Pagina's

woensdag 10 januari 2018

Restaurant: Hard Rock Cafe Maui - Lahaina, Hawaii

Restaurant: Hard Rock Cafe Maui
Adres: 900 Front St B-7, Lahaina, HI 96761, Verenigde Staten

Op de eerste avond van mijn verblijf op het eiland Maui van Hawaii ben ik wezen eten bij het Hard Rock Cafe. Voorafgaande aan de reis was ik op zoek gegaan naar bekende restaurantketens op het eiland en ik moet eerlijk zeggen dat het een vrij lastige zoektocht was. Er waren op Maui namelijk lang niet zoveel bekende ketens aanwezig als op Oahu. Naast Bubba Gump Shrimp Co, Ruby’s Diner en Dairy Queen was het Hard Rock Cafe Maui voor mij een van de bekendste restaurants op het eiland. Ik wist daarom dan ook al snel dat we daar een heerlijke hamburger zouden gaan eten. Het restaurant bevond zich in Lahaina, de hoofdstad van Maui, en omdat we daar op de eerste dag gelijk naartoe gingen leek het me een goed plan om dan ook maar meteen naar het Hard Rock Cafe toe te gaan.

Hard RockCafe is een keten van themarestaurants welke op 14 juni 1971 in Londen is opgericht door Isaac Tigrett en Peter Morton. In 1979 begon het café de muren met Rock & Roll memorabilia vol te hangen, dit is een traditie geworden welke de keten heeft uitgebreid naar al haar andere restaurants en cafés. In 2007 werd het volledige bedrijf Hard Rock aan de Seminole Tribe of Florida verkocht en momenteel bevindt het hoofdkantoor zich in Orlando, Florida. Op dit moment zijn er een kleine 200 locaties van het Hard Rock Cafe in zo'n 60 verschillende landen te vinden. Naast cafés en restaurants beschikt de keten ook over 22 hotels en 11 casino's, waarvan de bekendste in Las Vegas staat. Een van de restaurants van de Hard Rock-keten bevond zich tijdens mijn verblijf in Hawaii dus in Lahaina, Maui.




Vanuit de Kapalua Villas, waar we verbleven, was het een autorit van iets langer dan een kwartier langs de kust om in Lahaina terecht te komen. Nadat we onze huurauto gratis hadden geparkeerd bij de Outlets of Maui wandelden we richting het Hard Rock Cafe. Het restaurant bevond zich op een prachtige locatie met uitzicht over zee. Aan de voorzijde van de zaak bevond zich een grote rechthoekige bar, welke vrij druk bezet was. Boven de bar hing een grote klassieke Amerikaanse auto en dat vond ik erg mooi om te zien. Het restaurant was ingericht met gitaar spelende houten Hawaiiaanse poppen en een groot aantal andere muzikale relikwieën, welke ook bij vele andere vestigingen van Hard Rock Cafe zijn te vinden. We liepen naar de counter en wachtten even totdat we te woord werden gestaan.

Nadat we aan hadden gegeven met zijn tweeën te zijn werden we naar een van de beschikbare tafels toe geleid. De menukaarten werden uitgereikt en er werd wat verteld over een actie met een aantal internationale hamburgers. Bij deze internationale hamburgers hoorde ook een hamburger met een Amerikaans vlaggetje erin gestoken. Toen ik een foto van die burger zag staan hoefde ik niet lang meer na te denken over wat ik zou gaan bestellen. Het vreemde aan die hamburger was echter wel dat hij, ondanks het Amerikaanse vlaggetje, Cuban Burger heette, met Miami Florida als subtitel. De Cuban Burger bestond uit een hamburger met pulled pork, Zwitserse kaas, augurk, tomaat, sla, mosterd en bakbanaan (plantains).  Dit leek mij een hele aparte combinatie en mede daarom wilde ik die burger graag gaan proberen.



De andere hamburger welke aan tafel werd besteld was de Original Legendary Burger, dit was een burger belegd met stukken gerookte bacon, cheddarkaas, een gefrituurde uienring, tomaat en sla. Er werd echter gevraagd om de tomaat achterwege te laten en dat was geen enkel probleem. De beide hamburgers zouden geserveerd gaan worden met een bakje friet. Ik heb nog even getwijfeld om voor de zoete aardappelfrietjes te kiezen, maar besloot toch maar om het bij de gewone friet te houden. Op tafel stond al een fles ketchup, maar we konden er ook mayonaise bij krijgen. We bestelden er natuurlijk ook wat te drinken bij en kozen voor een zoete  Hurricane cocktail en voor mezelf een lekkere koude Budweiser van de tap. 

Nadat we de bestelling hadden doorgegeven keek ik nog even goed rond in het restaurant en maakte een aantal foto’s, welke jullie hieronder kunnen vinden. Het duurde niet lang voordat onze hamburgers met frietjes werden geserveerd. Allebei de hamburgers zagen er goed uit en ik had er erg veel trek in gekregen. Nadat ik mijn eerste hap had genomen wist ik dat ik een goede keuze had gemaakt. De combinatie van het hamburgervlees met de pulled pork en de verschillende groenten was erg lekker. De zoete smaak van de banaan paste er ook goed bij. Zelf zou ik nooit op het idee zijn gekomen om bakbanaan op een hamburger te doen, maar het smaakte erg lekker. Nadat ik mijn Cuban Burger met friet helemaal op had heb ik ook nog meegeholpen met het opeten van de Original Legendary Burger, die smaakte ook erg goed. Ik kende die hamburger al en wist dat hij ook ontzettend lekker was.

Ik was al een tijdje lid van Hard Rock Rewards en had een code van 10% korting in mijn profiel staan welke ik op mijn telefoon aan onze serveerder liet zien. Hij had de bon echter al uitgeprint en moest toen terug naar zijn manager om het een en ander te corrigeren. Ik vertrouwde hem mijn telefoon toe en even later kwam hij aangelopen en vertelde dat de korting goed was gekeurd. Ondanks de korting was de totale rekening, inclusief belasting en fooi toch een kleine $ 45,00. Vrij veel voor een tweetal hamburgers en drankjes, maar dat mocht de pret niet drukken. We betaalden het bedrag en bleven nog even zitten om van het uitzicht te genieten. Ik had een heerlijke aparte hamburger gegeten en genoot van het feit dat ik in Maui was.