Pagina's

vrijdag 9 mei 2014

Activiteit: Dave & Buster’s – Orlando, Florida

Activiteit: Dave & Buster’s
Adres: 8986 International Dr, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten



Sinds jongs af aan ben ik fan van Arcadehallen en speelhallen. Ik vind het leuk om computerspellen (voornamelijk voetbalgames) te doen en wanneer ik ergens een Arcadehal zie ga ik altijd wel even naar binnen om te kijken of om iets te spelen.

In Amerika is de keten Dave & Buster’s gevestigd. Dit is een soort van Arcadehal waarbij je allerlei verschillende spellen kunt doen, waarna je vervolgens tickets krijgt en met deze tickets kun je sparen voor een van de cadeaus uit de Dave and Busters winkel. Het is voor een deel te vergelijken met Circus Zandvoort in Zandvoort. Naast de speelhal is Dave & Buster’s echter ook een restaurant en een bar. Je kunt er dus eten en drinken en vervolgens spelletjes spelen om tickets en prijzen te winnen.

In een van de filmpjes van het Orlando Attractions Magazine had ik eens een leuk item gezien over de toen pas geopende Dave & Buster’s en het leek mij erg leuk om bij een volgende reis naar Orlando deze vestiging van de keten te bezoeken.




De vestiging van Dave & Buster’s bevindt zich ongeveer op het midden van de International Drive, nabij het Pointe Orlando shopping, dining and entertainment center. Je kunt er met de I-Ride naartoe, het is stop 22 van de rode lijn. Tijdens deze vakantie hadden wij niet de beschikking over een huurauto, maar wel over 14 dagen I-Ride tickets dus we besloten om met deze trolley naar de gamehal te gaan. Vanaf onze halte 11 was het een rit van ongeveer 20 minuten om bij Dave & Buster’s te komen. Het ligt er elke keer maar net aan hoe veel mensen er in en uit de I-ride willen stappen.

Eenmaal aangekomen bij de hal zag ik precies hetzelfde gebouw als op het filmpje wat ik online had gezien. Ik vind het altijd prachtig om ergens te komen wat ik tot dan toe alleen nog maar van televisie en internet ken, dus ik kreeg al gelijk een lach op mijn gezicht. We liepen de grote glazen trappen op naar boven en kwamen in de grote gamehal terecht. Dit zag er super uit! Alle verschillende spellen, met de daarbij horende geluiden en de geuren van het restaurant maakten het een heel leuk geheel.



Vooraf was ik lid geworden van het rewards programma van Dave & Buster’s, waardoor we nu door $ 10,00 te betalen voor $ 20,00 gestort kregen op onze Power card. We kregen het pasje en konden gaan beginnen met spelen. Alle spellen hebben een verschillende prijs. Ik heb het gevoel dat spellen die de meeste tickets geven ook het meeste geld kosten om te spelen.

We speelden verschillende spellen en we hadden al een flinke stapel met tickets. Overal stonden grote bekers die bedoeld waren om de tickets in te bewaren en die van ons zat al behoorlijk vol. We hadden een paar keer best geluk met een spel dat Wheel of Fortune heette, waardoor we onze tickets goed bij elkaar spaarden. Ook speelden we een spel waarbij je met een hamer verschillende mollen moest slaan die uit de grond kwamen. Door het met 4 handen in plaats van een hamer te spelen raakten we zo goed als alles, waardoor we dus ook weer veel tickets kregen.



Een spel dat ons veel minder opleverde was bijvoorbeeld het basketbalspel. Ik was er echt heel slecht in, gelukkig gooide mijn vriendin wel nog een aantal ballen raak. Meer dan 4 tickets leverde het echter niet op. Laat mij maar voetballen, daar ben ik beter in.

Er staan echt tientallen verschillende (Arcade)spellen in de Dave & Buster’s vestiging. Je kunt bijvoorbeeld ook motorracen, autoracen, Dokter Bibber en spellen tegen andere spelers doen. Er is voor ieder wat wils en zo lang je nog geld op je Power Card hebt staan kun je er uren vertoeven. We hebben er niet gegeten of gedronken, dus daar kan ik deze keer niet over vertellen, maar dat zag er ook heel gezellig uit.


Nadat het tegoed van onze kaart op was gingen we naar de Winner Circle om te zien hoe veel tickets we bij elkaar hadden gespaard en welke prijs we daar eventueel voor terug zouden kunnen krijgen. De tickets werden in een plastic bak gedaan en gewogen en op deze manier wisten ze precies hoe veel tickets er in de bak lagen. Ik vond het erg vreemd dat de weegschaal zo secuur was. We hadden minder tickets dan dat we nodig hadden voor een leuke prijs en vroegen of de tickets ook opgeslagen konden worden op onze Power Card. Gelukkig kon dat en konden we een volgende keer in een andere stad weer verder spelen met de card. De card heb ik nu in mijn reisportemonnee zitten en gaat elke vakantie weer mee. Wanneer er een Dave & Buster’s aanwezig is in onze verblijfsplaats gaan we er altijd wel een keer naartoe om de leuke spellen te spelen en tickets te verzamelen. Uiteindelijk moet je het niet voor de tickets doen, want je cadeau kopen is vaak veel goedkoper dan er voor te spelen.