Pagina's

maandag 28 oktober 2019

Activiteit: Dave & Buster's - New York City, New York

Activiteit: Dave & Buster's
Adres: 234 W 42nd St 3rd floor, New York, NY 10036, Verenigde Staten


Sinds de tijd dat ik nog maar een klein kind was hou ik al van arcadehallen en computerspellen. Ik speelde vroeger vaak voetbalspellen op arcadekasten en wanneer ik in de zomer met mijn ouders naar Zandvoort ging was ik vaak in het Circus Zandvoort te vinden. Het Circus Zandvoort is een grote speelhal waar je spellen kunt spelen om vervolgens bonnetjes te winnen, die bonnetjes kun je sparen en vervolgens inwisselen voor een cadeau. Natuurlijk is het cadeau wat je uitkiest van veel minder waarde dan al het geld dat je hebt uitgegeven om de spellen te spelen, maar dat maakt niet uit. Het ging me altijd om het spelen van de spellen en minder om de prijzen. Wanneer ik er nu zo over nadenk denk ik dat ik bij mijn ouders op zolder nog wel een flink aantal punten van Circus Zandvoort heb liggen. In Amerika is er ook een keten te vinden waarvan de vestigingen veel overeenkomsten hebben met Circus Zandvoort, die keten heet Dave & Buster's. Wanneer er in de buurt van mijn verblijfsplaats in de Verenigde Staten een zaak van aanwezig is wil ik er altijd even naartoe gaan.

Dave & Buster’s is een keten van restaurants, sportcafés en entertainment-hallen, welke in het jaar 1982 is opgericht in Dallas, Texas. Elke vestiging van het bedrijf heeft een full-service restaurant en videospeelhal. Er zijn meer dan 125 locaties van de onderneming te vinden in de Verenigde Staten van Amerika en Canada, en de verwachting is dat dit aantal de komende jaren nog flink toe zal gaan nemen. Na de opening van de eerste vestiging in 1982 kocht het bedrijf Edison Brothers Stores in 1989 een meerderheidsbelang in het restaurant, en ze wilden een verdere uitbreiding naar andere steden bewerkstelligen. In 1995 werd Dave & Buster’s afgesplitst van Edison Brothers en kreeg het met Andy Newman een nieuwe directeur. Hij zorgde er vervolgens voor dat Dave & Busters in 1997 uitbreidde naar 10 locaties welke verspreid lagen over het land. Het aantal locaties nam gedurende de jaren toe, onder andere door een aantal vestigingen van het failliete Jullian’s over te kopen en te hernoemen naar Dave & Buster’s. Alle locaties richten zich op spelletjes en lekker eten en drinken.





Gedurende een van de avonden tijdens mijn laatste verblijf in New York City liepen we samen door de straten van Manhattan. Het regende ontzettend hard en we wilden snel ergens naar binnen toe gaan om daar wat te gaan doen. Ik stelde voor om naar Dave & Buster’s toe te gaan, ik had dat eigenlijk voor later tijdens de vakantie ingepland, maar het schoot niet op om buiten te blijven lopen. We liepen er snel naartoe, ik was er in het verleden al een keer eerder geweest en wist ook nog de weg er naartoe. De locatie van Dave & Buster’s in New York City bevindt zich naast Times Square en is dus erg centraal gelegen. De neonverlichting in de straat scheen fel en in de verte zagen we het grote ronde blauw met oranje bord hangen met daarin de logo van het bedrijf verwerkt. We gingen het gebouw snel binnen en moesten vervolgens met een aantal roltrappen naar boven. Dave & Buster’s bevond zich op de 3e etage van het gebouw, het was niet lastig om het te vinden, omdat alles erg goed stond aangegeven. Bovendien wist ik ook nog van de vorige keer waar we heen moesten gaan.

Bij binnenkomst in de centrale hal van Dave & Buster’s rook ik direct een bekende geur, de geur van de casino’s in Las Vegas herkende ik en daardoor werd ik direct vrolijk. Ik dacht niet meer aan het slechte weer en had zin om samen wat spelletjes te gaan doen. Mijn Dave & Buster’s Power Card had ik in mijn portemonnee zitten en bovendien had ik ook een coupon meegenomen om $ 10 extra te ontvangen, wanneer ik zelf $ 10,00 op mijn kaart zette. Ik moest een paar minuten wachten bij de kassa, maar toen ik eenmaal geholpen werd was ik ook zo klaar. Mijn coupon werd geaccepteerd en voor de $ 10,00 welke ik had betaald, had ik nu $ 20,00 op de Power Card gestort gekregen. Altijd leuk natuurlijk, die voordeeltjes met de coupons. We besloten om eerst even een rondje te lopen en te kijken naar welke spellen er allemaal aanwezig waren. Het viel me op dat het vrij druk was in de speelhal, ik denk dat veel mensen ook waren gevlucht voor het slechte weer en iets leuks wilden gaan doen. We liepen naar het winkeltje toe om te kijken naar alle prijzen waarvoor kon worden gespeeld.





De voorgaande keer dat ik bij Dave & Buster’s was, dat was destijds in San Antonio, had ik een leuke growler (een glazen fles, waarin vers getapt bier voor thuis in kan worden gedaan) gezien waar ik voor wilde spelen. Ik had destijds alleen net iets te weinig punten bij elkaar gespeeld om het mee naar huis te kunnen nemen. In het winkeltje van de vestiging in New York ging ik ook meteen op zoek naar die growler, maar helaas kon ik die nergens vinden. Ik besloot dan ook maar om gewoon voor de lol te gaan spelen en de punten op mijn kaart op te sparen voor een volgende keer. We liepen de speelhal weer in en speelden een aantal spellen, waaronder Spin-N-Win! (een soort rad van fortuin), Jurassic World en een spel waarbij 2 robots tegen elkaar aan het vechten waren. We vermaakten ons erg goed en we hadden samen veel lol. Het was gezellig en we scoorden veel punten op de Power Card. Waar we maar weinig punten mee behaalden was met het basketbalspel, we gooiden bijna geen bal in de basket en die sport is toch niet voor mij weggelegd. Doe mij maar gewoon voetbal.

Er stond namelijk ook een voetbalspel in de grote hal, dat spel had The Simpsons als thema en Homer stond in de goal. Het lukte me om veel ballen achter elkaar raak te schieten, en ik vond het een erg leuke game om te doen. Samen zorgden we er ook voor dat we veel mollen raakten, die weer bij een ander spel naar boven kwamen, en het aantal punten op de kaart nam gestaag toe. De beste score behaalden we echter door een ander rad welke we moesten spinnen (zo’n soort rad als vroeger in de finale van Prijzenslag op televisie), daar behaalden we een paar honderd punten mee. Ik probeerde ook nog een paar keer om met een grijpmachine wat knuffelberen te winnen, maar dat is me helaas niet gelukt. Op een gegeven moment kregen we trek van het spelen van alle spellen, we hadden bovendien geen saldo meer op onze kaart staan, en daarom besloten we om te gaan kijken in het restaurant van Dave & Buster’s, om daar iets lekkers te gaan eten en ook nog een drankje te drinken. Het regende buiten namelijk nog steeds, en het was beter om nog even binnen en droog te blijven.





Het restaurant bevond zich aan de andere kant van de speelhal, we werden opgewacht door een hostess en vervolgens naar een van de vrije tafels toegebracht. Het was ook erg druk aan de bar en in het restaurant, maar gelukkig hoefden we niet op een tafel te wachten. We kregen de menukaarten uitgereikt en waren er al snel over uit wat we zouden gaan bestellen. We kozen voor een grote schaal Cantina Nachos, dit waren nacho’s belegd met jalapeño pepers, queso en andere gesmolten kazen, zwarte bonen, pico de gallo, koriander, avocado en pittige kip. We bestelden daar een flesje Angry Orchard Rosé en voor mezelf een glas Mango Wheat van Blue Moon Brewing bij. De drankjes werden al snel gebracht en ik moet zeggen dat ik mijn mango-biertje verrassend lekker en fris vond smaken, dat had ik eerlijk gezegd vooraf niet verwacht. De cider was ook goed, vrij zoet, maar het viel in de smaak. Na een klein kwartiertje gewacht te hebben stond ook de schaal met nacho’s op tafel. De nacho’s waren erg rijkelijk belegd en smaakten zeer goed. Ik genoot van de “cheese pull”.

We kletsten wat en aten de chips rustig op. Het duurde niet lang voordat het hele bord leeg was, want het was echt erg lekker van smaak. Vooral de combinatie met de kip vond ik heerlijk. Nadat we de schaal leeg hadden en ook onze drankjes op hadden gedronken kregen we de rekening uitgereikt. In het totaal rekende ik $ 30,00 af, dat was dan inclusief fooi en belasting. We hadden geen zin meer om buiten door de regen te gaan lopen, op weg naar een andere activiteit, en daarom besloten we om snel terug naar het hotel toe te gaan. Het was een wandeling van 6 minuten, maar de regen zorgde er voor dat het niet fijn was. Eenmaal terug op de kamer baalde ik van het feit dat we geen growler hadden kunnen winnen. We hadden inmiddels genoeg punten verzameld op onze kaart, maar dan moest het de volgende keer er maar van komen. Ik vond het in ieder geval erg leuk en gezellig om weer bij Dave & Buster’s te hebben gespeeld en hoop in de toekomst nog eens bij een van de andere vestigingen terug te keren, al is het alleen maar om de growler dan mee naar huis te kunnen nemen.