Pagina's

maandag 26 mei 2014

Amerikaans restaurant in het buitenland: Quiznos – Paradise Island, Bahamas

Amerikaans restaurant in het buitenland: Quiznos
Adres: Paradise Island Marina Village, Bahama’s



Quiznos is een sandwichshop welke te vergelijken is met Subway. Naast de sandwiches kun je er echter ook salades en soepen bestellen. In Amerika kom ik Quiznos steeds vaker tegen en eigenlijk had ik er nog nooit iets gegeten. Ik was wel altijd heel erg benieuwd of dat het hetzelfde zou zijn en zou smaken als Subway, omdat dat hier natuurlijk wel bekend is.

Tijdens onze vakantie in het Atlantis Royal Towers hotel op Paradise Island in de Bahama's was er ook een Quiznos aanwezig op het resort. Op het resort zijn er restaurants in 5 verschillende prijsklassen, oplopend van duur naar niet te betalen. Quiznos bevond zich op het Marina Village, dit is het gedeelte van het resort met allemaal luxe jachten en kleine winkeltjes met een Caribische uitstraling. In dit gedeelte bevinden zich echter ook de goedkoopste restaurants en eetgelegenheden zoals Starbucks, Johnny Rockets, Ben & Jerry’s en Quiznos dus.



Na een mooie wandeltocht door het casino van het hotel en langs de jachthaven kwamen we bij Quiznos aan. Buiten werd er geadverteerd dat zij goedkoper waren dan de concurrenten in de buurt, zoals Starbucks, dus ik was erg benieuwd naar de prijzen. Op het terras voor Quiznos was het niet zo druk, dus we konden daar lekker in het zonnetje gaan zitten.

Het menu van de sandwiches bestond uit een aantal soorten broodjes, waarbij er bij elk soort broodje uit 5 verschillende sandwiches kan worden gekozen. De 3 soorten broodjes bestonden uit kip (Baja Chicken, California Chicken, Chicken Carbonara, Chicken Milano en Mesquite Chicken), vlees (Double Cheese Prime Rib, Peppercorn Prime Rib, French Dip, Prime Rib Philly en black Angus) en deli (Classic Italian, Meatball, The Traditional, Turkey Bacon Guacamole en ultimate Turkey Club). Allemaal typisch Amerikaanse broodjes, die je in een bepaalde vorm ook bij de grootste concurrent kunt krijgen.



Naast de broodjes verkochten ze dus ook soepen en salades, maar daar had ik geen zin in. Mijn vriendin wel, ze was weer op de gezonde toer. Ze bestelde een Chicken Ceasar Salad, die geserveerd werd met een knoflookbroodje. Zelf bestelde ik een medium Classic Italian op een rozemarijn Parmezaan broodje, met ham, salami, pepperoni, mozzarella, zwarte olijven, sla, tomaat, uien en rode wijnsaus. Bij de saladebar kon ik nog allerlei soorten extra groenten erbij bestellen, die vervolgens op het broodje werden gedaan. Ook bestelden we er nog een flesje water bij.

Het vreemde van het Atlantis resort in de Bahama's is dat er altijd automatisch 15% fooi op de rekening bij gerekend wordt en dan maakt het niks uit of je bij het Aquaventure waterpark, bij een goedkoop of duur restaurant iets besteld. Uiteindelijk kwam de rekening op zo’n $ 22,00, best prijzig voor een medium sandwich, een kleine salade en een flesje water geserveerd in een papieren zak.



Het broodje smaakte echter wel heel goed, er zat genoeg beleg op en omdat het broodje was geroosterd was het heel lekker knapperig. De salade met bijbehorend broodje waren ook lekker, maar omdat dit onze avondmaaltijd was hadden we toch nog wel wat trek. Op 50 meter lopen van Quiznos bevond zich de Ben & Jerry’s dus besloten we om hier nog een lekker ijsje te gaan halen. Hier zal ik een andere keer over vertellen.

Het broodje van Quiznos vond ik erg lekker, echter zal ik het de volgende keer niet meer als avondeten bestellen. In Amerika zal het waarschijnlijk ook een stuk goedkoper zijn dan op de Bahamas, dus wanneer ik de volgende keer in Amerika een Quiznos tegenkom zal ik er lekker gaan lunchen.