Pagina's

donderdag 14 februari 2019

Restaurant: IHOP - Pleasanton, Texas

Restaurant: IHOP
Adres: 1133 W Oaklawn Rd, Pleasanton, TX 78064, Verenigde Staten

Een tijdje geleden heb ik geschreven over mijn reis vanuit San Antonio naar Corpus Christi, waar ik in het Comfort Suites Near Texas A&M heb overnacht. Het was een lange rit, waarbij we onderweg een paar keer zijn gestopt om iets te gaan eten. De bedoeling was om in de ochtend te gaan ontbijten bij een van de vestigingen van Bill Miller Bar-B-Q Restaurant in Pleasanton. Toen we in Pleasanton aankwamen gaf onze navigatie echter een foutieve route weer, waardoor we het restaurant niet konden vinden. We besloten om dan maar een stukje verder door te rijden en te kijken welke restaurants we nog meer tegen zouden gaan komen. Na enkele minuten gereden te hebben zag ik in de verte een vestiging van IHOP liggen. Het leek me een goed idee om daar dan maar naartoe te gaan, we zouden daar helaas geen brisket en spare ribs gaan eten, maar wel lekkere pannenkoeken en dat was toch ook niet verkeerd voor het ontbijt.

IHOP is een Amerikaanse restaurantketen van pannenkoekenhuizen welke op 7 juli 1958 is opgericht in Burbank, Californië. Het restaurant is gespecialiseerd in ontbijtgerechten en dan met name natuurlijk in pannenkoeken. IHOP is eigendom van Dine Brands Global, maar 99% van de restaurants worden gerund door onafhankelijke franchisenemers. Naast de ontbijtgerechten staan er ook lunch- en dineritems op de menukaart van het restaurant. Er zijn op dit moment in het totaal zo’n 1.650 verschillende restaurants van IHOP te vinden in Noord-Amerika, Latijns Amerika, het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Oceanië, helaas dus nog geen vestiging in Europa en al helemaal niet in Nederland. Hopelijk gaat dat er wel ooit van komen, de kans wordt, met alle Amerikaanse ketens welke tegenwoordig in Nederland te vinden zijn, wel steeds groter. Veel vestigingen van IHOP zijn 24 uur per dag geopend, zo ook de vestiging in Pleasanton welke ik heb bezocht.

FOX Rondreizen Verenigde Staten 




Vanuit het Hyatt Regency San Antonio Riverwalk, waar we tijdens ons verblijf in San Antonio verbleven, was het een kleine drie kwartier rijden naar Pleasanton. Ik het moment dat we de IHOP bereikten baalde ik er nog wel een beetje van dat het ontbijt bij Bill Miller Bar-B-Q niet doorging, maar toch was ik niet ontevreden met het alternatief. Ik vond het leuk om het gebouw met het bekende steile blauwe dak van IHOP te zien en verbaasde me een beetje over het feit dat de parkeerplaats zo goed als leeg was. Gelukkig zag ik wel nog wat bedrijvigheid in de zaak en was de locatie geopend en dus besloten we om er naar binnen toe te gaan. Binnen in het restaurant was het vrij rustig, veel tafels waren leeg en dus was er genoeg plek voor ons om ergens te gaan zitten. We werden door de hostess vriendelijk welkom geheten en door het zeer schone en nette restaurant naar een van de vrije booths toe gebracht.

Ik vond het leuk om de verschillende soorten stroop en siroop op de tafel te zien staan en ik kreeg direct weer een vertrouwd gevoel bij het restaurant. De menukaarten werden uitgereikt en op de tafel werd een kortingscoupon gelegd van het Schlitterbahn Waterpark. Op het moment dat ik die coupon zag liggen bedacht ik me ineens dat ikzelf geen bon bij me had voor een gratis Rooty Tooty Fresh ’N Fruity. Normaal gesproken word ik altijd lid van de IHOP op de plaats van bestemming, maar omdat het deze keer een spontaan bezoek was en ik er voorafgaande aan de reis ook geen rekening mee had gehouden was ik dus ook niet lid geworden van de IHOP eClub. Helaas geen korting dus deze keer, maar ik zou me er niet door laten weerhouden om wat lekkers te gaan bestellen. Ik had zin in wat lekkere zoete pannenkoeken en ik was benieuwd naar wat er allemaal werd aangeboden en dus dook ik direct de menukaart in.





Onze serveerster kwam vragen wat we wilden drinken. Een paar bakken koffie zouden er wel ingaan en dus bestelde ik een beker van het zwarte goud. Tevens werd er een zoete ijsthee besteld. We wisten echter nog niet wat we wilden gaan eten en dus vroegen we om wat meer bedenktijd, zodat we rustig naar het menu konden kijken. Op het menu stonden naast pannenkoeken ook allerlei  omeletten en combinatiegerechten beschreven, waarbij de pannenkoeken werden gecombineerd met bacon, ei, worstjes, ham en toast. Ik heb er een tijdje aan zitten denken om zo’n combinatiegerecht te bestellen, maar omdat ik een keer zin had in wat anders dan de standaard pannenkoeken ging ik toch terug naar de pagina met de World Famous Pancakes. De drankjes stonden inmiddels al op tafel en nadat ik een paar slokken had gedronken vulde ik de beker bij met koffie uit de kan welke erbij was geserveerd. Ik vind het super dat je bij het bestellen van koffie bij IHOP altijd een hele kan krijgt.

Uiteindelijk waren we erover uit wat we zouden gaan bestellen. We kozen voor de IHOP Signature Pancake Sliders, dit waren 2 keer 2 kleine pannenkoeken boven op elkaar, met daartussenin een omelet van roerei, kalkoenworst, spek en kaas en daaroverheen was een esdoornsiroop gegoten. Deze sliders zouden geserveerd gaan worden met een aantal stukken toast. Die combinatie snapte ik niet echt, maar met een beetje aardbeiensiroop over de toast heen zouden ze toch wel lekker gaan smaken. Zelf koos ik voor een stack Cupcake Pancakes, dit waren een viertal pannenkoeken gevuld met regenboog hagelslag met glazuur, een grote toef slagroom en nog meer gekleurd hagelslag erbovenop. Ik vond de pannenkoeken er heel lekker uitzien op het plaatje in de menukaart en dat heeft me doen besluiten om voor dat gerecht te kiezen. Nadat we de bestelling door hadden gegeven moesten we even wachten, zodat alles voor ons klaar kon worden gemaakt.





In de tussentijd dat we op onze gerechten aan het wachten waren kletsten we over de reis en keken rond in het restaurant. Het viel me op dat wij de enige toeristen waren en dat er verder alleen maar lokale bevolking in de zaak aanwezig was. De kreet “everything is bigger in Texas” gold hier ook, bijna iedereen had overgewicht en ik verbaasde me toen ik zag dat de moeder van een gezin, welke tegenover ons zat, maarliefst 3 borden met allerlei verschillende gerechten in haar eentje helemaal opat. Zelf kan ik ook best veel eten, maar zo’n grote hoeveelheid voedsel zo vroeg in de ochtend had mij echt niet gelukt. Na een klein kwartiertje gewacht en ook nog even met de serveerster gesproken te hebben, waar we vandaan kwamen en wat we in Texas kwamen doen, werd ons ontbijt geserveerd. Ik werd erg vrolijk van mijn bord met de Cupcake Pancakes en wilde ook direct aanvallen. De Signature Pancake Sliders zagen er ook goed uit en we begonnen lekker te eten.

De Cupcake Pancakes waren ontzettend lekker. De bovenste at ik op met het glazuur, de slagroom en de gekleurde hagelslag en voor de andere 3 gebruikte ik de verschillende siropen welke op tafel stonden. Op die manier smaakte elke pannenkoek anders en genoot ik van mijn ontbijt. De sliders bleken ook erg in de smaak te vallen, de combinatie van de toch ietwat zoete pannenkoekjes met de hartige ingrediënten ertussen was goed en het hele bord werd leeggegeten. Er bleven echter wel nog een paar stukken toast over, ondanks dat ik het zonde vond besloot ik toch om ze niet op te eten, want mijn maag zat al helemaal vol van de Cupcake Pancakes. Nadat we allebei klaar waren met eten kregen we de bon uitgereikt. In het totaal moesten we zo’n $ 25,00 Dollar betalen, een redelijk bedrag voor een heerlijk ontbijt. Ik betaalde het bedrag aan de voorzijde bij de kassa van het restaurant en we konden onze reis naar Corpus Christi gaan vervolgen. Het ontbijt bij IHOP was weer goed en het blijft een van mijn favoriete Amerikaanse ketens voor het ontbijt.