Pagina's

dinsdag 18 juni 2019

Restaurant: Charleys Philly Steaks - Boston, Massachusetts

Restaurant: Charleys Philly Steaks
Adres: 417 Washington St, Boston, MA 02108, Verenigde Staten

Op een van de ochtenden tijdens mijn verblijf in Boston stond er een wandeling met een gids langs enkele hoogtepunten van de Freedom Trail op het programma. Deze wandeling eindigde bij het park Boston Common en van daaruit wilden we ergens gaan lunchen. Voorafgaande aan de reis was ik op internet op zoek geweest naar ketenrestaurants in de nabije omgeving van het park. Het zou een keten moeten zijn waar lekkere belegde broodjes werden aangeboden en dan het liefst ook nog een waar ik nog niet eerder naartoe was geweest. Het was vrij lastig om een zaak te vinden welke aan deze vereisten voldeed. Wel had ik een paar zelfstandige broodjeszaken gevonden, maar met een keten had ik in eerste instantie wat meer moeite. Totdat ik erachter kwam dat er zich in The Corner Mall een vestiging van Charleys Philly Steaks bevond. Ik wilde al jarenlang naar een restaurant van die keten toe gaan, maar helaas was het er nog nooit van gekomen. In Boston zou ik dus weer een restaurantketen van mijn wensenlijstje af kunnen gaan strepen.

Charleys Philly Steaks is een Amerikaanse restaurantketen welke voornamelijk Philadelphia cheesesteaks (belegde broodjes met gesneden steak, groenten en veel kaas) verkoopt  Het bedrijf is door Charley Shin opgericht in 1986 op de campus van de Ohio State University (als Charley's Steakery en Charley's Grilled Subs) in Columbus, Ohio, en het heeft daar tot op heden nog steeds zijn hoofdkantoor. De keten heeft meer dan 600 locaties, welke verspreid liggen over 46 staten en Puerto Rico in de Verenigde Staten, en daarnaast ook nog eens een kleine 20 winkels in andere landen. Een van de belangrijkste kenmerken waarmee Charleys Philly Steaks zich heeft weten te onderscheiden is het draaien van de grill in de richting van de klanten, zodat zij de broodjes altijd voor hun ogen bereid kunnen zien worden. Ik had in het verleden al veel gelezen en gezien op televisie over de Philly cheesesteaks, maar nog nooit had ik er een gegeten. Ik was voorafgaande aan het bezoek aan Charleys Philly Steaks dan ook heel erg benieuwd naar hoe het broodje zou gaan smaken.

FOX Rondreizen Verenigde Staten 




Vanuit Boston Common was het een kleine 5 minuten lopen naar de ingang van The Corner Mall. Het kleine winkelcentrum, welke voornamelijk uit een aantal restaurants met een paar winkeltjes bestond, lag een beetje afgelegen. De entree bevond zich in een brede steeg, we liepen er naartoe, maar wisten eigenlijk niet of dat we wel goed zaten. Toen we de deuren openden zagen we dat we met trappen naar beneden moesten en vervolgens kwamen we uit in een grote “food court”, welke zich dus onder de grond bevond. Ik vond het wel wat hebben en had zoiets nog nooit eerder meegemaakt. Het was er ontzettend druk, mensen van allerlei verschillende culturen waren er aan het eten en we gingen op weg naar de counter van Charleys Philly Steaks. Het restaurant bevond zich aan de zijkant van de ruimte en toen ik de geuren van de dik belegde broodjes rook en op de borden zag wat er allemaal werd aangeboden liep het water me direct in de mond. Ik had zin om iets lekkers te bestellen en had ook al behoorlijk veel trek gekregen van de wandeling die we hadden gemaakt.

Er stonden nog enkele andere mensen voor ons in de rij te wachten om te bestellen, waardoor ik even goed en uitgebreid naar het menu kon kijken. Naast de Philly cheesesteaks met rundvlees werden ze ook aangeboden met kip en kalkoen, ook kon er gekozen worden voor friet met van alles erop en frisdrank. Ondanks dat een steak natuurlijk rundvlees is had ik op dat moment wat meer zin in kip. Ik besloot dan ook om geen originele Philly cheesesteak te bestellen, maar te gaan voor een Chicken Philly. Na even gewacht te hebben werden we geholpen, zelf bestelde ik dus de Chicken Philly, dit was een broodje belegd met gesneden gegrilde stukken kip, gebakken uien, groene pepers, champignons en natuurlijk Provolone-kaas. Daarnaast werd er ook nog een Combo Meal besteld, welke bestond uit een Jalapeño cheesesteak (belegd met gesneden stukken steak, gegrilde uien, Provolone-kaas en Jalapeño pepers), een bakje friet met stukjes bacon en kaassaus erover en een beker cola. De frietjes en frisdrank zouden we samen gaan delen.





In het totaal moesten we voor deze lunch een bedrag van $ 18,26 betalen, dit vond ik een vrij laag bedrag voor datgene wat we zouden gaan krijgen. Normaal gesproken ben je tijdens een lunch in Amerika met 2 personen meestal toch wel wat meer kwijt. We namen plaats in het "food court" en zaten aan een van de tafeltjes in de buurt van Charleys Philly Steaks, omdat onze bestelling met nummer 92 nog omgeroepen moest worden. De broodjes werden vers voor ons gemaakt en de frietjes werden uit het vet gehaald. Heerlijk om te zien hoe de kaassaus en bacon erop werd gedaan. Ik vond het alleen jammer dat de frietjes in een kartonnen bakje, waar normaal gesproken een hamburger in wordt gedaan, werden geserveerd. Dan heb ik toch liever de friet-bakjes die we hier in Nederland gewend zijn. De beide broodjes werden daarentegen open en flink belegd in een bakje geserveerd, waar ze de friet beter in hadden kunnen doen. Alles zag er echter wel goed en lekker uit en ik had zin om te beginnen aan de lunch.

De broodjes waren lekker geroosterd en die van mij zag er uit als een broodje kipdöner met kaas en groenten. Ik nam de eerste hap en kwam gelijk tot de conclusie dat het er niet alleen als kipdöner uitzag, maar ook zo smaakte. Ik hou er van en was dan ook blij met de door mij gemaakte keuze. De frietjes waren ook lekker, al hadden ze van mij best nog iets langer of dubbel gebakken mogen worden om ze wat krokanter te laten worden. De toevoeging van de kaassaus en stukjes bacon was echter wel heerlijk. In Nederland is deze combinatie nog onbekend, terwijl ik denk dat er best wel vraag naar zal zijn. De cola vond ik niet lekker, het drankje was aangemaakt met water en dat was te proeven. Die beker heb ik na een slok dus laten staan. Van de beide broodjes en het bakje friet bleef echter niks over. Ik vond mijn Chicken Philly erg de moeite waard en heb ook nog een hap van de Jalapeño cheesesteak genomen. Die was ook ontzettend lekker en heeft mij zelfs doen besluiten dat ik bij een volgend bezoek aan Charleys Philly Steak ook voor een cheesesteak met rundvlees ga. Ik vond de lunch bij Charleys Philly Steaks lekker en wil graag nog eens teruggaan naar een van de andere vestigingen van de keten.