Adres: Charles River Plaza, 209 Cambridge St., Boston, MA 02114, Verenigde Staten
Het hotel in
Boston waarin ik verbleef, het Wyndham Boston Beacon Hill, bevond zich in een
wijk waarin veel verschillende restaurants waren gesitueerd. Dit waren voornamelijk
zelfstandige zaken welke niet bij een keten aangesloten waren. Het restaurant
dat echter vlak naast het hotel was gevestigd was wel onderdeel van een keten,
namelijk Au Bon Pain. In het verleden was ik al een keer eerder bij een vestiging
van die organisatie geweest, dat was toen in New York City, en het ontbijt dat
ik daar destijds gegeten had was me erg goed bevallen. Het leek me daarom leuk
en lekker om op een van de ochtenden tijdens de vakantie in Boston ook bij Au Bon
Pain, op 30 seconden loopafstand van het hotel, de eerste maaltijd van de dag
te gaan nuttigen. Ik schreef het op in de planning en uiteindelijk stond de
derde ochtend van ons verblijf in Boston dan ook in het teken van het ontbijt bij
de Amerikaanse en tevens lokaal ontstane keten met de Franstalige tenaamstelling.
Au Bon Pain is namelijk een Amerikaanse bakkerij- en koffieketen, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Boston, Massachusetts. De eerste vestiging van de zaak werd geopend in 1977 door Louis Rapuano in de Boston's Faneuil Hall. Het restaurant bleek een groot succes en door de jaren heen is het aantal vestigingen van Au Bon Pain in een rap tempo toegenomen. Op dit moment bevinden zich naast de meer dan 240 vestigingen van Au Bon Pain in Amerika ook restaurants van de keten in India en Thailand. De meeste vestigingen van Au Bon Pain bevinden zich in het noordoosten van de Verenigde Staten. In Boston heb ik dan ook tientallen zaken van de keten gezien. Het waren er niet zoveel als die van Dunkin’Donuts, maar toch drukten ze een grote stempel op de stad. Een van de restaurants van Au Bon Pain in Boston heb ik dus bezocht voor een lekker ontbijt om de dag goed te kunnen starten en klaar te zijn voor het volle programma dat verder komen ging.
Vanuit de
entree van het hotel liepen we in een paar meter naar het restaurant, het was
nog vrij vroeg (7:45 uur) en daardoor waarschijnlijk ook nog niet druk in de
zaak. Bij binnenkomst kwamen we direct voor een vitrine te staan waarin allerlei
producten stonden om op weg mee te nemen, zoals flesjes water, sapjes en
salades. Ik keek vervolgens even in de vitrines naar de broodjes en zoetigheden
welke werden verkocht en zag dat er nog veel schappen leeg waren. Een aantal van de rekken en
bakken moesten nog worden gevuld. Wel lagen er onder de toonbank allemaal zoete
broodjes, muffins en koekjes welke ik er erg lekker uit vond zien. Op de wanden
achter de kassa stond op een aantal borden het menu beschreven en ik keek even
naar wat ik wilde bestellen. Voorafgaande aan de reis was ik via de website van
Au Bon Pain lid geworden van de eClub van het restaurant, waardoor ik coupons
had ontvangen voor een gratis plastic reisbeker en tevens een gratis beker
koffie en een zoete lekkernij erbij. Ik pakte deze kortingsbonnen uit mijn zak en gaf deze aan de dame achter de kassa.
Zoals zo vaak werd ik ook deze keer weer vreemd aangekeken toen ik de coupons gaf. Het leek wel alsof het de eerste keer was dat de kassière dergelijke bonnen in ontvangst nam en de manager werd erbij geroepen. Er werd uitgelegd wat de bonnen precies inhielden en waar ik recht op had. Ze werden allebei geaccepteerd en ik kreeg direct een grote geel met bruine plastic beker uitgereikt. Daarna kon ik mijn verdere bestelling door gaan geven. Ik bestelde een medium “Pumpkin Latte” (koffie met pompoenkruiden en specerijen) en een “Pumpkin Muffin”, voor deze beide items hoefde ik dus niks te betalen. Echter had ik ook trek in een bagel en daarom bestelde ik er een “Everything Bagel” met roomkaas bij, dit kostte in totaal $ 2,40. Verder werd er ook nog een Good Egg sandwich samen met een flesje sinaasappel-mango-sap besteld. Alles bij elkaar betaalden we een bedrag van $ 10,38 Dollar, dit was, vanwege de kortingsbonnen, het voordeligste ontbijt dat we tijdens de vakantie hebben gehad.
De keuken
ging met onze bestelling aan de gang. Het duurde niet lang voordat ik mijn
lekkere zoete pompoenkoffie geserveerd kreeg en nadat de bagel was geroosterd
kreeg ik ook die uitgereikt. We waren nog even aan het wachten op de Good Egg sandwich en de muffin. Toen ik aangaf dat er nog een pompoen-muffin ontbrak
verontschuldigde de kassière zich en pakte deze uit de vitrine. Ze was het dus
helemaal vergeten, maar goed, dat kan gebeuren. Ik denk dat ze nog niet zo lang
in de zaak werkzaam was. De Good Egg sandwich, welke bestond uit een stuk baguette
belegd met gebakken ei, cheddar kaas, tomaat, en spinazie (er zat eigenlijk ook
nog avocado op, maar op verzoek werd dat achterwege gelaten), was inmiddels ook
klaar dus we konden plaats gaan nemen aan een van de tafels. Het was er dus nog
erg rustig en er waren zat vrije tafels over. We kozen er voor om bij het raam
te gaan zitten, zodat we een mooi zicht hadden op de straat en alle mensen die
langsliepen.
De producten waren ingepakt in papier en ik pakte eerst de warme bagel uit, omdat ik die niet koud wilde laten worden. De bagel zag er heerlijk uit, hij was al gesneden en was ook al besmeerd met een dikke laag roomkaas. Helaas was het broodje een beetje taai, ik moest goed kauwen om het weg te krijgen. De smaak en combinatie met alles wat op en in de bagel zat was echter wel goed, en samen met de zoete koffie vormde het een lekker geheel. De Good Egg sandwich bleek ook goed te smaken, het broodje was in 2 helften gesneden en werd binnen enkele minuten tot en met de laatste kruimel opgegeten. Nadat ik m’n bagel na veel kauwwerk op had begon ik aan de muffin. De muffin was heerlijk, de smaak van de pompoen met kaneel en kruiden was lekker en zoet. Samen met het laatste gedeelte van de koffie, welke ik nog over had, zorgde het er voor dat ik een flinke suikerbom en genoeg energie binnenkreeg om de volgende uurtjes op te kunnen teren. Het was een fijne energiekick, ik vond het lekker, en kon er weer even tegenaan. Het ontbijt bij Au Bon Pain was goedkoop en goed, alleen had de bagel wel iets minder taai mogen zijn.