Pagina's

dinsdag 6 mei 2014

Restaurant: Sloppy Joe’s Bar – Key West, Florida

Restaurant: Sloppy Joe's Bar
Adres: 201 Duval St, Key West, FL 33040, Verenigde Staten



Vanuit Miami hebben we een dagtrip gemaakt naar het meest zuidelijke puntje van Amerika, namelijk naar Key West. Het was een bustrip van een aantal uur waarbij we over de Overseas Highway reden en aan de linkerkant de Atlantische Oceaan en aan de rechterkant de Grote (ofwel Pacific) Oceaan zagen liggen. Over Key West vertel ik in een ander blog meer, er is namelijk genoeg over te vertellen, maar in dit blog wil ik het hebben over een bar waar we een hele gezellige tijd hebben gehad.

De bar, Sloppy Joe’s Bar genaamd, ligt midden op het bekende Duval Street van Key West en ziet er uit als een soort van saloon. Het was rond een uur of 3 ’s middags toen we besloten om wat te gaan drinken en vanaf de straatkant zag Sloppy Joe’s Bar er het leukste uit en kwam er ook leuke muziek van naar buiten. Binnen in de saloon bleek dat Sloppy Joe’s een zeer traditievolle bar is, welke al sinds 1937 bestaat.

Eenmaal binnen bleek het erg druk te zijn voor het tijdstip op de dag. Het was erg gezellig met live optredens van verschillende, voornamelijk country georiënteerde, artiesten. Mensen waren aan het meezingen en het leidde tot een erg gezellige sfeer. De zaak was best wel groot met heel veel tafeltjes en verschillende bars waar mensen aan het eten en drinken waren.


Wij hadden zelf al geluncht en waren hier dus alleen maar om iets te drinken en besloten om aan een van de bars plaats te nemen. Na een blik op de kaart zag ik een biermerk staan met de naam Key West Sunset Ale. Dit originele biertje uit Key West, Florida wilde ik natuurlijk niet missen en besloot om deze te bestellen. Mijn vriendin nam een cocktail met de naam Sloppy Rita en we kregen de drankjes al snel van onze barman geserveerd.

Naast ons zat een pas getrouwd stel uit Minnesota waar we mee aan de praat raakten. De gebruikelijke vragen als waar kom je vandaan en hoe komen jullie hier kwamen voorbij. Amerikanen willen toch veel sneller een praatje maken dan Nederlanders. Soms hoor ik van mensen dat zij Amerikanen arrogant vinden, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. De meeste Amerikanen zijn altijd aardig tegen ons en geïnteresseerd wanneer we met ze spreken.


Het biertje smaakte erg goed en de sfeer bleef ook goed. Mijn vriendin bestelde nog een cocktail en even later kregen we de rekening van de barman. Dat blijf ik wel altijd een vreemd fenomeen van Amerika vinden, dat ze de rekening al geven terwijl je nog niet eens klaar bent met eten of drinken. Ik bestelde dus nog een zelfde Key West Sunset Ale, want hij smaakte goed en ik was helemaal in de vibe van het eiland. Helaas pakte de barman de bon weg en kreeg ik het biertje niet gratis, dat had ik ook niet verwacht hoor, maar het was wel leuk geweest. Het biertje kostte zo’n $ 6 inclusief tax, exclusief fooi. De prijs voor alcohol is in Amerika wel hoger dan in Nederland, wanneer je het buitenshuis drinkt.

We dronken onze tweede drankjes lekker op en genoten nog even van de sfeer. Er heerst een hele fijne easy going sfeer op het eiland en deze sfeer is ook bij Sloppy Joe’s terug te vinden. We hebben er heel gezellig gezeten en hierna konden we er weer even tegenaan, met een goed en voldaan gevoel de lange rit terug naar Miami Beach.