Pagina's

woensdag 7 mei 2014

Activiteit: Madame Tussauds New York – New York City, New York

Activiteit: Madame Tussauds New York
Adres: 234 W 42nd St, New York, NY 10036, Verenigde Staten



Aan een zijstraat van Times Square op de 42ste en 234ste straat west van New York City ligt de attractie Madame Tussauds New York. Madame Tussauds is een wassenbeelden museum waarbij allerlei bekenden in de vorm van een wassen beeld zijn gegoten en zijn tentoongesteld. Het ene beeld lijkt wat meer dan de ander, maar het is wel heel leuk om een keer naartoe te gaan.

In Amsterdam heb je ook een Madame Tussauds, alleen dan met voornamelijk Nederlandse bekendheden als beelden. In New York zou dit natuurlijk anders zijn en zouden er voornamelijk wereldsterren tentoongesteld zijn. De entreeprijs van Madame Tussauds New York is vrij fors, wanneer je geen kortingscoupon hebt betaal je aan de kassa $ 36 per persoon en via internet $ 30,60 per persoon. Wij hadden zelf een kortingsbon van 20% korting, dus betaalden zo’n $ 30 per persoon inclusief tax.

Bij binnenkomst hing er een mooie grote plaat van Marvel Super Heroes 4D met het beeld van Spiderman daaronder, dit was een aankondiging van een 4D film attractie die ook aanwezig was in Madame Tussauds en wat bij ons entreekaartje zat inbegrepen. Zelf hou ik wel van de films van Marvel en was dan ook erg benieuwd wat het voor een 4D film zou zijn.




Om bij de wassenbeelden te komen moesten we eerst in een lift, waarbij je mooi naar buiten kon kijken en je de drukte en de gecontroleerde chaos van Times Square goed kon zien. De lift ging naar de bovenste verdieping waarbij je vervolgens uitstapte in een grote ruimte met allemaal Amerikaanse televisie- en filmsterren. Het eerste beeld wat we zagen was Morgan Freeman, gevolgd door beelden van onder andere Jennifer Aniston, Denzil Washington, Leonardo di Caprio, Angelina Jolie, Marilyn Monroe en Julia Roberts. Het waren dus allemaal sterren die groot zijn geworden in Hollywood. Naast de Hollywood sterren stonden er ook nog een aantal televisiepresentatoren die ik zelf niet kende, maar die in Amerika natuurlijk wel bekend waren.



In een volgende ruimte was er plaats voor de Bollywood sterren uit India. Zelf heb ik hier weinig mee en kende dan eigenlijk ook niemand. We zijn maar kort in deze ruimte gebleven, want voor ons was het niet echt interessant. De grote kamer na Bollywood vond ik dan wel weer leuk. Hier stonden namelijk allerlei wereldleiders en royalties opgesteld van het heden en verleden, zoals bijvoorbeeld George W. Bush, Lincoln en Nelson Mandela, maar bijvoorbeeld ook William en Kate van Groot-Brittannië. Barack Obama was in deze ruimte natuurlijk de hoofdattractie, waar je ook nog (tegen betaling) mee op de foto kon.




De volgende ruimte was gevuld met beelden van allemaal beroemdheden uit New York, zoals Frank Sinatra en Alicia Keys, maar ook verschillende sporters van de Yankees en de tv-presentatoren welke we elke ochtend op tv zien wanneer we in Amerika zijn. Ook was hier de brug van Central Park en het hoofd van het Vrijheidsbeeld (waar we later deze vakantie echt in zouden staan) tentoongesteld. Hier kon je leuke foto’s op en in maken.






Ook was er ruimte voor artiesten en beroemdheden van vroeger zoals Elvis Presley, James Dean, The Beatles en de Braziliaanse voetballer Pelé. De artiesten uit het verleden werden daarna gevolgd door artiesten uit het heden, waarvan er inmiddels ook al een aantal overleden zijn, waaronder Michael Jackson, 2 Pac en Biggie Smalls. Zelfs de vijf meiden van de Spice Girls stonden hier nog mooi tentoongesteld!




Deze ruimte werd gevolgd door de ruimte met de beelden van de Marvel Action Heroes. Captain America, Hulk,  Iron Man en Thor waren tentoongesteld en het zag er erg mooi uit. Hier hebben we nog wel een paar stoere foto’s gemaakt om vervolgens de 4D film te gaan bekijken. De 4D film van de Marvel Super Heroes bestond uit een animatie van The Avengers inclusief Spiderman en Wolverine die in Londen aanwezig waren om te vechten tegen Dr. Doom en een grote robot. Er zaten veel goede 3D effecten in en de stoel bewoog ook aan alle kanten mee en natuurlijk kregen we ook nog water in ons gezicht. Ik denk dat deze film ook wordt gedraaid in Madame Tussauds Londen, maar dat weet ik niet zeker. Ik vond het wel een hele leuke aanvullende attractie in het Madame Tussauds wassenbeeldenmuseum.



Na de film waren we zo goed als aan het einde gekomen van de tour, er stonden ons alleen nog een aantal popsterren en sporters op te wachten zoals Rihanna, Cristiano Ronaldo en Serena Williams. Na deze beelden nog even te hebben bekeken en nog even gedagdroomd te hebben van hoe het zou zijn om de voetbalkwaliteiten van Cristiano Ronaldo te hebben  besloten we om terug naar buiten te gaan. We hadden alles gezien en het was erg gezellig geweest.

Het Madame Tussauds New York is een leuke, maar wel vrij dure activiteit. In New York zijn veel activiteiten wat duurder dan in andere steden heb ik gemerkt. Probeer dus vooraf ergens een kortingscoupon te scoren. Zelf heb ik lang gezocht naar een 2e kaartje gratis coupon, maar helaas niet gevonden. Het is wel heel leuk om de beelden te zien en er mee op de foto te gaan, al lijkt het ene beeld dus wat meer dan het andere beeld..