Pagina's

woensdag 16 oktober 2019

Restaurant: Sean's Bar And Kitchen - New York City, New York

Restaurant: Sean's Bar And Kitchen
Adres: 42 W 48th St, New York, NY 10036, Verenigde Staten


In de namiddag gedurende de derde dag van mijn afgelopen reis naar New York City wilden we ergens in Manhattan een klein hapje gaan eten. We hadden een druk programma achter de rug, waren over de Brookyln Bridge gelopen en naar het Luna Park Coney Island en het New York Aquarium geweest, en hadden zin in iets lekkers. Ik stelde voor om naar Sean’s Bar and Kitchen te gaan. Tijdens onze eerste avond in de stad had ik die zaak gezien op het moment dat we terugliepen vanaf de Rainbow Room in het Rockefeller Center terug naar ons hotel. Ik had toen gezien dat het een Ierse Pub was en het leek me leuk om daar een drankje te gaan drinken, met wat te snacken erbij. Gelukkig stemde iedereen in met mijn voorstel en dus liepen we, nadat we ons eerst even hadden opgefrist bij onze verblijfsplaats, rustig naar het restaurant toe. Het was miezerig weer, het regende een beetje en het was koud, en dus was ik blij dat we vanuit het Night Hotel Theater District maar 6 minuten hoefden te wandelen om bij Sean’s Bar and Kitchen terecht te komen.

Sean's Bar And Kitchen is een restaurant en bar welke in het jaar 2016 geopend is op de locatie 42 W 48th Street, nabij het Rockefeller Center in New York. De zaak wilt zich kenmerken door het creĆ«ren van een ongedwongen en vriendelijke sfeer, het hebben van een gezellig interieur, er staat een uitgebreide selectie van bieren op de kaart en bovendien worden er echte gerechten geserveerd welke ook in de pubs in Ierland zijn te vinden. De bar heeft 54 roterende soorten bier op de tap, dus voor een bierliefhebber zoals ik is het erg de moeite waard om er iets te gaan drinken. Ik had al op de app van Untappd gezien dat het aanbod aan bieren vrij ruim was en dat er zelfs eigen gebrouwen bieren op het menu stonden en daar was ik wel benieuwd naar. Omdat het zo’n slecht weer was wilde ik snel bij de zaak naar binnen gaan, daarom is het er helaas bij ingeschoten om een foto van de voorzijde van het restaurant te nemen. In grote gouden letters stond de naam van de pub aan de voorzijde van de zaak geschreven en daar voor hing een grote pint met stout bier en een Amerikaanse en Ierse vlag.

 




Ik had via de website van OpenTable een tafel in het restaurant gereserveerd, maar toen we er naar binnen liepen bleek dat helemaal niet nodig te zijn geweest. Het was ook nog wel redelijk vroeg (16:15 uur) en dus waren we net tussen de lunch- en dinergasten in de bar aanwezig. De hostess bracht ons naar een van de vrije tafeltjes en we kregen de menukaarten uitgereikt. Ik keek even om me heen en genoot van alles wat ik zag. Het was een echte Amerikaans-Ierse Pub, aan de wanden hingen ontzettend veel foto’s van Ierland en Ierse sportteams, maar ik zag ook voetbalshirts en rugby outfits aan de muren hangen. Aan een andere kant waren allemaal verschillende soorten reclame-uitingen van bieren bevestigd. Ik zag een aantal borden van Guinness, Kilkenny en Smithwick’s, maar ook van Carlsberg en Bushmills. Natuurlijk waren er ook weer veel televisieschermen in de ruimte aanwezig, waarop allerlei verschillende sportwedstrijden waren te zien. Ik hou van dat soort pubs, er hangt altijd een fijne en leuke sfeer, en was al direct blij met de gemaakte keuze. 

We namen de menukaarten bij de hand en zelf ging ik eerst op zoek naar een lekker drankje. Ik was dus benieuwd naar een eigen gebrouwen biertje en nadat ik het lijstje met die bieren gevonden had koos ik uiteindelijk voor de Sean’s IPA. Ik las dat dit biertje pas nieuw was en ik wilde het graag gaan proberen. De anderen kozen voor een Coca-Cola en er werd tweemaal een Magners Original Irish Cider besteld (dat is een soort appelsap met prik en alcohol). We waren het er ook al snel over eens wat we bij de drankjes wilden eten. We kozen voor een tweetal kleine gerechten, namelijk de Irish Short Rib Nachos en de Nanny's Mini Crab Cakes. De Irish Short Rib Nachos was een gerecht bestaande uit wafelfrietjes belegd met cheddar-kaas, Pico de gallo en stukjes rundvlees. De Nanny's Mini Crab Cakes waren een zevental ronde krabkoekjes op tartaarsaus, geserveerd met sla en citroen. Ik had al een keer eerder krabkoekjes op en toen vond ik ze erg lekker smaken, dus ik hoopte maar dat de krabkoekjes van Sean’s ook lekker zouden gaan zijn. De Irish Nacho’s lustte ik sowieso wel.





De drankjes werden al snel geserveerd, we proostten op de fijne vakantie en namen de eerste slok. De Sean’s IPA was vrij bitter van smaak, maar toch wel lekker weg te drinken. We spraken over de dagen welke we achter de rug hadden en wat we nog zouden gaan doen. Na enkele minuten op onze bestelde gerechten gewacht te hebben werden ze gereserveerd. Beide borden zagen er erg goed uit. Ik begon met het bekende, pakte wat wafelfrietjes en legde deze op het kleine bordje voor me. Ik nam de eerste hap en merkte meteen dat ze perfect gebakken waren. Ze waren lekker knapperig en de kaas, samen met de andere ingrediĆ«nten, zorgden voor een erg goede combinatie. Daarna pakte ik een krabkoekje, samen met wat van de saus en een beetje salade. De vissmaak was even wennen, omdat de Ierse nacho’s toch heel anders proefden, maar ook het balletje vol met krabvlees smaakte goed. We hadden een paar lekkere gerechten besteld en we aten alles rustig tijdens het kletsen op. In de tussentijd had ik mijn drankje op en bestelde daarna nog een ander biertje welke ik nog niet kende.

Het tweede biertje welke ik bestelde heette Toasted Lager van Blue Point Brewing Company, de bieren welke deze brouwerij brouwt hebben altijd een thema met vissen en omdat we de krabkoekjes nog hadden staan leek het me lekker om de Toasted Lager erbij te drinken. Het was een rood donkerbier, welke inderdaad goed paste bij de gerechtjes welke nog voor onze neus stonden. We bleven vervolgens nog even gezellig kletsen, en dronken en aten alles lekker op. Ik vond het erg gezellig in Sean's Bar And Kitchen en het was jammer dat we niet nog wat langer konden blijven. We kregen van de vriendelijke serveerster de rekening uitgereikt en we moesten in totaal $ 65,87 betalen. Onderaan de bon stonden, zoals gebruikelijk, de gesuggereerde percentages en bedragen aan fooi aangegeven. Op de bon stonden fooien van 18%, 20% en 22%, de percentages worden steeds hoger. Het was gezellig geweest, we hadden lekker gegeten en gedronken bij Sean's Bar And Kitchen en dus betaalden we de rekening inclusief een nette fooi. Met een goed gevoel verlieten we de zaak.