Pagina's

zondag 10 februari 2019

Activiteit: Welcome to Fabulous Las Vegas sign - Las Vegas, Nevada

Activiteit: Welcome to Fabulous Las Vegas Sign
Adres: 5200 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89119, Verenigde Staten


Een van de bekendste borden ter wereld is het Welcome to Fabulous Las Vegas sign in Las Vegas. Toen ik een aantal jaar geleden, in 2011, voor het eerst een reis aan het plannen was naar de gok-hoofdstad van het westelijk halfrond schreef ik het bezichtigen van dit bord als een van de eerste activiteiten welke ik wilde gaan doen op. Het leek mij geweldig om het bord eens met eigen ogen te zien en te fotograferen, want kende het toen alleen nog maar van televisie. Ik wist toen nog niet zoveel van Las Vegas af en ging op zoek naar de exacte locatie van het bord. Ik had verwacht dat het bord direct aan de voorzijde van Mandalay Bay was opgesteld, maar tot mijn verbazing zag ik dat het vanuit dat resort toch nog wel een klein kwartiertje lopen was om er terecht te komen. Toch plande ik het bezoeken van dit wereldberoemde bord in op onze eerste avond in de stad, want wilde het echt niet missen. Ik zou immers maar één keer in Las Vegas zijn, dat dacht ik destijds tenminste.

Het Welcome to Fabulous Las Vegas sign is een oriëntatiepunt in Las Vegas welke is gebouwd in 1959 door het bedrijf Western Neon. Het bord werd op verzoek van Ted Rogich, een lokale verkoper welke het op zijn beurt heeft verkocht aan Clark County, Nevada ontworpen door Betty Willis. Bij het ontwerp werd er getracht om een bord te ontwikkelen welke uniek was in vorm, stijl en inhoud. Het bord is nooit auteursrechtelijk beschermd, dit heeft ertoe geleid dat het alom vertegenwoordigd is in en op souvenirs in Las Vegas. Betty Willis heeft hier nooit een cent voor tegemoet gezien. Er wordt dan ook gezegd dat Willis het bord beschouwde als haar geschenk aan de stad en ze wilde dat het een publiek eigendom zou blijven. Het bord bevindt zich op de 5200 South Las Vegas Boulevard, nabij het oude McCarran Airport. Het wordt gezien als het begin of einde van de Las Vegas Strip. Het  Welcome to Fabulous Las Vegas sign staat dan ook eigenlijk niet in Las Vegas, maar in Paradise.

 



De eerste keer dat ik het bord zag was erg speciaal. Het was inmiddels al in de avond en vanuit Mandalay Bay wandelden we er naartoe. Een grote rij met wachtende mensen stond voor het bord om een foto te maken en ik had toen alleen nog maar zicht op de achterzijde van het bord. Ik zag bruidjes met hun bruidsmeisjes de meest vreemde posities aannemen om foto’s te maken en ook waren verschillende groepen met vrijgezellenfeest-vierende jongeren voor het bord aanwezig. Ik liep naar de voorzijde van het bord en zag de fameuze tekst staan. Prachtig vond ik dat en ik maakte er een aantal foto’s van. Tevens ging ik een paar keer met de mensen met wie ik daar was voor het bord op de foto. Ik vond het schitterend en toen we klaar waren met het fotograferen en terugliepen naar de strip keek ik nog even achterom. Ik las de tekst “Drive Carefully, Come Back Soon” en ik wist toen al wel dat ik zeker weten nog eens terug zou gaan keren.

De jaren gingen voorbij en ik was inmiddels ook al een keer teruggekeerd naar Las Vegas. Het bord met de tekst Welcome to Fabulous Las Vegas bezocht ik echter pas weer toen ik mijn eigen  vrijgezellenfeest met vrienden vierde in die geweldige stad in Nevada. Een aantal van die jongens waren nog niet eerder in Las Vegas geweest en dus mocht een bezoek aan het bord niet ontbreken. We hadden een gave Chevrolet Camaro gehuurd, waarmee een paar van mijn vrienden de dag er voor naar de Grand Canyon waren geweest, en daarmee gingen we op weg naar het bord. We hadden veel bekijks en ik vond het geweldig om met z’n allen met open dak over de strip te rijden. Toen we bij het bord aankwamen stond er ook deze keer weer een grote rij met wachtende mensen. We parkeerden de auto en besloten om toch achter in de rij aan te sluiten. De zon scheen en ik las wat bordjes over de geschiedenis van het bord en de energie welke er door wordt verbruikt.



Na een klein kwartier gewacht te hebben waren we aan de beurt om foto’s te nemen. Er stond een man, wie volgens mij dakloos was, voor het bord en hij stelde voor om de foto’s te schieten. Ik had al gezien dat hij dat ook bij veel anderen had gedaan en dat hij er niet vandoor ging met de camera’s. We gaven daarom alle camera’s aan hem, zodat hij een flink stel portretten van ons kon maken. We moesten in allerlei verschillende posities gaan staan en eigenlijk was dat best wel leuk om te doen. Er werden een heleboel foto’s gemaakt, waarvan er een aantal erg leuk zijn geworden. Het is alleen wel jammer dat de afbeeldingen waar we met z’n allen dichtbij op staan erg wazig zijn geworden, maar ja daar was verder niks meer aan te doen, hij was natuurlijk ook geen echte fotograaf. Nadat we genoeg foto’s hadden laten maken namen we onze camera’s weer in ontvangst en gaven de fotograaf een fooi. Vervolgens gingen we weer op weg naar onze huurauto om deze terug te brengen.

Ik heb het Welcome to Fabulous Las Vegas sign nu verschillende keren gezien en elke keer vind ik het weer speciaal om mee te maken. Het zicht wat je hebt wanneer je voor het bord staat met alle grote casino’s en resorts op de achtergrond vind ik geweldig. Het geeft me een kick en zorgt voor kippenvel. Ik hou ontzettend veel van Las Vegas, heb er schitterende tijden meegemaakt met vrienden en familie en wanneer ik dat bord zie dan komen veel van die herinneringen weer bij me terug naar boven. Zelfs wanneer ik het bord op tv of in een film zie krijg ik kippenvel en wanneer ik er in het echt voor sta dan is het gevoel wat ik heb geweldig. Wanneer je de eerste keer naar Las Vegas toe gaat dan kan ik het zeker aanraden om het Welcome to Fabulous Las Vegas sign te bezoeken, het geeft iets extra’s aan de reis. Het is het begin van de stad en van daaruit kun je de gekkigheid van Sin City mooi gaan ontdekken. “Drive Carefully, Come Back Soon”, jazeker “Again and Again!”