Pagina's

zondag 17 november 2019

Restaurant: Brooklyn Diner - New York City, New York

Restaurant: Brooklyn Diner
Adres: 155 W 43rd St, New York, NY 10036, Verenigde Staten


In eerste instantie was het eigenlijk de bedoeling om tijdens een van de ochtenden, gedurende mijn laatste reis naar New York City, te gaan ontbijten bij een foodtruck. Ik had dat nog nooit gedaan en het leek me wel een keer een leuke ervaring. Eggstravaganza stond op het programma, dit was een kar waar voornamelijk gerechten met ei werden verkocht en op internet werd er erg enthousiast over gesproken. Het was buiten echter heel erg koud, het had gesneeuwd en het vroor nog licht, en we wilden daarom liever ergens in een zaak binnen gaan zitten. Dit leek mij eigenlijk toch ook wel een beter plan en dus ging ik op zoek naar een lekker ontbijtrestaurant in de buurt van het hotel waarin we verbleven. Dan moest ik maar een andere keer bij een foodtruck gaan ontbijten. Ik zocht naar diners en las al snel een aantal goede recensies over het restaurant Brooklyn Diner. We besloten om daar naartoe te gaan en via de app van OpenTable reserveerde ik een tafel. De locatie bevond zich op 4 minuten loopafstand van onze verblijfsplaats, dat was het Night Hotel Theater District.

Er zijn een tweetal vestigingen van Brooklyn Diner in Manhattan te vinden, een ervan is gelegen aan de 57th Street en wij bezochten het restaurant op 43rd street. Het restaurant was niet te missen, aan de voorzijde van de zaak was een rode overkapping gemaakt met daarin de tekst Brooklyn Diner, American Grille, en daarboven was er nog allemaal rode en gele neonverlichting gebruikt om de locatie extra op te laten vallen. We liepen de ruimte binnen en werden welkom geheten door een aardige host. Ik vertelde dat ik had gereserveerd en mijn reservering werd opgezocht. Er was iets misgegaan met het reserveringssysteem, want onze reservering stond geboekt bij het restaurant op 57th Street. Dat gebeurde wel vaker via OpenTable, zo werd er verteld, en hij belde even met het andere restaurant om de reservering daar te annuleren en regelde vervolgens een vrije tafel voor ons in de vestiging waarin we aanwezig waren. We hoefden maar heel even te wachten totdat er iets voor ons was vrijgemaakt en we namen plaats aan een tafel aan de voorzijde van de zaak. 

 




Het was gezellig druk in de ruimte, bijna alle tafels waren bezet en het viel me op dat het vaak setjes van 2 personen waren die tegenover elkaar zaten. De ruimte was leuk gedecoreerd, aan de wanden hingen grote foto’s van baseballstadions en door de rode en bruine kleuren van het meubilair werd er een gezellige sfeer gecreĆ«erd. De menukaarten werden uitgereikt en er werd direct gevraagd wat we wilden drinken. We waren er nog niet over uit en vroegen onze serveerster om iets later terug te komen. Een van de gerechten welke werd aangeboden was het “Continental Breakfast”, bij dat gerecht was een beker koffie en een kleine beker jus d' orange inbegrepen. Mijn ouders besloten allebei om dat gerecht te bestellen. Naast de drankjes kon er bij dat gerecht ook nog voor een bagel, een muffin of toast worden gekozen. Ze gingen allebei voor een gewone standaard bagel. De bagel werd geserveerd met blauwe bessen, een bakje jam, een bakje pindakaas en een bakje roomkaas. Zelf koos ik voor een Coney Island Hard Root Beer en verder werd er geen drankje meer genomen. 

Naast tweemaal het continentale ontbijt werd er ook nog een Kugel Platter besteld, ik wist zelf eigenlijk niet wat het was, maar het bleek een ontbijt te zijn welke op een soort taartje leek, bestaande uit cottage cheese, suiker, eiernoedels, kaneel, walnoten, rozijnen, Griekse yoghurt en fruit. Zelf had ik ook zin gekregen in een bagel met blauwe bessen, jam, pindakaas en zure room en dus bestelde ik dat gerecht los, zonder de koffie en sap. Wel ging ik voor een “everything” in plaats van een “plain” bagel, daar vind ik toch altijd net even wat meer smaak aan zitten. Nadat we onze bestelling hadden doorgegeven moesten we een tijdje wachten. We keken naar buiten en waren blij dat we voor het restaurant gekozen hadden. Wanneer we buiten hadden moeten eten was dat toch een stuk minder fijn geweest, al hadden die eiergerechten nog zo lekker gesmaakt, we zouden het sowieso erg koud hebben gehad. De drankjes werden al na enkele minuten geserveerd, naar mijn Root Beer was het nog even zoeken geweest, maar gelukkig was het flesje nog wel ergens achterin de bar gevonden.





De Coney Island Hard Root Beer was te vergelijken met een hele zoete cola met een tik. Of het goed voor mijn tanden is geweest betwijfel ik, maar door de suikerrush werd ik er wel klaarwakker van. De koffie bleek goed van smaak te zijn, niet te waterig. Helaas was de jus d’orange niet vers geperst, maar kwam het uit een pak. Dat is toch altijd minder, vind ik zelf. Enkele minuten nadat we de drankjes geserveerd hadden gekregen stonden ook de borden met de bagels en even later ook de Famous Noodle Kugel Breakfast op tafel. Alle borden zagen er goed uit, maar de Noodle Kugel sprong er wel bovenuit. Ik besloot om de eerste helft van mijn “everything” bagel te besmeren met alle smeersels die voor m’n neus stonden. Ik was benieuwd naar wat de combinatie van roomkaas, jam en pindakaas op zou gaan leveren en toen ik de eerste hap nam wist ik dat ik een goede keuze had gemaakt. Ik had niet verwacht dat die samenvoeging van smaken zo lekker zou zijn en was dus blij verrast. De blauwe besjes at ik wel apart op, het ging me te ver om die ook op de bagel te doen.

Ik vond het heerlijk en zorgde er voor dat ik helemaal geen smeersels meer in mijn bakjes had, toen ik ook de tweede helft van de bagel had besmeerd. Ik maakte alles op en genoot van iedere hap. Het was eigenlijk natuurlijk een heel eenvoudig ontbijt, maar ik vond het verrukkelijk. Naast mij werd er ook ontzettend genoten van de Noodle Kugel, het taartje met yoghurt en fruit werd helemaal opgegeten en dat vond ik mooi om te zien. Tussendoor werden de bekers koffie van het continentale ontbijt nog een keer gevuld en nadat we alles zo goed als op hadden kregen we de rekening uitgereikt. De rekening viel eigenlijk wel mee, en was lager dan we de dagen er voor hadden uitgegeven. Natuurlijk zaten we in het centrum van een wereldstad en betaal je altijd wel meer dan dat je in Nederland zou moeten doen voor een ontbijt, maar het totaalbedrag van $ 63,96 vond ik wel schappelijk. We hadden met z’n allen lekker gegeten, het was gezellig en we zaten bovendien warm en droog. Ik ben dan ook erg blij dat we voor het Brooklyn Diner als alternatief voor de foodtruck hebben gekozen.