Pagina's

dinsdag 8 oktober 2019

Restaurant: Panificio Bistro & Bakery - Boston, Massachusetts

Restaurant: Panificio Bistro & Bakery
Adres: 144 Charles St, Boston, MA 02114, Verenigde Staten


Een van de restaurantketens welke is ontstaan in de omgeving van Boston is Dunkin’ Donuts. Ik wilde dan ook graag een keer in Boston bij een vestiging van Dunkin’ gaan ontbijten. Op de dag dat we het ontbijt bij die keten op het programma hadden staan liepen we vanuit het hotel richting het restaurant in Beacon Hill welke ik opgeschreven had. Echter konden we de zaak niet vinden en na een tijdje rondgelopen en gezocht te hebben besloten we om dan maar ergens anders naartoe te gaan. We wandelden even een stukje verder en keken naar de restaurants welke we om ons heen zagen. Nog lang niet alles was geopend, het was nog vroeg en veel van de zaken deden niet aan een ontbijt. Op een gegeven moment zagen we aan de overkant van de straat een restaurant dat wel geopend was, het had de naam Panificio Bistro & Bakery en we besloten om de weg over te steken en daar naar binnen toe te gaan. We zagen dat er al genoeg mensen binnen zaten en door het woord “Bakery” gingen we er van uit dat het met het ontbijt wel goed moest gaan komen.

Panificio Bistro & Bakery is een bistro in Europese stijl en sfeer in het hart van Beacon Hill, welke in het jaar 1996 werd geopend. De zelfstandige onderneming is al 3 generaties lang een familie-restaurant. De oprichter van de zaak en tevens opa van de huidige eigenaar werkte vroeger voor de originele Mister Donut, ofwel de voorloper van Dunkin’ Donuts. Het doel van Panificio is het geven van een goed gevoel aan zowel de lokale bevolking als de toeristen welke er te gast zijn, door middel van het meest verse, lokaal geproduceerde voedsel en vers gebakken producten tegen aantrekkelijke prijzen te serveren. Het is niet alleen een bakkerij, maar in de avonduren ook een trendy wijnbar waar stijlvolle dinerspecials worden geserveerd. Het restaurant heeft een open keuken, zodat de gasten alles voor hun eigen ogen klaargemaakt kunnen zien worden. De voedselbeweging uit de regio wordt gesteund door lokaal in te kopen. Panificio serveert dagelijks ontbijt, lunch en diner en er wordt tevens een brunch geserveerd in het weekend.





We kwamen het restaurant binnen en ik keek even om me heen. De vitrines waren vrij leeg, er lagen nog wel een aantal koekjes, croissants, muffins en sandwiches maar het grootste gedeelte moest nog gevuld worden. Op de toonbank lagen echter wel nog een flink aantal zoetigheden om verkocht te worden, dat was wat makkelijker te pakken voor het personeel denk ik. Aan de wand hingen borden waarop de soep van de dag (witte bonensoep) en de drankjes waren beschreven en ik zag ook dat er bier en wijn werd aangeboden. Op dat moment had ik echter niet zoveel trek in bier, maar wel in een bak koffie en een stevig ontbijt. Het restaurant zag er leuk uit, de kleuren en verlichting die waren gebruikt zorgden voor een gezellige sfeer en vanuit de grote ramen aan de straatkant zagen we de mooie gebouwen van de wijk Beacon Hill. We namen plaats aan een van de vrije houten tafels in de ruimte en kregen vervolgens de menukaarten uitgereikt. Het ontbijt werd geserveerd van 8:00 tot 11:00 uur en we hadden dus nog wel even de tijd. 

Alle ontbijtgerechten waren netjes en overzichtelijk op één A4 beschreven, ik had zin in iets hartigs en gelukkig hadden we wat dat betreft genoeg keuze. Na even op de kaart gekeken te hebben besloot ik om te gaan voor een “Egg Sandwich Meal”, dit gerecht bestond uit een geroosterde Engelse muffin, welke belegd zou gaan worden met ei, vlees en kaas en daarbij werden dan gebakken aardappeltjes en aardbeien geserveerd. Tevens koos ik voor een medium beker cappuccino en was benieuwd hoe die koffie zou gaan smaken. Aan de overkant van de tafel werd een blikje Coca-Cola en een burrito besteld. De burrito bestond uit een opgerolde wrap met daarin roerei, chorizo-worst, mozzarella-kaas en pico de gallo. Ook dat ontbijtgerecht zou geserveerd gaan worden met aardbeien en gebakken aardappelpartjes. Nadat onze bestelling was opgenomen kregen we van de serveerster een bordje met nummer 21 erop uitgereikt, zodat ze wisten aan welke tafel ze de bestelling moesten serveren. Dat vond ik een beetje vreemd, want zo heel groot was het restaurant nou ook weer niet.





De drankjes stonden al snel op tafel. De beker met cappuccino was aardig van omvang, een grote dot melkschuim kwam boven de beker uit. Ik merkte dat de koffie met een Europese machine was gemaakt en daar was ik wel blij mee. De koffie smaakte goed en was niet zo waterig als normaal gesproken in Amerikaanse restaurants. Het werd steeds drukker in de zaak en veel van de tafels waren bezet. Ik merkte dat het een populaire plek was onder de lokale bevolking, met veel vaste klanten, want het personeel leek veel van deze gasten te kennen. Enkele minuten nadat de drankjes geserveerd waren stonden de borden met het ontbijt ook op tafel. Ik moest nog een beetje wennen aan de combinatie van gebakken aardappelen, aardbeien en muffin, omdat ik het fruit er eigenlijk niet bij vond passen. Het was echter wel een keer iets gezonds tijdens de reis, dus ik besloot om eerst even de 3 in helften gesneden aardbeien op te eten. Ik dronk daarbij de laatste restjes van de cappuccino op, deze was namelijk erg lekker en een goeie start van de dag.

Daarna begon ik aan de combinatie van de muffin en de aardappeltjes. Ik had gekozen voor een “sausage”, ofwel worstje, op mijn muffin met ei en kaas, maar dat bleek uiteindelijk een soort kleine hamburger te zijn, welke wel naar worst smaakte. Het was heerlijk en samen met het ei, de aardappeltjes en kaas een goede combinatie. Of dat ik het een ontbijtgerecht zou noemen is een ander verhaal, maar het was wel gewoon lekker. Op het moment dat ik mijn bord leeg had merkte ik wel dat ik genoeg gegeten had. Het was best een aardige portie zo vroeg op de ochtend en mijn maag zat vol. De burrito was ook niet echt een ontbijtgerecht, maar bleek wel in de smaak te vallen. Ook dat hele bord werd netjes leeggegeten en alles werd met de cola vakkundig weggespoeld. We kregen vervolgens de rekening uitgereikt en moesten in totaal een kleine $ 25,00 Dollar betalen. Dit bedrag werd, inclusief een leuke fooi, omdat we goed geholpen waren, betaald en we verlieten de zaak daarna met een goed gevulde maag. We hadden lekker ontbeten en konden er weer tegenaan.