TravelWorld USA 300x250




Op een bepaald moment was de groep compleet en de wandeling kon beginnen. We liepen een klein stukje naar een wat minder druk gedeelte en vervolgens stelde onze gids zich voor, zijn naam was Cripus Attucks (c.1723 - 5 maart 1770), dit was de rol welke hij speelde. Hij vertelde dat hij een  Amerikaanse havenarbeider van Afrikaanse en Indiaanse (Wampanoag) afkomst was en dat hij de eerste persoon was die gedood werd tijdens de Boston Massacre, gedurende de Amerikaanse Revolutie. Hij sprak over Boston en haar geschiedenis en over de wandeling welke we zouden gaan maken over de Freedom Trail. Vanuit Faneuil Hall, dit was de marktplaats waar Samuel Adams en James Otis hun toespraken hielden welke de onafhankelijk van Groot-Brittannië aanmoedigden, liepen we rustig naar de locatie waar de Boston Massacre plaats heeft gevonden. We mochten niet op de daadwerkelijke locatie gaan staan, want die bevond zich namelijk midden op een druk kruispunt aan de voorzijde van de Old State House, maar vanaf een afstandje keken we toe.

Cripus Attucks vertelde over de Boston Massacre en over de manier waarop hij werd gedood, hij speelde zijn rol echt goed en ik vond het interessant om naar zijn verhaal te luisteren. Ik bleef de term Boston Massacre, oftewel het bloedbad van Boston, maar vreemd vinden omdat er slechts een paar mensen gedood waren en van een bloedbad eigenlijk geen sprake was. De patriotten gebruikten de term alleen maar om meer rebellie tegen de Britten aan te moedigen. We kregen ook de nodige informatie over het Old State House te horen. Dit was het oudste nog bestaande gebouw in Boston en tevens de locatie van de eerste gekozen wetgevende macht in de “nieuwe wereld”. Jullie hebben op mijn blog al eerder kunnen lezen over mijn bezoek aan dit gebouw. De tour ging vervolgens verder op weg naar het Old South Meeting House, ofwel de beroemde locatie waarin de plannen voor de Boston Tea Party zijn gesmeed op 16 december 1773, ook over mijn bezoek aan dat gebouw hebben jullie al wat kunnen lezen. Ik vond het wel interessant om er nog wat extra informatie over te horen.





We liepen door naar de volgende locatie, de Old Corner Bookstore. Dit was het voormalige huis van de van ketter beschuldigde Anne Hutchinson, en tevens ontmoetingsplaats van de auteurs Wadsworth, Longfellow, Emerson, Hawthorne, Dickens en Wendell-Holmes. We zagen een beeld van Benjamin Franklin, de Amerikaanse politicus, wetenschapper en moralist die in 1706 in Boston werd geboren. Nadat er een paar verhalen over zijn persoon waren verteld gingen we verder naar de King's Chapel Burying Ground. Dit was de oudste begraafplaats in de stad, welke opgericht is in 1630. Het is onder andere de laatste rustplaats van John Winthrop, de vader van Ralph Waldo Emerson, en Mary Chilton, de eerste Europese vrouw die aan wal ging in New England. Vervolgens arriveerden we bij de volgende begraafplaats, namelijk de Granary Burying Ground welke gesticht was in 1660. Het is de rustplaats van drie ondertekenaars van de Onafhankelijkheidsverklaring (Samuel Adams, John Hancock en Robert Treat Paine) Paul Revere en de vijf slachtoffers van de Boston Massacre.

Voorafgaande aan de reis kende ik Samuel Adams eigenlijk alleen maar van het bier van de Boston Beer Company. Ik had me destijds nog nooit zo heel erg verdiept in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsstrijd en wist dus ook niet dat Samuel Adams de Onafhankelijkheidsverklaring heeft ondertekend. Toen we bij zijn graf stonden werd er een grap verteld over de kroeg tegenover de begraafplaats, de Beantwon Pub, er werd gezegd dat het café de enige plaats ter wereld was waar je een ijskoude Samuel Adams kon drinken tegenover een ijskoude Samuel Adams. Die grap hoorden we later tijdens de reis nog een paar keer. Normaal gesproken vind ik het altijd wat luguber om over een begraafplaats te lopen, maar daar had ik nu helemaal geen last van. Dat kwam door de verhalen welke werden verteld over de beroemde personen en het leek ook meer op een toeristische attractie dan op een daadwerkelijk kerkhof. Een aantal andere groepen met gidsen liepen er namelijk ook overheen en het voelde daarom helemaal niet alsof er daadwerkelijk mensen begraven lagen.





De volgende stop was de Park Street Church. Deze kerk, welke gesticht was door voormalige leden van het Old South Meeting House, had een 65 meter hoge toren en lag prominent tussen een aantal wolkenkrabbers in het financiële district. Cripus vertelde dat de kerk werd gebruikt om buskruit in op te slaan tijdens de oorlog van 1812, en dat vond ik grappig en apart om te horen. Een vreemde functie voor zo’n gebouw dacht ik zo. De wandeling ging nog even door en we kwamen terecht bij het stadspark Boston Common, dit was het “Central Park” van Boston. Het is in het jaar 1634 aangelegd en is daarmee het oudste stadspark van de gehele Verenigde Staten van Amerika. Op een aantal borden stond het pad van de Freedom Trail beschreven en we kregen nog een kleine uitleg over wat er nog meer was te zien op de route. In de verte zagen we het Massachusetts State House, dat gebouw deed dienst als hoofdgebouw en regeringshuis van de staat Massachusetts. Het prominente dak met gouden koepel er bovenop vond ik erg indrukwekkend om te zien.

Helaas waren we bij het einde van de tour aangekomen. In het totaal duurde de wandeling een kleine 70 minuten. Ik vond de verhalen van Cripus Attucks erg boeiend en ik vond het geweldig hoe hij helemaal in zijn rol inleefde. De laatste informatie over Boston en de geschiedenis van de stad werd gegeven en daarna was het mogelijk om nog wat vragen aan hem te stellen. Vragen hadden we verder niet, maar we hadden wel nog een leuke fooi voor hem, want hij had het echt goed gedaan. Natuurlijk hadden we de Freedom Trail ook zelfstandig af kunnen lopen, maar op deze manier met de gids was het toch veel leuker. De wandeling ging niet langs het Bunker Hill Monument en de USS Constitution, daar zijn we later zelf nog naartoe gegaan, met behulp van een Hop On Hop Off tour. Hou er dus rekening mee dat je niet de gehele Freedom Trail afgaat tijdens de tour, maar het stuk dat je wel ziet en informatie over krijgt is indrukwekkend en erg de moeite waard. De Freedom Trail Walking Tour: Walk Into History was erg leuk, ik kan het elke bezoeker van Boston aanbevelen!