Pagina's

maandag 25 november 2019

Restaurant: Rosario's Mexican Cafe Y Cantina - San Antonio, Texas

Restaurant: Rosario's Mexican Cafe Y Cantina
Adres: 9800 Airport Blvd, San Antonio, TX 78216, Verenigde Staten


Helaas komt er aan alle reizen naar Amerika ook weer een einde. Meestal ben ik maanden voorafgaande aan de reis al dingen aan het regelen en plannen en eenmaal aan de andere kant van de Atlantische Oceaan aangekomen gaan de dagen zo snel dat ik er eigenlijk geen eens weet van heb. Dat vind ik altijd jammer, maar dat wilt natuurlijk ook wel weer zeggen dat ik plezier heb en me goed vermaak. Mijn eerste kennismaking met Texas was een ruime week in San Antonio met een uitstap naar Corpus Christi. Ik bezocht daar onder andere het waterpark Aquatica en de belangrijkste toeristische trekpleisters van de omgeving. Ook wilde ik naar Sea World gaan, maar helaas strooide het slechte weer roet in het eten. Ondanks die pech ging de vakantie wederom in een rap tempo voorbij en voordat ik het wist was ik weer op het San Antonio International Airport aangekomen om terug te vliegen naar Nederland. Op het moment dat we alle controles achter de rug hadden en in de terminal waren aangekomen besloten we om nog een laatste keer ergens een lekker drankje te gaan drinken.

We vlogen vanaf Terminal B via Houston naar Amsterdam en ik zag dat er in die terminal een vestiging van Rosario's Mexican Cafe Y Cantina aanwezig was. Ik wist dat het restaurant ook in de binnenstad van San Antonio gesitueerd was en het leek me leuk om daar op het vliegveld te gaan genieten van onze laatste tijd in de stad. Het restaurant Rosario’s serveert al sinds 1992 enkele van San Antonio’s beste Mexicaanse specialiteiten. Nog een derde vestiging van de keten is te vinden dichtbij het vliegveld op San Pedro Avenue en de organisatie is dus groeiende. Lokale restaurantcritici hebben Rosario’s al een aantal keer uitgeroepen tot het beste Mexicaanse restaurant van San Antonio en daarnaast heeft het restaurant nog heel veel andere prijzen gewonnen die betrekking hebben op de gerechten welke er worden geserveerd. Ik wilde zelf ook eens wat van de keten gaan proeven en had eigenlijk wel trek gekregen in een flink bord met nacho’s en een lekker biertje erbij. Dat moest bij het Rosario’s wel goed gaan komen dacht ik zo.  



We liepen het restaurant binnen en hadden de mogelijkheid om aan de bar of aan een tafel plaats te nemen. Ondanks dat we niet al teveel zouden gaan eten kozen we toch voor een tafel. De ruimte zag er gezellig uit, er waren veel oranje kleuren gebruikt en een grote lichtinval scheen in de zaak naar binnen. De stoelen hadden gele kussens en de banken waren ook van allerlei fleurige kleuren voorzien. De inrichting vormde dus een kleurrijk geheel en door de houten meubels werd er een gezellige sfeer gecreëerd. Het was echter wel vrij rustig in het restaurant en we werden daardoor vrijwel direct door een vriendelijke serveerster geholpen. Ik was nog even op de menukaart aan het kijken naar welk drankje ik zou gaan bestellen, en zag een bier van de brouwerij Boston Beer Company staan. Boston was de bestemming van de volgende reis naar Amerika welke ik zou gaan maken en daarom leek het me leuk om voor dat biertje te gaan. Het had de naam Samuel Adams Sam ’76 en het zou een gewone Amerikaanse lager van 4,7% gaan zijn.

Er werd ook een cocktail bij besteld, namelijk een Coco Margarita, dit was een drankje bestaande uit de originele Rosario’s bevroren Margarita in combinatie met Piña Colada. Gelukkig hadden we allebei trek in nacho’s en dus gingen we voor een bord Super Nacho’s. Dit was een voorgerecht om te delen bestaande uit gefrituurde stukken fajitas, belegd met bonen, kaas, guacamole en pico de gallo. Ze zouden worden geserveerd met een bakje jalapeño pepers en pittige saus. We kozen bovendien voor de optie met gesneden kipfilet er overheen. Dit gerecht leek me een zeer passende afsluiter van ons verblijf in Texas. Enkele minuten nadat we de bestelling hadden doorgegeven werden de drankjes al geserveerd. Het glas van de cocktail was eerst in het suiker gedraaid, zodat er een suikerrandje achter bleef en het was met een kersje afgemaakt. Mijn bier zat in een blikje en deze schonk ik leeg in het glas wat erbij gegeven was. We proosten nog even op de vakantie en de goede terugreis en vervolgens nam ik de eerste slok. Het was een fris bier, welke makkelijk wegdronk.


Ik hoorde dat de cocktail lekker zoet was en gelukkig hadden we allebei een goede keuze gemaakt. Het duurde wel wat langer voordat de nachos op tafel stonden. Toen de serveerster met het bord kwam aangelopen had ik mijn glas al leeg en omdat ik nog wel wat te drinken lustte bestelde ik er een Alamo Golden Ale bij. Dit bier van de Alamo Beer Company was lokaal gebrouwen in San Antonio en omdat we eerder die reis ook bij The Alamo waren geweest leek het me een perfect laatste drankje van de reis. Het bord met de nachos welke inmiddels voor onze neus stond zag er zeer aantrekkelijk uit. De in stukken gesneden gefrituurde fajitas waren flink belegd met alle ingrediënten die ik zojuist heb beschreven. De combinatie van de gesmolten kaas over de kip, met in het midden de frisse sla, tomaat en guacamole was heerlijk en doordat de pepers en het sausje er in aparte bakjes bij geserveerd waren konden we elke hap zo pittig maken als dat we zelf wilden. Ik genoot van het lekkere Tex-Mex gerecht en vond het jammer dat we weer terug naar Nederland moesten gaan.

Het flesje Alamo Golden Ale was intussen ook gebracht, dit was wederom een fris biertje. Ik moest het drinken uit de fles, maar dat maakte me niet uit. Het paste goed bij de nacho’s en we genoten er van. We aten het bord in een rustig tempo helemaal leeg, er bleef geen kruimeltje van het gerecht over en dat was eigenlijk gedurende de gehele reis het geval geweest. Het eten in Texas is me echt goed bevallen, vooral de Tex-Mex- en barbecuegerechten waren elke keer weer heerlijk. Nadat we onze drankjes ook op hadden betaalde ik de rekening (een kleine $ 35 Dollar) en vervolgens verlieten we het restaurant en gingen op weg naar onze gate. De vakantie in San Antonio was goed, het was voor mij een goede eerste kennismaking met Texas, maar baalde wel dat ik niet naar Sea World heb kunnen gaan. Dit heeft me doen besluiten om opnieuw een reis naar Texas te boeken en hopelijk zal ik tijdens die reis Sea World San Antonio wel gaan bezoeken. Ik heb van de reis genoten en het laatste hapje en drankje bij Rosario's Mexican Cafe Y Cantina op het vliegveld was de ideale afsluiter.