Pagina's

vrijdag 2 mei 2014

Hotel: Disneyland Hotel – Anaheim, Californië

Hotel: Disneyland Hotel
Adres: 1150 West Magic Way, Anaheim, CA 92802, Verenigde StatenHet Disneyland Hotel is een van de hotels van het Disneyland Resort in Anaheim, Californie. Van de 3 hotels op het resort ligt dit hotel in de middenklasse en heeft het een zeer hoge prijs. Omdat er in Anaheim niet zo veel ruimte is als in Orlando is het Disneyland Resort lang niet zo groots opgezet als in Florida.

Wanneer je vanuit Dowtown Disney verder loopt onder de grote hoed door van Sorcerer Mickey kom je gelijk aan bij het Disneyland Hotel. Het hotel bestaat uit verschillende gebouwen, namelijk de Fantasy Tower, de Frontier Tower en de Adventure Tower, met daarbij ook nog verschillende restaurants (zoals een steakhouse en koffiehuis) en winkeltjes (zoals een Fantasia Shop).
Het zwembad van het hotel is heel erg mooi. Het is gethematiseerd met de monorail welke rijdt rond het resort, het is het transportmiddel waarvan Walt Disney dacht dat het de toekomst zou zijn.  Overal rond het zwembad staan grote parasols met ligstoelen. Het is meestal niet zo druk bij het zwembad, omdat de meeste mensen overdag toch in de attractieparken van het Disneyland Resort verblijven.

Elk gebouw heeft een andere thematisering, waarbij er elke keer voor een thema van een van de landen van het Disneyland Park is gekozen. De Fantasytower is gericht op Fantasyland, met veel foto’s aan de muur van Disneyhelden. Het leuke van het hotel is dat overal de oren van Mickey Mouse in terugkomen, tot zelfs in het kleinste detail van bijvoorbeeld de knoppen bij de trapleuning.Bij de Frontiertower is de interne thematisering gericht op Frontierland, waarbij het wilde westen dus centraal staat. Een grote maquette met Big Thunder Montain Railsroad is opgesteld in de toren en overal hangen schilderijen die met het wilde westen en Frontierland te maken hebben. In de derde toren van het hotel, de Adventure Tower, is alles gericht op Adventureland, met overal veel maquettes en beelden van wilde dieren.


De buitenkant van de drie gebouwen is allemaal zo goed als hetzelfde. Alles is echter wel tot in de puntjes afgewerkt met decoratie van Disney. Ik vond het echt super om even in dit hotel te verblijven. Het is zeker niet goedkoop, eigenlijk kun je het gewoon duur noemen, maar je krijgt er wel de echte Disney ervaring voor terug. Met een paar minuten lopen ben je bij de attractieparken en bij Downtown Disney. Wanneer je budget het dus toe laat en je constant in de wereld van Disney wilt verblijven zou je er voor kunnen kiezen om in dit hotel te verblijven.  Ik vond de gebouwen waar ik in ben geweest erg mooi met een hele fijne sfeer. Je kunt dus ook gewoon in het hotel gaan kijken, net zoals ik heb gedaan, dit kost niks en je krijgt wel even het echte gevoel van Disney er voor terug.