Pagina's

zondag 30 juni 2019

Activiteit: New England Aquarium - Boston, Massachusetts

Activiteit: New England Aquarium
Adres: 1 Central Wharf, Boston, MA 02110, Verenigde Staten


Gedurende mijn laatste volledige dag in Boston ben ik vroeg in de ochtend op pad gegaan naar het New England Aquarium. We hadden die dag (net zoals tijdens de rest van de vakantie) een erg druk programma en we wilden het aquarium direct na opening gaan betreden. Vanuit het Wyndham Boston Beacon Hill was het 20 minuten lopen, maar we besloten om met de metro te gaan, en zo waren we er 5 minuten eerder. Het aquarium opende om 9:00 uur en voor die tijd hebben we nog even in de buurt ontbeten. Enkele minuten voordat de deuren open gingen stonden we al bij de entree van het grote gebouw te wachten en we waren inderdaad als eerste gasten van die dag binnen. Ik liet onze Go Boston Cards scannen en we mochten vervolgens het aquarium binnengaan. Standaard kostten de tickets tot het New England Aquarium zo’n $ 28,00, maar dat hoefden we nu dus niet te betalen. Het bedrag dat we hadden betaald voor de Go Boston Cards hadden we er al lang uit en het niet hoeven te betalen van entreegeld voor het aquarium was dus pure winst. 

Het New England Aquarium in Boston werd voor het publiek geopend op 20 juni 1969. Met een oppervlakte van 7.000 vierkante meter en meer dan 20.000 verschillende dieren in 600 soorten behoort het New England Aquarium tot de top van aquariums aan de oostkust van de Verenigde Staten. Elk jaar wordt het bezocht door 1,3 miljoen bezoekers en het is dus een grote toeristische trekpleister in de stad Boston. Na de opening zijn er nog vele uitbreidingen geweest, zo is er onder andere een hele grote “Ocean Tank” bijgekomen in 1970 en dat was op dat moment het grootste cirkelvormige aquarium ter wereld. In het jaar 1998 is er een grote vleugel aan de westzijde geopend, waarbij er een zeehondenverblijf was gebouwd, met daarbij ook een kaartverkoop-stand, een cadeauwinkel, een café en een lobby. Een paar jaar later werd er een IMAX theater naast geopend en het aquarium blijft constant aan het vernieuwen en renoveren. Sinds 2006 is het geaccrediteerd bij de Association of Zoos and Aquariums.

Single reizen van FOX | FOX.nl




De eerste dieren welke we zagen toen we het aquarium binnenliepen waren de kleine blauwe pinguïns. Tientallen van deze dieren stonden bij elkaar op een rots met water eromheen en werden een voor een gevoerd door een verzorger die in het water stond. Het was grappig om te zien dat de meeste netjes in de rij stonden en wachtten op hun beurt, maar een aantal kropen voor of probeerden zelfs meerdere keer om een visje te krijgen. Ze maakten veel herrie en ik vond het interessant en leuk om deze dieren gevoerd te zien worden. We wilden vervolgens doorlopen naar de westelijke vleugel, naar de Shark & Ray Touch Tank en de Science of Sharks, echter was dit gebied nog afgesloten en moesten we later terugkomen. We liepen daarom verder naar buiten richting het New Balance Foundation Marine Mammal Center. Daar zwommen een aantal noordelijke pelsrobben en Californische zeeleeuwen in een aantal bassins. Ook deze dieren kregen op dat moment voer en er werden gegevens van genoteerd. We hebben er even met veel fascinatie naar staan kijken, ik vond het prachtig om te zien.

We gingen weer naar binnen en kwamen langs een aantal kleine aquaria waarin allerlei gekleurde visjes zwommen. We zagen daarnaast veel verschillende kwallen en koraalduivels tussen het koraal. In het midden van de ruimte stond de grote centrale tank, daaromheen slingerde een trap naar boven en op elke etage waren een aantal aquaria te vinden. Het tweede niveau van het aquarium bestond normaal gesproken uit aquaria met zeepaardjes, maar die waren nu helaas gesloten en werden gerenoveerd. Wel konden we natuurlijk naar het centrale grote aquarium kijken, deze was prominent aanwezig in het midden van elke etage en op elk niveau zwommen andere dieren, terwijl het toch echt in hetzelfde water was. We liepen via een trap verder naar boven en kwamen uit bij het Harbor View Café, dat was echter niet de bedoeling, want we hadden net pas ontbeten en ook nog geen zin om opnieuw iets te eten of te drinken. We gingen dus snel weer terug naar het overige deel van het aquarium en liepen weer verder met de wenteltrap naar boven.





Het derde niveau van het New England Aquarium begon met een aantal aquaria met de titel Northern Waters. De dieren die hier te zien waren zwommen normaal gesproken in de wateren van de Golf van Maine, van Cape Cod tot aan Canada, zoals bijvoorbeeld kreeften, kabeljauw, kleine koud water haaien en zeesterren. Tevens zagen we vissen en andere dieren die doorgaans in de wateren van de Olympic Coast, naast de staat Washington, zwommen. Zeesterren, heremietkreeften, zeekomkommers, slakken en anemonen waren daar te zien. In de Edge of the Sea New England Tidepool was een heel gebied met rotsen en laag water nagemaakt waarbij onder andere zeesterren, mosselen en slakken konden worden gezien en geaaid. Er werd door een medewerker van het aquarium uitleg gegeven over alles wat in het lage water te vinden was, kinderen stelden vragen en deze werden zeer hartelijk beantwoord. Ik vond het top om te zien dat er zoveel aandacht werd geschonken aan de zeedieren uit de lokale zee.

Aan de andere kant van de 3e etage van het aquarium was de Freshwater Gallery ofwel zoetwater galerij gesitueerd. In dat gedeelte was het Amazone regenwoud in een zestal verschillende exposities nagemaakt. Het waren grote aquaria, glazen platen vanaf de grond tot aan het plafond zorgden er voor dat er een mooi zicht werd geboden. Ik vond het prachtig om de piranha’s, anaconda’s, elektrische alen en pijlgifkikkers in allerlei verschillende felle kleuren tussen de honderden levende planten en levensechte replica's van gigantische regenwoud-bomen, termietenheuvels en wijnstokken te zien. Nadat we alles op deze vloer bekeken hadden namen de trap omhoog en we kwamen uit op de top-etage van het aquarium. Het vierde niveau bestond uit het Yawkey Coral Reef Center en de top van de Giant Ocean Tank. Aan de zijkant van de grote muur van het gebouw hingen een aantal, uit plastic gesneden, haaien en ik dacht in eerste instantie dan ook dat we echte haaien zouden gaan zien op de bovenste etage van het aquarium. Dat vind ik toch altijd de indrukwekkendste zeedieren om te zien.





Niets was echter minder waar, het Yawkey Coral Reef Center liet het koraalrif en haar bewoners zien. Een van de bijzondere vissen welke er zwom was de “frogfish”, deze kon zich camoufleren. Het leek wel alsof hij op de zeebodem liep. De zee-egels met lange stekels vond ik heel angstaanjagend, ik zou er toch niet aan moeten denken om zelf ooit op zo’n zee-egel te gaan staan. Dat is sowieso natuurlijk ook erg zielig voor de zee-egel. We keken daaropvolgend naar de top van de Giant Ocean Tank en zagen onder andere ballonvissen, die zichzelf op konden blazen, zeeschildpadden en roggen. Gelukkig zag ik ook een paar kleine hamerhaaien zwemmen, maar eigenlijk wilde ik er liever een paar grote zien. Ik hoopte dan maar dat deze aanwezig waren bij het Science of the Sharks gedeelte op de begane grond. Daar moesten we immers nog naartoe, want het gebied was inmiddels geopend. We liepen vervolgens met de grote wenteltrap naar beneden en gingen op weg naar de Shark and Ray Touch Tank en het Science of Sharks-gedeelte.

Helaas had ik al snel in de gaten dat ik die dag geen grote haaien zou gaan zien. In de Shark and Ray Touch Tank zwommen voornamelijk kleine roggen die geaaid mochten worden. Dat had ik bij SeaWorld al eens gedaan dus wist al hoe het was. Nadat we er eventjes bij hebben staan kijken gingen we door naar de Science of Sharks. We moesten een trap af naar beneden en vervolgens zag ik een aantal nagemaakte haaien aan het plafond hangen, een groot gebit met scherpe haaientanden was tentoongesteld en verder werd er veel informatie over haaien gegeven. Levende en zwemmende haaien waren er echter niet aanwezig en daar werd ik toch wel een beetje teleurgesteld door. Ik vind dat grote haaien horen bij een aquarium, het liefst in een heel groot bassin met een glazen tube erin waar je dan zelf doorheen loopt. Dat was bij het New England Aquarium helaas dus niet het geval. We liepen terug naar boven en nadat we nog even hebben staan kijken bij de grappige Zuidelijke rotspinguïns verlieten we het aquarium. Ik vond het New England Aquarium erg mooi, heb een fijne ochtend gehad, alleen baalde ik er dus wel van dat er helaas geen grote haaien waren te zien.