Pagina's

dinsdag 13 mei 2014

Activiteit: Wet ‘n Wild waterpark – Orlando, Florida

Activiteit: Wet ‘n Wild Waterpark
Adres: 6200 International Dr, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten



Vlakbij ons eerste hotel in Orlando, het Hampton Inn Orlando South of Universal Studios (http://miquellisamerikablog.blogspot.nl/2014/04/hotel-beoordeling-orlando-florida.html), was een van de 5 waterparken van Orlando gevestigd, namelijk Wet ’n Wild. Wet ’n Wild is een van de minst bekende parken van de regio, maar omdat wij alle pretparken van Orlando tijdens onze eerste reis samen naar Amerika  wilden doen hebben we het waterpark toch bezocht. We hadden een Orlando Flex ticket Plus waarbij we 14 dagen toegang hadden tot een aantal pretparken, waaronder Wet ’n Wild. Het zou dus heel erg zonde zijn om dit te laten schieten.

Na enkele minuten lopen kwamen we bij het park aan. Het ligt een de zuidkant van de International Drive op loopafstand van Universal Studios, nabij halte 7 van de I-Ride, waarover ik een andere keer ga vertellen. We waren al lekker vroeg bij de ingang, het park was pas net open en het was dus nog niet druk. Met onze tickets, die even gescand werden, konden we zo doorlopen en een mooi plekje uitzoeken langs een van de zwembaden. Het was nog niet echt warm, dus we besloten om onze handdoeken bij het grote zwembad, Surf Lagoon genaamd, neer te leggen.



Als eerste besloten we om lekker te gaan relaxen in de Lazy River,  hier konden we rustig liggen in de rubberen banden en ons op de stroming voort laten bewegen. Na een aantal rondjes te hebben gedobberd werd het al steeds warmer. Het was inmiddels zo’n 11:30 uur en het werd al wat drukker in het park. Het was nu tijd om de wat wildere attracties van het park te gaan doen.

Wet ’n Wild staat vooral bekend om zijn snelle en steile glijbanen, het is het waterpark met de meeste thrills van Orlando. Het leuke is dat je de meeste glijbanen met z’n 2-en kunt doen. Door samen in een tube of opblaasbare boot te gaan zitten maak je het samen mee en dat maakt de glijbanen natuurlijk extra leuk.



Het park had glijbanen die ik verder nog nooit ergens ander heb gezien. Zo was er bijvoorbeeld de Disco H2O, waarbij je met z’n vieren de baan zou kunnen doen. De baan was zo groot en hoog dat er discobollen in draaiden, er werd jaren 70 muziek in gedraaid en het leek echt een complete disco! Dit alles in een glijbaan met water! Van dit soort dingen geniet ik echt, omdat het eigenlijk te gek voor woorden is, maar dat is juist het mooie van Amerika.

Ook was er een glijbaan die Brain Wash heette, hier ging je achter elkaar zitten en er werd een heel apart muziekje afgespeeld voor de start van de glijbaan, die je later ook bleef horen. De glijbaan had heel veel verschillende kleuren en af en toe wist je echt niet meer waar je naar moest kijken en welke kant je op ging. Het was een hele afwisselende en steile rit die ook nog best lang duurde. Het leek inderdaad wel of dat je door de muziek, de kleuren en de rit werd gehersenspoeld.



Een andere hele goede glijbaan was The Black Hole: The Next Generation. De naam zegt het al, het is een donkere glijbaan. Vanuit een soort command center vertrek je bovenaan de glijbaan en je blijft maar draaien in het donker, waarbij je af en toe wat lichten ziet en ook de vreemdste geluiden hoort. Deze 3 glijbanen vond ik de topattracties van het park, heb er echt van genoten en ik vind het jammer dat dit soort banen niet in meer waterparken te vinden zijn. Wanneer iemand nog een ander park weet met dit soort glijbanen hoor ik het graag.

Andere leuke banen waren The Flyer, een glijbaan dat een beetje te vergelijken is met een bobbaan, maar dan met water, The Surge en The Blast die je allemaal met z’n tweeën in rubberbootjes of opblaasbanden kon doen.


Naast deze glijbanen zijn er ook hele steile glijbanen aanwezig in het park die je wel in je eentje moet doen. Een van deze banen is Bomb Bay, dit is de heftigste steile glijbaan van het park. Je staat namelijk op een plateau, met je rug tegen een iets hellende achterkant. Opeens schiet het plateau onder je voeten vandaan en schiet je heel snel meters naar beneden. Je glijdt zo hard dat de remweg heel erg lang is en ook een flinke stijging naar boven heeft.

Een vrije val wordt ook gemaakt bij de glijbaan Der Stuka en er kan tegen elkaar op een plastic kleedje gegleden worden in de Mach V. Ook is er nog de glijbaan The Storm, waarbij je bovenaan gaat staan en kijkt in de glijbanen waar allemaal stoom uit komt. Je glijdt naar beneden en vervolgens kom je in een grote ronde koker terecht waarbij je telkens rondjes blijft glijden totdat je uit eindelijk de glijbaan uit valt. Dit was ook wel een hele leuke glijbaan.

Na het doen van alle glijbanen was het weer even tijd om te relaxen. Dit deden we nu in de Surf Lagoon, waar onze handdoeken ook lagen. Overal rond het bad stonden lifeguards op de uitkijk, met dezelfde reddingsboeien als Mitch Buchannon en C.J. Parker in Baywatch. Het was dus wel erg veilig bij het bad. In het bad werden af en toe grote golven naar voren gestuwd, mooi was het om te zien dat iedereen daar telkens op aan het wachten was om vervolgens enthousiast met de golven mee te springen.


Het was inmiddels al heel erg warm geworden in het park. Met de blote voeten kon je al bijna niet meer op de stenen vloer lopen omdat het zo heet was. Gelukkig hadden wij slippers bij ons en werd de vloer op een aantal plaatsen nat gehouden. Na nog even in de zon te hebben gelegen besloten we dat het mooi was geweest en dat het tijd was om terug te gaan naar het hotel.

Het Wet ’n Wild waterpark vond ik een leuk park. Je kunt er best een aantal uur verblijven, omdat er genoeg te doen is voor jong en oud. Ik vond dat er een paar unieke glijbanen in dit park stonden die ik nog niet eerder (en later trouwens ook niet) in andere waterparken heb gezien. Laat het park dus niet links liggen wanneer je in Orlando bent, maar ga er eens naartoe.