Pagina's

vrijdag 22 februari 2019

Restaurant: BEERWORKS (No. 3 Boston/Canal) - Boston, Massachusetts

Restaurant: BEERWORKS (No. 3 Boston/Canal)
Adres: 112 Canal St, Boston, MA 02114, Verenigde Staten


Onze eerste volledige dag in Boston was er een met een druk programma. Jullie hebben reeds eerder kunnen lezen over ons bezoek aan Finagle a Bagel, de Franklin Park Zoo en de wedstrijd van de Boston Celtics. Voorafgaande aan de basketbalwedstrijd moesten we natuurlijk ook nog ergens wat eten. We wilden dat in de buurt doen van het stadion, zodat we ook wat mee konden maken van de “tailgate” voorafgaande aan de wedstrijd. Tevens wilden we er een lekker biertje bij drinken, omdat we dat vinden horen bij het leven van de sportsupporter aan de vooravond van de wedstrijd en bovendien houden we ook wel van een lekker koud pilsje op zijn tijd. In de buurt van het stadion, de TD Garden, bevonden zich een flink aantal grote bars waar ook gegeten kon worden. Uiteindelijk hebben we er voor gekozen om naar de derde vestiging van Beerworks toe te gaan, deze bevond zich aan de Canal Street, op een tweetal minuten lopen van de entree tot het stadion.

Beerworks is een keten van een zevental restaurants en bars in Massachusetts. 3 van de 7 zaken bevinden zich in Boston (daarbij wordt ook een vestiging in Logan Airport meegerekend). De eerste locatie van Beerworks werd in 1992 geopend in de nabije omgeving van Fenway Park, het baseballstadion van de Boston Red Sox. Er werd destijds begonnen met het brouwen van verschillende bieren en vervolgens kwam het serveren van lekker Amerikaans eten in een vriendelijke sfeer erbij. Na de locatie tegenover Fenway Park breidde Beerworks zich uit met vestingen ten noorden, zuiden en westen van Boston, en nu 25 jaar later is het bedrijf nog steeds aan veranderingen onderhevig. Er worden telkens nieuwe menu-items en bieren toegevoegd aan het assortiment en het bedrijf is ook nog steeds op zoek naar uitbreiding van het aantal vestigingen. Het leek me leuk om de lokale keten te bezoeken en daarom kozen we er voor om er te gaan dineren met een klein drankje erbij.   

Single reizen van FOX | FOX.nl




Vanuit het Wydham Boston Beacon Hill, waarin we verbleven, was het een wandeling van ongeveer 10 minuten naar de TD Garden en Beerworks. Het was nog wel even lastig om het restaurant te vinden, omdat er aan de voorzijde van het gebouw helemaal geen belettering stond. Het is dat we ineens aan de zijkant van een deur de tekst Beerworks zagen staan en toen wisten we waar we naartoe moesten, anders hadden we er nu misschien nog wel rondgelopen. We liepen het restaurant binnen en werden welkom geheten door een tweetal hostesses. Het was nog ontzettend rustig in de zaak, er zaten wel al een paar mensen aan de bar, maar verder waren vrijwel alle tafeltjes leeg. We waren misschien ook wel erg vroeg (15:15 uur), maar hadden trek en zin om wat lekkers te drinken. We gaven aan dat we iets wilden eten en werden naar een van de vrije booths toe gebracht. Het was een mooie zaak, een echte sportsbar die je zoveel in Amerika ziet en veel te weinig in Nederland.   

Het restaurant was industrieel ingericht, veel ijzer, materiaal van RVS, hout en steen wisselden elkaar af en ik vond dat wel wat hebben. Er kon met een trap naar boven worden gegaan en daar was ook nog een hele grote ruimte waar gegeten en gedronken kon worden. Zoals gezegd waren vrijwel alle andere tafeltjes nog leeg, dus we werden direct geholpen door onze serveerster. We kregen de menukaarten uitgereikt en er werd gevraagd wat we wilden drinken. We besloten allebei om voor een flight te gaan. Een flight is een blad met meestal 4 kleine proefglaasjes, soms zijn het er ook 3 of 5, met verschillende bieren. Op die manier kun je verschillende smaken proeven en dat leek ons wel een goed idee. Er stonden alleen lokale bieren welke door Beerworks zelf waren gebrouwen op de lijst. We kozen voor de Stars & Stripes APA, de Fenway Pale Ale, de Contender en de Excellent Porter. Dit waren bieren met leuke namen en toepasselijk voor de reis die we maakten in Boston.





We wisten nog niet wat we wilden gaan eten, dus keken eerst nog even verder op de kaart. In de tussentijd werden onze flights ingeschonken. Op het moment dat de beide stenen plankjes met bier op tafel waren gezet hadden we onze keuze gemaakt. We besloten om samen een voorgerecht te delen en kozen voor de “Boneless Chicken Wings” (kippenvleugeltjes zonder bot) met barbecuesaus, stronkjes selderij en een bakje blauwschimmelkaas-saus. Het hoofdgerecht zouden we later bestellen, omdat we geen zin hadden om weer heel snel buiten te staan. We hadden immers een paar uur te overbruggen voordat de basketbalwedstrijd zou gaan beginnen. Na zo’n 10 minuten gewacht te hebben kwam onze serveerster met het bord kippenvleugeltjes aangelopen. Het zag er heerlijk uit, de portie bestond uit 6 grote boneless wings met een lekkere laag saus erop. Ik proefde eerst even de blauwschimmelkaas samen met een stronkje selderij en vond het lekker smaken.

In Nederland eet ik vrijwel nooit gefrituurde kip, heel sporadisch kom ik een keer bij KFC, maar dat is denk ik eenmaal per jaar. In Amerika eet ik het echter graag. Het smaakt toch allemaal net wat anders en beter dan hier, en ik vind het ook meer bij het land passen. De combinatie van alle ingrediƫnten die bij elkaar op het bord lagen was heerlijk en het duurde dan ook niet lang voordat we het hele bordje leeg hadden. Gelukkig was dit slechts het voorgerecht, want het smaakte zeker naar meer. Ik had inmiddels mijn eerste kleine glaasje bier (de Stars & Stripes APA) al op en was begonnen aan de Fenway Pale Ale. Het waren 2 ietwat bittere bieren, welke goed van smaak waren. De serveerster kwam nogmaals langs en nam onze bestelling van de hoofdgerechten op. Aan de overkant van de tafel werd een Sante Fe Burger besteld, dit was een medium gebakken hamburger in Mexicaanse stijl belegd met sla, pittige kaas, poblano peper, guacamole, pico de gallo en tortillachips. Deze hamburger zou geserveerd gaan worden met een bakje friet.





Zelf had ik zin in wat anders en onbekends, op de menukaart bij de specials zag ik de term Campechana staan en ik wist niet wat dat was. Ik vroeg aan de serveerster naar het gerecht en nadat ik er uitleg over had gekregen besloot ik om het te bestellen. De Campechana was een Mexicaanse cocktail van zeevruchten, het bestond uit een schaaltje met gekookte garnalen, krabvlees, avocado, tomaat, chilipepers en koriander, geserveerd met tortillachips. Dit was dus ook een Mexicaans gerecht en ik was erg benieuwd naar hoe het zou gaan smaken. Na weer een tijdje te hebben gewacht werden de hoofdgerechten geserveerd. Beide borden zagen er meer dan goed uit. De dikke hamburger lag op een mooi glimmend broodje en was zeer rijkelijk belegd. De frietjes zagen er goed en krokant gebakken uit en over mijn eigen gerecht was ik ook zeer te spreken. De tortillachips gebruikte ik om de vulling uit het bakje mee te halen. Ik had die combinatie van krab met garnalen en de frisse groentes samen met de chips nog nooit eerder gehad, maar het was heel erg lekker. 

De portie was niet zo groot, maar omdat we ook al een voorgerecht gehad hadden vond ik dat niet erg. Het lukte me, in tegenstelling tot aan de overkant van de tafel, om mijn hele bord leeg te krijgen. Het was heerlijk en ik was blij dat ik het had geprobeerd. Ik proefde tevens nog wat van de frietjes welke over waren gebleven en ook die waren goed. Het eten bij Beerworks bleek een succes te zijn en we waren allebei tevreden. We waren inmiddels ook met het laatste biertje bezig, de Excellent Porter, het proefde naar koffie met alcohol en was de ideale afsluiter van de maaltijd. Onze serveerster kwam met de rekening aangelopen en in het totaal moesten we een bedrag van $ 59,92 betalen. Ik vond dat wel meevallen, maar dat kwam natuurlijk ook doordat we het voorgerecht hadden gedeeld en geen dessert genomen hadden. We betaalden de rekening en gingen vervolgens op weg naar de TD Garden. Het eten en drinken bij Beerworks was top en ik hoop in de toekomst nog eens een andere vestiging van de keten te bezoeken.