Pagina's

zaterdag 6 januari 2018

Activiteit: Disney Springs Shopping, Dining & Entertainment District - Orlando, Florida

Activiteit: Disney Springs Shopping, Dining & Entertainment District
Adres: 1590 Buena Vista Dr, Orlando, FL 32836, Verenigde Staten


Inmiddels ben ik al drie keer naar het Walt Disney World Resort in Florida geweest. Alle drie de keren bezocht ik tevens het outdoor winkelgebied van dat resort. Tijdens mijn eerste 2 bezoeken aan Walt Disney World heette dat winkel- en entertainmentgebied nog Downtown Disney, maar inmiddels is het omgedoopt tot Disney Springs. In dit verslag plaats ik foto’s van zowel Disney Springs als Downtown Disney. Ondanks een aantal grote veranderingen zijn er ook een flink aantal zaken gelijk gebleven. Ik vind het een aanrader om Disney Springs te bezoeken, de toegang tot het gebied is gratis en er hangt een echte Disney sfeer. De prijzen in de winkels, cafés en restaurants zijn wel aan de hoge kant, maar dat is eigenlijk bij elk park en gebied van Walt Disney het geval. Je hoeft natuurlijk ook niet per se iets te kopen, er alleen rondkijken is ook al een leuke activiteit.

Vanuit het Comfort Inn Maingate bracht een taxi ons naar de westzijde van Disney Springs. De grote tent van Cirque du Soleil La Nouba herkende ik meteen. Een aantal jaar voorafgaande aan mijn bezoek aan Disney Springs bezocht ik die show en heb daar ook al over geschreven. De westzijde van Disney Springs was vrijwel nog gelijk aan die van Downtown Disney. De bowlingbanen van Splitsville en de vestigingen van House of Blues, Wolfgang Puck en Bongos Cuban Café waren nog steeds aanwezig en het voelde vertrouwd. Het viel me wel op dat het vrij rustig was in Disney Springs, dat kwam denk ik door het vroege tijdstip (11 uur) en veel mensen waren natuurlijk ook in de verschillende pretparken aanwezig. Het zonnetje scheen lekker en doordat het niet druk was konden we alles goed bekijken.



Enkele nieuwe winkels welke ik de moeite waard vond waren Marvel Super Hero Headquarters (waar allerlei spullen van de Marvel superhelden konden worden gekocht), Pelé Soccer (een winkel met voornamelijk voetbalshirts en voetbalkleding) en Star Wars Galactic Outpost (met allerlei spullen van Star Wars). Sinds Disney de rechten van zowel Marvel als Lucas Film heeft gekocht zie je deze beide onderdelen een steeds grotere omvang aannemen in het Walt Disney Universum. Ik hou er wel van, vind het leuke films en vond het dus ook de moeite waard om bij de winkels naar binnen toe te gaan. De AMC bioscoop was ook nog steeds aanwezig in Disney Springs, daar was verder niet veel aan veranderd. Ooit heb ik daar een van de Iron Man films gezien,  het is een mooie nette bioscoop, maar de ticketprijzen zijn wel aan de hoge kant.

De luchtballon van Characters in Flight was ook nog steeds aanwezig, echter wel met een nieuw design. De gele en rode kleuren van de luchtballon hadden plaatsgemaakt voor groene en blauwe strepen en de naam was veranderd naar Aerophile - The World Leader in Balloon Flight. Ik heb nog nooit in een luchtballon gezeten en ben ook niet van plan om dat ooit te gaan doen. Ik denk dat het uitzicht vanuit Aerophile, wanneer de luchtballon zijn hoogste punt heeft bereikt, wel heel erg mooi is, maar toch blijf ik liever rustig op de grond staan. Een van de restaurants welke volledig was vernieuwd was de vestiging van Planet Hollywood, er was onder andere een heel nieuw observatorium gebouwd en het restaurant zag er van binnen een stuk overzichtelijker en netter uit. Vooral het grote projectiescherm aan de zijkant van de bol maakte een grote indruk op me.



Een van de leukste en origineelste nieuwe attracties van Disney Springs vond ik de vintage amfibie water taxi’s. Deze water taxi’s stonden op het droge te wachten op gasten om vervolgens het water in te rijden en een stukje te varen over Lake Buena Vista. Ik heb een zelfde soort rit een aantal keer mee mogen maken met Duck Tours, maar daar zat ik in een vrij groot amfibievoertuig en niet in een auto waar, naast de chauffeur, slechts een tweetal andere personen in konden. We liepen verder over Disney Springs en kwamen langs een groot aantal winkels, her en der liepen we even naar binnen, maar dat was vooral om even af te kunnen koelen. Het was  in de buitenlucht inmiddels al ontzettend warm geworden en we konden de koele lucht van de airconditioning goed gebruiken.

We hadden met zijn allen zin in een verfrissing en daarom stelde ik voor om een ijsje te gaan eten bij Ghirardelli Ice Cream & Chocolate Shop. Ghirardelli is mijn favoriete ijs- en chocoladewinkel in Amerika en dus mocht een bezoek aan de vestiging in Disney Springs eigenlijk niet ontbreken. We aten er met zijn allen een heerlijk chocolade-ijsje (ik zal er binnenkort meer over schrijven) en gingen vervolgens op weg naar de grote World of Disney-winkel en Disney’s Days of Christmas. Dat zijn 2 Disneywinkels waarvan ik alles wel zou willen kopen om vervolgens, wanneer ik weer thuis in Nederland ben, mezelf af te vragen waarom ik ook alweer zoveel had gekocht. Ik genoot van alle artikelen die werden aangeboden en kocht een kleinigheid voor het thuisfront.



We liepen vervolgens verder richting het Rainforest Cafe en waren aangekomen bij het einde van Disney Springs. Echter hadden we één gebied nog niet bezocht, via de brug voorbij AristoCrepes liepen we naar B.B. Wolf’s Sausage Co. en van daaruit naar het gebied met de vele restaurants zoals Paddlefish, The Boathouse en Paradiso 37. Bij het laatstgenoemde restaurant dronken we met zijn allen een drankje en daarna liepen we weer terug naar de taxistandplaats aan de westzijde van Disney Springs. Ik vond het leuk om Disney Springs te bezoeken, aan de ene kant was het voor mij een feest van herkenning, maar aan de andere kant zorgden alle pas geopende winkels en restaurants ook weer voor een leuke nieuwe ervaring.


Zie hieronder een aantal van de foto’s welke ik tijdens mijn bezoeken aan Disney Springs en Downtown Disney heb gemaakt: