Pagina's

zondag 18 mei 2014

Hotel: Vertigo – San Francisco, Californië

Hotel: Vertigo San Francisco
Adres: 940 Sutter St, San Francisco, CA 94109, Verenigde Staten



Het was best lang zoeken naar een goed, betaalbaar hotel in het centrum van San Francisco. Veel hotels die ik tijdens mijn speurtocht had gevonden bleken in een buurt te liggen met veel zwervers op straat, die je trouwens toch heel veel ziet in bepaalde delen van San Francisco, en daar had ik weinig trek in. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij Hotel Vertigo op de 940 Sutter Street San Francisco, CA 94109. Dit hotel, gelegen in het Lower Nob Hill gedeelte, kreeg erg goede recensies op internet en was destijds redelijk te betalen. Voor 2 kamers (2 keer 2 personen) en 5 nachten betaalden we €970.

Na aankomst op het vliegveld werden we door een shuttle bus van American Airporter Shuttle gebracht naar het hotel. Tijdens de rit kwamen we door een paar ruige buurten, waar je de gangs gewoon op straat zag staan. Ik hoopte maar niet dat ons hotel in die buurten gevestigd zou zijn en gelukkig was dat ook niet zo. Anders zouden we denk ik veel op onze hotelkamers zijn gebleven. De shuttlebus reed verder en na een tijdje geraakten we uiteindelijk bij het hotel.





Het hotel lag zo goed als midden in het centrum van San Francisco. Boven de entree hing een rond scherm met daarop de titel Hotel Vertigo en een klein valet parking bord. Verder stond er op het gebouw zelf geen tenaamstelling aangegeven, dus wanneer we zelf hadden gereden hadden we er ook zo voorbij kunnen rijden.

De buitenkant van het hotel zag er mooi uit. Alle etages, behalve de begane grond, waren wit en de begane grond was zwart met witte voegen. Tussen de ramen door was er een buitentrap, precies zoals je dat ook altijd op televisie en in films zien. Bij binnenkomst bleek dat er in het hotel voornamelijk de kleuren oranje en wit werden gebruikt. Vrijwel de gehele inrichting van zowel de lobby als de kamers bestond uit deze kleuren. In de jaren voor onze komst is het hotel veranderd van het York Hotel in Hotel Vertigo en tijdens deze verandering is er voor gekozen om het hotel de uitstraling te geven van een fris boutique hotel. Ik moet zeggen dat dit wel aardig is gelukt. Het zag er allemaal heel apart, maar ook mooi, uit.


Achter de receptie draait 24 uur per dag de film Vertigo van Alfred Hitchcock op een grote televisie en ook op de kamers kun je deze film gratis bekijken. Het inchecken ging lekker vlot, we hadden maar één stel voor ons en daarna werden wij al geholpen. Het hotel heeft maar 102 kamers, dus ik had ook niet echt hele lange rijen verwacht.

Onze kamer zag er erg modern uit. Overal kwamen de kleuren oranje en wit weer terug naar voren. We hadden een lekker groot kingsize bed en een hele fijne oranje Vertigo stoel op onze kamer staan. De gehele inrichting was op elkaar afgestemd, zelfs de telefoon was in de kleuren van het hotel. Wat ik wel vreemd vond waren de lampen met daaronder een wit paardenhoofd, maar dat zal ook wel modern zijn geweest denk ik. Ook modern was het i-pod docking station, waarmee je je eigen muziek kon afspelen, en het koffiezetapparaatje dat met verschillende soorten koffiepads werkte.


De badkamer zag er ook goed uit, deze was wel gewoon helemaal in de witte kleur. We hadden in de douche een fijne zitplek, zodat je tijdens het douchen ook kon gaan zitten. Dat had ik zelf nog nooit meegemaakt, maar het was wel heel fijn. Qua schoonmaak en hygiëne was het ook allemaal goed.

Elke ochtend kregen we een gratis ontbijtje, om mee te nemen of om op de kamer op te eten. Het was een doosje met daarin een appel, een flesje jus d'orange, een yoghurtje en een zoete koek. Tevens kun je 's ochtends ook gratis koffie en thee nemen. Dit vond ik echt een goede service van het hotel.

Het hotel ligt in een goede buurt, met veel studenten. Er zitten supermarktjes en cafés op loopafstand en met een paar minuten lopen ben je in het centrum van San Francisco. Het hotel heeft voor San Francisco begrippen een goede prijs en je krijgt waar voor je geld. Ik vind het een aanrader!