Pagina's

vrijdag 14 juni 2019

Activiteit: McCarran International Airport - Las Vegas, Nevada

Activiteit: McCarran International Airport
Adres: 5757 Wayne Newton Blvd, Las Vegas, NV 89119, Verenigde Staten

Een van de plekken in Amerika welke bij mij hele gemengde gevoelens opwekt is het McCarran International Airport, oftewel de Internationale luchthaven van Las Vegas. Ik ben er meestal heel erg blij of heel erg teleurgesteld en die emotie hangt af van het feit of dat ik op het vliegveld ben aan het begin of aan het einde van mijn verblijf in die stad. Ik vind het zo geweldig om te landen op het vliegveld, de wereld die dan voor je open gaat, met meteen al alle gekheid van Sin City vind ik geweldig. Ik ben dan als een klein kind zo blij en kan dan niet meer wachten om op de strip te staan. Wanneer de reis achter de rug is dan baal ik, voor de laatste keer dan weer de gokkasten en alle geluiden om me heen. Afwachtend of dat ik er nog eens terug zal gaan keren. Meestal ben ik dan bedroefd. Ik kijk altijd lang uit naar mijn reizen, maar wanneer ze eenmaal begonnen zijn komt er ook weer snel een einde aan. Het vertrek uit Amerika maakt me meestal chagrijnig en bedroefd.

Mijn post van vandaag bestaat uit de foto’s welke ik gemaakt heb tijdens mijn verschillende verblijven op het McCarran International Airport. Vrijwel al deze afbeeldingen zijn gemaakt in alle euforie op het moment van aankomst in Las Vegas. Wanneer ik uit die geweldige stad in Nevada vertrek maak ik bijna alleen maar foto’s van de restaurants waar ik op dat moment ga eten en daar hebben jullie al het nodige van kunnen zien. Verder vind ik het dus nooit een leuk moment om te moeten vertrekken en vandaar ook niet foto-waardig. Ik weet nog goed dat ik de eerste keer op het vliegveld van Las Vegas arriveerde, ik was bezig met een reis naar Chicago, San Francisco, Las Vegas en Washington D.C. en vloog vanaf het San Francisco International Airport naar Las Vegas. Toen ik uit het vliegtuig stapte wist ik niet wat ik zag. Direct bij de gate stonden al tientallen gokkasten opgesteld, neonverlichting en muurschilderingen versierden de ruimte en ik was verkocht.





Op dat moment wist ik meteen al dat Las Vegas echt iets voor mij was. Ik heb veel verhalen gehoord van mensen die Las Vegas niks vinden, omdat het te schreeuwerig, te overdreven en over-the-top zou zijn, maar ik genoot er direct van en sinds mijn eerste stap op het McCarran International Airport is dat gevoel alleen maar versterkt. Inmiddels ben ik al 5 keer in Las Vegas geweest en al die keren ook op het vliegveld geland. Telkens vind ik het weer een groot feest om op de luchthaven te arriveren, het feest kan dat al direct beginnen. Het voelt als thuiskomen en ik krijg daar geen genoeg van. Over een paar maanden ga ik weer naar Las Vegas en natuurlijk land ik dan wederom op het McCarran International Airport. Deze keer pak ik het echter wel wat anders aan, want vanuit Las Vegas maken we een roadtrip naar Los Angeles en zullen vanaf LAX terugvliegen naar Nederland. Tijdens die reis zal ik dus niet bedroefd op het vliegveld van Las Vegas staan en dat vind ik meer dan fijn!

Het McCarran International Airport werd in 1942 als Alamo Field, als onderdeel van de luchthaven Anderson Field, geopend ten zuiden van de stad Las Vegas. Enkele jaren later kocht Clark County het Alamo Field op en veranderde het de naam in McCarran Field. Verschillende commerciĆ«le luchtvaartmaatschappijen gingen vanaf deze locatie vliegen, waardoor de markt groeide. In het eerste jaar vlogen er nog maar 35.000 passagiers via McCarran, maar naarmate de casino-en entertainment-industrie van Las Vegas groeide nam ook de populariteit van de luchthaven enorm toe. Aan het einde van de jaren ‘50 vlogen er al bijna 1 miljoen passagiers via McCarran en daarom werd de bouw van een nieuwe terminal gepland. Deze nieuwe terminal werd gebouwd op Paradise Road en niet meer aan Las Vegas Boulevard. In het jaar 1963 werd de nieuwe terminal geopend en 5 jaar later kreeg het vliegveld de huidige naam, namelijk McCarran International Airport.





De luchthaven werd door de jaren heen alleen maar groter en groter, er werden nieuwe gates en terminals bij gebouwd en het aantal maatschappijen dat op en via McCarran vloog verdubbelde meerdere malen. Op een gegeven moment kwamen er ook veel buitenlandse luchtvaart-maatschappijen bij en het aantal passagiers dat de luchthaven elk jaar bereikte bleef toenemen. Op dit moment heeft het vliegveld de beschikking over een drietal terminals welke onderling bereikt kunnen worden via een monorail. Het aantal passagiers dat elk jaar op en via Las Vegas vliegt groeit nog steeds en de verwachting is dat het aantal van 50 miljoen mensen dit jaar gehaald zal gaan worden. Inmiddels staat het  McCarran International Airport op de 8ste plaats van drukst-bezochte Amerikaanse luchthavens en waarschijnlijk zal het de komende jaren misschien nog wel 1 of 2 posities gaan stijgen. De nieuwe resorts welke inmiddels weer gebouwd worden zorgen vast en zeker voor nog meer toestroom van bezoekers, waardoor de drukte alleen maar zal toenemen.

Een van die bezoekers zal ik dus weer zijn, nog een paar maandjes wachten en dan is het wederom zo ver. Deze keer vlieg ik voor de eerste maal met American Airlines en ik ben benieuwd hoe de vluchten met die maatschappij zullen zijn. Ik zal in ieder geval blij zijn om het McCarran International Airport weer binnen te lopen en verwelkomd te worden door eenarmige bandieten, borden met schaars geklede vrouwen met machinegeweren in de hand, grote Amerikaanse vlaggen, advertenties van de meest uiteenlopende shows, veel van mijn favoriete Amerikaanse restaurantketens, muurschilderingen van Siegfried & Roy, Donny & Marrie en Elvis Presley. Wat is Las Vegas toch een geweldige stad en wat is het welkom op het vliegveld toch elke keer weer zo gastvrij! Natuurlijk weet ik dat alles in het teken staat van het zoveel mogelijk geld uitgeven, maar dat maakt me niet uit. Uiteindelijk ben je daar altijd nog zelf bij. Las Vegas is voor mij de entertainmenthoofdstad van de wereld en dat wordt elke keer meteen weer duidelijk wanneer ik uit het vliegveld stap en het McCarran International Airport in kom wandelen. Viva Las Vegas!