Pagina's

maandag 22 januari 2018

Activiteit: Hackberry General Store - Kingman, Arizona

Activiteit: Hackberry General Store
Adres 11255 AZ-66, Kingman, AZ 86411, Verenigde Staten

Het is een droom van mij om ooit een keer de gehele Route 66 te rijden vanaf Chicago, Illinois naar Santa Monica, Californië. Ik zit dan niet achter het stuur, maar op de bijrijdersstoel, zodat ik overal mooie foto's van kan maken. Ik heb wel al over een aantal kleine stukken van de Route 66 gereden en dat heeft mijn wens om de totale route ooit in zijn geheel te doen alleen maar aangewakkerd. Tijdens mijn laatste rit over de Route 66 reden we onder andere door Kingman, Arizona en Hackberry. Het was eigenlijk niet eens de bedoeling dat we over de Route 66 zouden gaan rijden, maar door een foutieve keuze van onze eindbestemming in het navigatiesysteem werden we naar een van 's werelds bekendste autoroutes gestuurd.

Vanuit Las Vegas waren we inmiddels al langer dan 2 uur aan het rijden toen we langs de Hackberry General Store kwamen. De winkel bevond zich aan de andere kant van de weg en onze aandacht werd direct getrokken. We spraken af dat we er op de terugweg zouden gaan stoppen, omdat het complex er toch wel erg interessant uit zag. Toen na een tijdje echter bleek dat we de verkeerde weg hadden genomen moesten we noodgedwongen rechtsomkeert maken en kwamen eerder dan verwacht opnieuw terecht bij de Hackberry General Store. We besloten dit keer dus wel om te stoppen en te kijken naar wat er allemaal te doen en te kopen was in en rondom de winkel. Ik had nog nooit eerder zo'n authentieke Route 66 winkel gezien en was natuurlijk gelijk weer helemaal enthousiast.

 


Het gehele complex ademde Route 66, oude benzinepompen stonden opgesteld, er werd reclame gemaakt voor Mobilgas en Coca-Cola en een flink aantal oude Amerikaanse wagens stonden op het terrein. Helaas bevonden de tentoongestelde auto's zich niet allemaal meer in een opperbeste staat, maar dat maakte het ook wel weer mooi en apart. Het leek net of dat we in het dorpje Radiator Springs (van de Disneyfilm Cars) terecht waren gekomen en ik vond het schitterend. Een wat oudere man zat op een stoel voor de winkel gitaar te spelen en er hing een hele relaxte sfeer. Wanneer je aan de Route 66 denkt dan denk je aan Hackberry General Store. Het zonnetje scheen lekker, maar ondanks het mooie weer had ik zin om de winkel binnen te gaan en iets te gaan kopen.

Binnen in de winkel keek ik mijn ogen uit, niet alleen honderden nummerplaten uit een groot aantal staten van Amerika hingen aan het plafond, maar ik zag ook nummerplaten uit Europa, waaronder Nederland hangen. Overal waar ik keek zag ik artikelen en attributen bedrukt met het logo van Route 66. Het was een zeer drukke bedoening in de winkel, er was weinig orde in artikelen, alles lag dicht op elkaar en dat maakte het voor mij geweldig. Verschillende mensen hadden spullen in de winkel achtergelaten, welke vervolgens werden tentoongesteld. Zo zag ik bijvoorbeeld naast een Nederlandse vlag ook een petje van de Nederlandse voetbalclub VVV-Venlo hangen. Helaas hadden we zelf niks noemenswaardigs bij ons om aan de eigenaar van de winkel te geven en dat vond ik wel jammer.



Na enige tijd in de winkel rondgelopen te hebben kocht ik een aantal magneten voor op mijn koelkast en wat te eten en drinken. De te betalen bedragen werden op een rekenmachine uitgerekend en er kwam geen kassa aan te pas. Dat vond ik wel grappig om te zien. Ik had een paar leuke Route 66 souvenirs en was tevreden. Nadat iedereen klaar was met het kopen van hun souvenirs liepen we naar buiten en gingen nog even in de tuin kijken van de Hackberry General Store. In die tuin stond namelijk nog wat geschiedenis van de Route 66 opgesteld in een aantal houten schuren. Een van deze schuren werd aangeduid met de tekst Music Hall, er stonden allerlei verschillende vlaggen in en het leek net alsof we in een cowboyfilm waren beland. De schuur met een autogarage en pop met cowboyhoed versterkte dat gevoel nog wat meer.

Alles wat we om ons heen zagen was oud, maar dat zorgde er juist voor dat de gehele sfeer van de Route 66, zoals iedereen die voor zichzelf kan inbeelden, behouden bleef. Oude auto's, roest en zand zorgden er voor dat we niet voor niks verkeerd waren gereden. Ik was juist heel erg blij dat het onjuiste adres van eindbestemming was ingevoerd in de navigatie, want anders waren we nooit bij Hackberry General Store terecht gekomen. Toen we terug onze auto in stapten zagen we ineens een grote groep motorrijders het terrein op komen rijden en het route 66-gevoel was voor mij compleet. Ik vond het bezoeken van de winkel en alles eromheen echt heel erg leuk, het was een unieke ervaring en ik kan niet wachten om in de toekomst nog veel meer van de Route 66 mee te mogen maken.