Pagina's

donderdag 20 december 2018

Restaurant: Scuttlebutt's Seafood Bar & Grill - Corpus Christi, Texas

Restaurant: Scuttlebutt's Seafood Bar & Grill
Adres: 14254 S Padre Island Dr, Corpus Christi, TX 78418, Verenigde Staten


Al meerdere keren schreef ik over mijn trip van San Antonio, Texas naar Corpus Christi. In eerste instantie was het de bedoeling om op één dag op en neer te rijden. Tijdens de reis bleek het echter al snel dat dat erg lastig zou gaan worden. We wilden namelijk ook nog wel wat zien in Corpus Christi en hadden ook het voornemen om naar het strand toe te gaan. De rit duurde lang, onderweg zijn we een aantal keer gestopt en toen we eindelijk in Corpus Christi waren aangekomen besloten we om direct door te rijden naar het strand. We wilden daar echter wel eerst nog even wat kleins eten en ook kijken of dat we vanuit het restaurant een hotel konden regelen om de nacht in te verblijven. Ik had al een paar keer goede verhalen gelezen over het restaurant Scuttlebutt's Seafood Bar & Grill en omdat we daar nu toch bij in de buurt waren stelden we het adres van die zaak in op onze navigatie. Na nog een paar minuten gereden te hebben kwamen we aan bij het restaurant.

Scuttlebutt’s Seafood Bar & Grill is een full service restaurant welke in 2010 werd geopend in een voormalige nachtclub en bar. Het menu van de zaak is erg divers (er staan onder andere boterhammen met pindakaas, banaan en honing op de kaart, maar ook oesters en sushi), zodat er voor iedereen wel wat lekkers te kiezen valt. Alle gerechten worden vers gemaakt, er worden zelfgemaakte dressings en sauzen gebruikt en het vlees wordt zelfs zelf gesneden. Tevens worden er veel verschillende soorten bier, wijn, sangria en punch geschonken. Het is elke dag Happy Hour van 15:00 tot 19:00 uur en tevens is er iedere avond (tenzij de Dallas Cowboys een American Football-wedstrijd spelen) livemuziek te beluisteren bij Scuttlebutt’s. Het restaurant is een op zichzelf staande zaak en maakt dus geen onderdeel uit van een keten. Het staat bekend om zijn gastvriendelijkheid, uitstekende service en grote porties van de gerechten. 

TravelWorld USA 300x250



Gelukkig zorgde de navigatie er voor dat we in één keer goed reden. Toen we bij het restaurant aankwamen was het buiten al behoorlijk warm. We hadden een paar uur in de koude lucht van de airco gezeten en daardoor kreeg ik best een klap toen ik uitstapte. De zaak zag er van de buitenkant wat apart uit, het gebouw vond ik meer op een kantoorpand lijken, maar toen we er naar binnen toe gingen veranderde mijn mening al snel. Binnenin het restaurant was het heel gezellig, er was veel moeite gestoken in de inrichting ervan. Het leek op een klein vissersdorpje, verschillende grote alligators waren opgesteld en aan de wanden hingen schilderijen van vissen en zeeschildpadden. Het meubilair bestond grotendeels uit donkere houten tafels en stoelen en de booths waren bedekt met rode glimmende bekleding. We werden vriendelijk welkom geheten en door een van de hostesses naar een van de vrije booths toe gebracht.

We kregen de menukaarten uitgereikt en er werd meteen gevraagd wat we wilden drinken. Die vraag kon ik nog niet beantwoorden, want wilde eerst even kijken welke bieren er op het menu stonden. Na even gekeken te hebben koos ik voor de Blonde Bombshell, dat was eigenlijk vooral vanwege de naam, maar ik had ook wel zin in een lekker koud blond bier. Verder werd er ook nog voor een Sierra Mist (een soort Sprite of 7 Up) gekozen. Omdat we onderweg ook al wat gegeten hadden, besloten we om niet al teveel als lunch te bestellen. Het leek ons allebei wel lekker om voor een sushirol te gaan, alleen moesten we dan wel nog een keuze tussen de vele verschillende rollen maken. Van het restaurant Chin Chin in het New York-New York Hotel & Casino, Las Vegas kende ik de sushi met de gefrituurde garnaal, krab en tonijn en die was me destijds erg goed bevallen. Eenzelfde soort sushirol stond ook bij Scuttlebutt’s op de kaart, dit was de rol met de naam Tokyo




We besloten om die sushirol te bestellen en in de tussentijd gingen we het internet op om te kijken of dat er in de buurt nog een hotel voor ons te vinden was. Helaas werd er geen gratis wifi aangeboden door het restaurant, maar gelukkig lukte het ons toch om ergens een half uurtje gratis internet vandaan te halen. Via de website van Hotelscombined.com zocht ik naar hotels in de buurt, met een goede rating en een niet al te hoge prijs. Onze serveerster bleef ook nog even bij ons hangen, om wat advies te geven over mogelijke verblijfsplaatsen en leuke bezienswaardigheden in de buurt. Het was nog best lastig om iets met een goede prijs-kwaliteitsverhouding te vinden en omdat we maar een half uurtje de tijd hadden was het toch best een zenuwslopende aangelegenheid. De drankjes en sushirol stonden al even op tafel toen we de keuze maakten voor het Comfort Suites Near Texas A&M, we waren gelukkig net op tijd met het boeken en betalen, want enkele minuten later hadden we geen verbinding meer.

Nadat we alles geregeld hadden en weer opgelucht konden ademhalen begonnen we de sushirol op te eten. De Tokyo-rol bestond uit 8 stukken sushi welke dus gevuld waren met gefrituurde garnaal, komkommer en krab, daarbovenop lag pittige tonijn met daarbij ook een pittige mayonaise en Sriracha-saus. Aan de zijkant van het bord lag ook nog wat gember en wasabi. De smaak en combinatie was heerlijk en kwam in de buurt van de lekkere sushi welke ik destijds in Las Vegas gegeten had. Het duurde dan ook niet lang voordat we het bord helemaal leeggegeten hadden. Het was een heerlijk tussendoortje, de drankjes die we erbij besteld hadden smaakten er goed bij en bovendien waren we blij dat we spontaan een overnachting hadden geboekt. De serveerster vroeg of dat we nog wat wilden eten, maar nadat we aangaven op weg te gaan naar het strand kregen we de rekening uitgereikt. In het totaal moesten we een kleine $ 21,00 betalen, een redelijk bedrag voor de lekkere sushi en de drankjes. We betaalden het bedrag en konden vervolgens met een goed gevoel de rest van de dag ingaan.