Pagina's

zaterdag 9 november 2019

Amerikaans restaurant in het buitenland: The Beach at Hard Rock Hotel Ibiza - Ibiza, Spanje

Amerikaans restaurant in het buitenland: The Beach at Hard Rock Hotel Ibiza
Adres: Platja d'en Bossa, 07817, Balearic Islands, Spanje


Zoals jullie enige tijd geleden hebben kunnen lezen ben ik in de zomer van 2019 naar Ibiza toe geweest. Ik heb daar bij veel Spaanse restaurants gegeten, maar we hebben er ook één “Amerikaans” dagje gehad. Tijdens die dag aten we een hamburger met friet bij Steak ’n Shake en overdag bezochten we het Hard Rock Hotel en het bijbehorende strand in Platja d'en Bossa. Tevens hebben we in de middag bij een van de restaurants van dat resort geluncht. Dat was voorafgaande aan de reis ook al het plan, alleen wisten we nog niet of dat het wel mogelijk zou zijn. In de ochtend van ons bezoek parkeerden we de auto gratis op de parkeerplaats aan de achterkant van het Hard Rock Hotel en vervolgens liepen we het hele hotel door om te zien hoe alles eruit zag. Ik was erg onder de indruk van het resort en vond het jammer dat we er zelf niet voor hadden gekozen om daar te verblijven. Het was een prachtig hotel en sinds onze wandeling door het gebouw staat een verblijf in een van de Hard Rock Hotels ter wereld op mijn to do-lijst. Aan de achterkant van het hotel bevond zich het zwembad en vanuit daar kon er ook direct door worden gelopen naar het strand.

De Hard Rock Hotels maken onderdeel uit van de keten van het Hard Rock Cafe. Oorspronkelijk was het Hard Rock Cafe een themarestaurant, welke op 14 juni 1971 werd opgericht door Isaac Tigrett en Peter Morton, nabij Hyde Park Corner in Londen. Maar liefst 8 jaar na de opening, in 1979, begon het café de muren met Rock & Roll memorabilia vol te hangen. Dit is een traditie geworden welke de keten heeft uitgebreid naar al haar andere restaurants en cafés. De keten begon met de wereldwijde expansie in 1982, er werden een groot aantal vestigingen van Hard Rock Cafe geopend in Amerika en Europa. In 2007 werd het volledige bedrijf Hard Rock aan de Seminole Tribe of Florida verkocht en momenteel bevindt het hoofdkantoor zich in Orlando, Florida. Op dit moment zijn er een kleine 200 locaties van het Hard Rock Cafe in zo'n 60 verschillende landen te vinden. Naast cafés en restaurants beschikt de keten dus ook over een groot aantal casino’s en hotels. Het aantal Hard Rock Hotels is groeiende en een van de bekendste hotels van de keten in Europa is te vinden in Ibiza. Dat resort heb ik dus bezocht, om er rond te kijken en bij een van de restaurants te eten.





Om vanuit het zwembad bij het strand terecht te komen liepen we eerst nog langs een restaurant met een groot terras. Dit was het restaurant met de naam The Beach at Hard Rock Hotel Ibiza en op het moment dat we er langsliepen besloten we gelijk om daar later op de dag te gaan lunchen. Ik zocht eerst even op mijn telefoon op of dat het überhaupt wel mogelijk was voor mensen wie niet in het hotel verbleven om bij het restaurant te eten, en gelukkig was dat geen enkel probleem. Na eerst een aantal uur op het mooie, fijne en rustige strand van Platja d'en Bossa, aan de voorzijde van het hotel, te hebben gelegen besloten we om terug naar het restaurant toe te lopen. Het was een wandeling langs allemaal luxe ligbedden met paarse handdoeken, waarop de gasten van het resort lagen te zonnen. Er hing een relaxte sfeer en ik ging op zoek naar de hostess van het restaurant. Nadat ik haar gevonden had gaf ik aan graag te willen lunchen op het terras van het restaurant en dat ik op zoek was naar een tafeltje voor 2 personen. Het was gelukkig geen probleem dat ik niet had gereserveerd en er werd een tafeltje voor ons gereed gemaakt.

De strandtent was voor een zeer groot gedeelte van hout gemaakt, grote houten planken lagen op het zand om zodoende een vloer te vormen en het glazen plafond werd door een flink aantal houten balken ondersteund. We namen plaats aan een tafel met aan de ene kant een stoel en aan de andere kant een boomstam, welke natuurlijk ook allemaal van hout waren en we kregen al snel de menu-kaarten uitgereikt. Naast ons was een kok bezig met een groot stuk Iberico ham, hij sneed kleine plakjes ham van een poot af en legde het op een zeer secure manier op een bord. Het zag er apart en toch ook wel wat luguber uit, zo 2 van die poten net naast me. Ik pakte de menukaart erbij en zag dat er aan de ene kant allerlei cocktails en andere drankjes stonden beschreven en op de andere zijde stonden de verschillende gerechten. Ik had zin in een lekker biertje en zag dat er een glutenvrije Daura (een Spaans bier) werd aangeboden. Die soort kende ik nog niet en wilde het graag een keer proberen. Ik bestelde er dan ook een flesje van, en er werd tevens voor een grote fles (750 ml) mineraalwater, zonder bubbels gekozen.





Op het menu stonden voorgerechten om te delen, salades, verschillende pastagerechten, maar ook gerechten met allerlei vis- en schaaldieren beschreven. Alles was behoorlijk aan de prijs, maar dat had ik ook wel verwacht bij zo’n luxe strandtent van het Hard Rock Hotel. Bij de pasta’s en risotto’s zag ik een van mijn favoriete gerechten staan, namelijk een ravioli, gevuld met stukjes zwarte truffel geserveerd met botersaus. Ondanks dat dit een vegetarisch gerecht is vind ik het toch ontzettend lekker en ik had mijn keuze dan ook al snel gemaakt. Mijn vriendin ging voor heel iets anders, zij twijfelde enige tijd tussen de Iberico ham, een salade en de carpaccio van rund. Uiteindelijk bestelde ze de "Carpaccio de Ternera", oftewel het laatstgenoemde gerecht. Er werd gevraagd of dat we de bestelling op onze kamer-rekening wilde zetten, maar helaas was dat voor ons dus niet aan de orde. Veel van de andere gasten hadden een bandje van het resort om hun pols en daar was ik op dat moment best jaloers op. Nadat we onze keuzes kenbaar hadden gemaakt werden de drankjes snel gehaald en de rest van de bestelling aan de keuken doorgegeven.

Hier biertje smaakte best goed, ik merkte eigenlijk niet dat er geen gluten in zaten. Nadat we een tijdje aan tafel zaten werden onze hoofdgerechten ook al geserveerd. Het bord met de carpaccio zag er goed uit, het vlees was echter wel wat dikker gesneden dan normaal, maar het bleek wel erg lekker de smaken. De combinatie van het vlees samen met de sla, tomaat, Parmezaanse kaas en ook nog wat truffel viel in de smaak. Mijn eigen gerecht vond ik wat karig, er lagen slechts een zestal ronde stukken ravioli op mijn bord en ik vond het een kleine portie voor de lunch. Gelukkig maakte de smaak van de ravioli samen met de zwarte truffel en botersaus wel heel veel goed. Het was verrukkelijk en daardoor baalde ik extra dat er niet meer stukken op mijn bord lagen. Het gerecht at ik volledig op en ik likte nog net mijn bord niet schoon. Ik had best nog wel een portie gelust, maar omdat we later op de dag ook nog naar Steak ’n Shake zouden gaan liet ik het erbij. De borden werden afgeruimd en we kregen de rekening uitgereikt. In het totaal moesten we een bedrag van € 59,00 betalen, zonder fooi. Een flink bedrag, maar het paste wel bij de uitstraling van het restaurant. We hadden heerlijk gegeten en ik vond het een erg leuke ervaring. Het was een keer een heel ander restaurant van Hard Rock Cafe dan dat ik gewend was, maar het was mooi om er te zijn geweest.