Pagina's

zaterdag 10 mei 2014

Restaurant: The Stinking Rose a Garlic Restaurant – San Francisco, Californië

Restaurant: The Stinking Rose a Garlic Restaurant
Adres: 325 Columbus Ave, San Francisco, CA 94133, Verenigde Staten



Op internet was ik voor onze reis naar San Francisco aan het zoeken naar leuke en aparte restaurants en een naam van een restaurant die vaak naar voren kwam was The Stinking Rose. In dit restaurant zouden zo goed als alle gerechten bereidt worden met veel knoflook. Het werd door veel mensen aangeraden als een unieke ervaring en ik was dan ook erg benieuwd hoe het restaurant zou zijn.

Het restaurant bevindt zich op 325 Columbus Avenue in het bekende North Beach district. Het North Beach district is het oorspronkelijke Little Italy van San Francisco, maar op weg naar het restaurant hebben wij niet echt veel Italianen gezien. Het was meer een mengelmoes van allerlei soorten culturen en volgens mij kon het ’s avonds best wel een ruige buurt zijn.




Wij, mijn ouders, mijn vriendin en ikzelf, kwamen zo rond een uur of 4 bij het restaurant aan voor een late lunch ofwel vroeg diner. Vanaf de buitenkant zag het er leuk uit, een groot bord van The Stinking Rose verwelkomde ons en we gingen het restaurant naar binnen. Overal in het restaurant hingen lange slierten met heel veel knoflookbollen er aan en ook hingen er veel foto’s van bekende mensen die in het restaurant gegeten hadden.

Het was nog helemaal niet druk in het restaurant, er zat zo goed als niemand, en toch werden wij naar een heel klein tafeltje gebracht wat meer voor 2 personen dan voor 4 personen was bestemd. Dit vond ik al best wel vreemd. We zaten heel krap tegen het raam aan en nogal bij elkaar op schoot. Eigenlijk hadden we er natuurlijk iets van moeten zeggen en een andere tafel moeten vragen, maar dat hebben we niet gedaan. Misschien was de rest wel gereserveerd voor later op de avond, maar dat is natuurlijk ook maar een gok van mij. Onze tafellocatie had dus een stuk beter gekund en daar baalden we al wel van.



Er lag slechts een enkele menukaart op de tafel, waar we met z’n vieren van moesten bestellen. Ik vond het restaurant aardig aan de prijs. We bestelden een Lasagna, een Italian Garlic Meatloaf en een Neon Ravioli welke alle drie $ 19,95 exclusief tax en fooi kostten. Ook bestelden we nog een Prawns Pasta en deze kostte $ 21,95. Mijn vader en ik houden van het Italiaanse Peroni bier en dat kostte $ 5,95 per glas, maar dat is normaal in Amerika.

Op tafel stond een potje pesto met heel veel knoflook er in. Dit was heel lekker met het brood erbij. Natuurlijk zou je er heel erg van gaan stinken, maar dat wisten we en anders moet je ook niet naar dit restaurant gaan. Onze gerechten werden gebracht en we konden gaan eten. Het eten ging best wel lastig, omdat we zo krap op elkaar zaten. Aan de ene kant was het ook wel weer grappig, maar uiteindelijk was het niet fijn eten.



De meatloaf (gehaktbrood) was vrij droog, mijn moeder zei ook dat er volgens haar niet zo veel knoflook in zat. Ik heb het zelf ook geproefd en het was inderdaad wat flauw. Mijn vriendin had de kaart niet zo goed gelezen en het bleek dat zij een vegetarische lasagna had besteld. Dit vond ze erg jammer,  omdat ze het niet had verwacht en een lasagna met vlees een stuk lekkerder vindt smaken. De pasta’s van mijn vader en mij waren wel lekker. De smaak was goed en de knoflook kwam goed tot zijn recht.

Het restaurant The Stinking Rose is mij best tegengevallen. De entourage en de aankleding van het restaurant vond ik erg leuk, met overal de knoflookbollen en foto’s aan de muren. Onze tafeltoewijzing was erg slecht qua ruimte. De bediening vond ik ook tegenvallen, doordat we het met maar een kaart moesten doen. De meningen over het eten waren verdeeld, al was het potje pesto op de tafel wel heel erg lekker. Misschien hebben wij juist toevallig een slechte ervaring gehad met het restaurant en zijn andere ervaringen beter. Zelf zou ik het restaurant echter niet aanraden en dat gebeurt niet vaak.