Pagina's

woensdag 12 december 2018

Restaurant: The County Line River Walk - San Antonio, Texas

Restaurant: The County Line River Walk
Adres: 111 W Crockett St #104, San Antonio, TX 78205, Verenigde Staten


Jullie hebben reeds eerder gelezen over mijn verblijf in Corpus Christi en de terugweg met tussenstop in Whitsett, waar ik heerlijke barbecuegerechten heb gegeten. Op de dag van onze terugkomst later in de middag in San Antonio was ik nog steeds zo onder de indruk van de spareribs en brisket welke ik eerder gegeten had, dat ik in de avond wel weer trek had om bij een barbecuerestaurant te gaan eten. Ik had al een tip gekregen van een vriend van mij en ik ging via internet op zoek of dat het aangeraden restaurant in de buurt was van ons hotel. Ik ging op zoek naar de zaak met de naam The County Line en gelukkig kwam ik er al snel achter dat het restaurant zich op enkele minuten loopafstand bevond. Ik stelde voor om daar dan te gaan eten en gelukkig werd er enthousiast op mijn voorstel gereageerd. We hoopten maar dat er een plekje voor ons vrij zou zijn, want het restaurant bevond zich namelijk ook aan de drukke en zeer toeristische San Antonio River Walk. 

The County Line Legendary Bar-B-Q is een keten van restaurants welke is opgericht door een aantal Texanen die van Austin hielden. Ze waren niet alleen gek van de stad, maar ook van de barbecue waar Austin bekend om staat. Ze besloten om een restaurant te beginnen en zich te houden aan een viertal basisprincipes. Deze principes hadden betrekking op het aanbieden van gerookte barbecuegerechten van de hoogste kwaliteit, in royale porties tegen redelijke prijzen, met daarbij een vriendelijke bediening en barpersoneel, op een authentieke locatie welke het erfgoed van Texas eert. De eerste vestiging van The County Line werd in 1975 geopend in Austin en door de jaren heen zijn er steeds meer locaties van de keten geopend in het zuidwesten van Texas. Op dit moment zijn er restaurants van The County Line te vinden in Austin, El Paso, Albuquerque en dus ook in San Antonio, waarbij ik naar de vestiging op de San Antonio River Walk ben geweest.   

 



We liepen rond 18:00 uur richting het restaurant, het was etenstijd en dat bleek ook wel want het was druk op de River Walk. We moesten even goed kijken waar de zaak zich precies bevond, maar op een gegeven moment zag ik een bord met de tekst The County Line en toen wist ik dat we goed waren gelopen. We wilden graag op het terras zitten, maar veel van de tafels waren bezet. Gelukkig zag ik wel nog een vrije tafel, maar die stond op een wat onhandige steile locatie. Ik besloot om de tafel dan maar op te pakken en op een betere plek neer te zetten. Het was wat brutaal van mij, maar op deze manier hadden we toch een vrije tafel op een fijne locatie kunnen regelen. Na even rustig gezeten en naar mensen gekeken te hebben kwam onze serveerder aangelopen met de menukaarten en bestek. Op de voorzijde van de menukaart was een grote indiaan afgebeeld, met daarbij de tekst Big Chief. Dat vond ik erg mooi om te zien, de afbeelding paste goed bij Texas.

Ik sloeg de kaart open en ging in eerste instantie op zoek naar iets lekkers om te drinken. Na even op de lijst met dranken gekeken te hebben besloot ik om te kiezen voor een flesje Shiner Black Lager, dit was een donker bier van een brouwerij uit Austin. Ik vond het wel leuk om dat biertje te bestellen, omdat The County Line oorspronkelijk natuurlijk ook uit Austin komt. Er werd verder ook nog een lekkere koude ijsthee besteld. Het was vrij warm buiten op het terras, dus de koude drankjes zouden er wel in gaan. Nadat we de drankjes besteld hadden keken we verder in de menukaarten naar wat we wilden gaan eten. Er stonden allerlei verschillende voorgerechten, grillgerechten, All You Can Eat, salades, bijgerechten en ook een aantal Bar-B-Q Platters en combinaties op de kaart. We besloten om allebei alleen een hoofdgerecht te kiezen, want we wilden niet na het voorgerecht al vol zitten, zodat we verder niks meer konden eten.





Uiteindelijk kozen we voor een Skeeter’s Chicken Caesar Salade (dit was een salade met Parmezaanse kaas, knoflook, mosterd, limoen, olijfolie, croutons en sla met daarbovenop een in stukken gesneden kipfilet). Dat gerecht was niks voor mij, ik had zin in wat meer vlees en daarom koos ik voor de Beef Rib Platter, bestaande uit een tweetal stukken runderrib met twee bijgerechten. Als bijgerechten koos ik voor de friet en koolsla, dat leek me namelijk de lekkerste combinatie. Nadat we onze bestelling hadden doorgegeven gingen we verder met het bespreken van onze dag en het avontuur in Corpus Christi. Ook keken we naar alle mensen die langsliepen, het was leuk om allerlei verschillende soorten Amerikanen langs te zien komen. Het viel mij op dat wij een van de weinigen waren die geen Engels of Spaans tegen elkaar spraken. Dat was toch wel veel het geval in San Antonio, we zijn ook een paar keer gevraagd waarom we helemaal vanuit Nederland naar San Antonio waren gekomen.

Na een kleine 20 minuten gewacht te hebben (het was denk ik druk in de keuken, maar dat was niet erg, want we zaten goed en het was gezellig), kwam onze serveerder aangelopen met de borden waarop onze bestelde gerechten lagen. De Chicken Caesar Salade zag eruit zoals zo’n salade er vrijwel altijd uitziet, ik zou het zelf nooit bestellen en daarom was ik extra blij met mijn runderribben. De runderribben waren lekker gebarbecued, aan de binnenkant nog enigszins rood, maar dat vind ik juist lekker. De barbecuesaus welke eroverheen was gedaan was lekker pittig en rokerig en na de eerste hap genomen te hebben wist ik direct dat we weer voor een goed restaurant hadden gekozen. De salade met kipfilet bleek erg goed te smaken, de kip was niet droog en goed gebakken en de combinatie met de frisse sla en krokante croutons bleek in de smaak te vallen. Ik heb een klein stukje van de kip geproefd, welke me goed smaakte, maar ik had toch meer met mijn eigen gerecht.




De combinatie van het vlees samen met de friet en koolsla was heerlijk. Het vlees was lekker mals en viel eenvoudig van de grote botten af. Ik moest aan sommige delen wel een beetje kluiven, waardoor ik er een rommeltje van maakte, maar dat vond ik ook wel weer wat hebben. Mijn handen zaten op een gegeven moment helemaal onder de barbecuesaus, maar dat was juist wel grappig. Ik at voor de tweede keer op dezelfde dag een heerlijk barbecuegerecht en voelde me op dat moment weer echt in de staat Texas. Voorafgaande aan de reis had ik dit soort eten in mijn verbeelding staan en gelukkig is de verbeelding werkelijkheid geworden. Ik baalde ervan toen ik op een zeker ogenblik alles op had en mijn bord helemaal leeg was. Ik had nog wel wat van het barbecuevlees gelust, ook al zat mijn maag al helemaal vol. De Beef Rib Platter met de beide bijgerechten was verrukkelijk en ik was zeer blij dat ik het had besteld. 

Onze serveerder kwam langs met de vraag of dat we nog wat meer wilden bestellen. Ik heb nog even getwijfeld, maar uiteindelijk besloten we om het er toch maar bij te laten. We kregen de rekening uitgereikt, met daarbij de tekst “Whenever you’re ready”. In het totaal moesten we een kleine $ 50,00 Dollar betalen, exclusief fooi. Het was dus wel een stuk duurder dan het bedrag wat we voor de lunch in Whitsett hadden moeten betalen, maar dat kwam nu natuurlijk ook door de locatie en de tafelservice welke we hadden gehad. Ik dronk de laatste slok van mijn Shiner Black Lager op en deed het te betalen bedrag in het daarvoor bestemde mapje. We bleven nog even op het terras zitten om te kijken wat er allemaal voorbij liep. Nadat we alles een beetje hadden laten zakken verlieten we het restaurant om vervolgens op weg te gaan naar een ander terras om daar nog wat te gaan drinken. Het diner bij The County Line was goed en zeker voor herhaling vatbaar!