Pagina's

woensdag 28 mei 2014

Activiteiten: Dagtrip St. Augustine – St. Augustine, Florida

Activiteiten: Dagtrip St. Augustine
Adres: Sint Augustine, Florida, Verenigde Staten



Tijdens een van onze reizen naar Florida zijn wij een dagje naar het zogenoemde oudste stadje van de Verenigde Staten geweest, namelijk St. Augustine. St. Augustine ligt in het noordoosten van Florida en vanuit ons hotel was het zo’n kleine twee uur rijden. St. Augustine wordt de oudste stad van Amerika genoemd omdat het in 1565 is gesticht door een Spaanse admiraal en voor die tijd was er nog geen enkele andere Amerikaanse stad gesticht. St. Augustine is 200 jaar lang de hoofdstad geweest van Spaans Florida. Vanwege het historische karakter van het stadje is het langzaamaan steeds meer uitgegroeid tot een toeristische trekpleister en leek het mij ook wel interessant om het een bezoek te brengen.

Voor onze reis had ik een 7 dagen Go Orlando Card gekocht (hier zal ik in een ander blog meer over schrijven) en een van de attracties bijbehorend bij deze kaart was de St. Augustine dagtour via Grayline. Vooraf heb ik thuis wel de reservering moeten maken, via e-mail, dat ging allemaal goed en had de bevestiging voor de tour dan ook al snel binnen.




Om 7:20 uur werden wij opgehaald bij het Quality Inn International hotel. Dit was niet ons eigen hotel, dus we moesten erg vroeg op om naar dit hotel toe te lopen. Toen we eenmaal bij het hotel aangekomen waren en de bus er al had moeten zijn konden we deze nog niet vinden. Het bleek dat wij aan de verkeerde kant van het hotel stonden te wachten en dat wij naar de andere kant toe moesten. Gelukkig stond de bus aan de andere kant nog op ons te wachten en konden wij mee met de tour.

Na nog een aantal andere hotels aan te hebben gedaan, om mensen op te halen, kon onze trip naar St. Augustine beginnen. In de bus werd er het een en ander over de stad verteld en wat we er zouden kunnen gaan doen. Er werd gelukkig in een keer doorgereden, dus na een kleine 2 uur waren wij op onze plaats van bestemming. We werden de hele dag vrij gelaten en konden dus zelf kiezen wat we gingen doen.



We besloten om eerst te gaan naar de Fountain of Youth, ik had er wel zin in om voor eeuwig jong te blijven en mijn vriendin eigenlijk ook wel. Vroeger zou er lang naar gezocht zijn door verschillende mensen, maar wij hadden het zo gevonden. Zelf vond ik het weinig voorstellen en ik heb nu ook niet het gevoel dat ik voor eeuwig jong zal blijven.

Een stukje verderop stond het Old Jail Museum, dit museum zou spoken. Overal in de stad zie je verschillende mogelijkheden voor Haunted Tours door de stad heen, waarbij je dus op spoken- en geestenjacht gaat. Omdat het natuurlijk zo’n oude stad is en er veel is gebeurt met de Spanjaarden zijn er veel doden gevallen en zou het overal spoken. Deze tours hebben wij maar niet gedaan, want ik heb geen zin om in de maling te worden genomen.





Aan de kant van het water stond een heel mooi oud fort uit de Spaanse tijd, namelijk het Castillo de San Marcos National Monument. Het is een aanrader om hier even te gaan kijken wanneer je in St. Augustine bent. Het is ook echt een toeristische trekpleister van de stad. Het is eigenlijk een soort vesting in een vierkante vorm met een grote open binnenplaats met op de hoeken van het vierkant extra uitkijkpunten voor wapens en kanonnen, dat er dus al honderden jaren staat. Dat zie je niet vaak in Amerika.

Overal in de stad zie je bordjes met de tekst the oldest en daarna een vervolgtitel zoals the oldest wood school house en the oldest house. Verder staan er heel veel gebouwen in Europese Spaanse stijl, waarbij vooral het Hotel Ponce de Leon, The Lightner Museum en het Ximinez Fatio House aanraders zijn om te bekijken. Ook is er een Ripley’s Believe It or Not gevestigd in St. Augustine, bij deze vestiging zijn wij niet binnen geweest, maar meestal is het wel leuk om hier te gaan kijken.




Na het bekijken van alle huizen en gebouwen hebben we nog even lekker langs het water gelopen. Het was erg mooi weer toen wij er waren en dat heeft ook wel geholpen. Wanneer het slecht weer zou zijn dan was de dag een stuk minder geweest. Ik vond het leuk om een keer naar St. Augustine toe te gaan, maar zou er nu zelf niet voor een tweede keer naartoe gaan, omdat je het in een dag wel hebt gezien.

Op de terugweg vergat de buschauffeur nog om een meisje mee te nemen, we waren inmiddels al op de snelweg toen hij het in de gaten kreeg en moesten we weer helemaal terug. Dat vond ik erg slecht van hem. Helaas waren we toen nog gebonden om alles met tourbussen te doen. Tijdens onze volgende reis naar Amerika zullen we voor de eerste keer een auto gaan huren.