Pagina's

zaterdag 5 juli 2014

Hotel: Homewood Suites by Hilton – Washington DC, District of Columbia

Hotel: Homewood Suites by Hilton Washington, D.C. Downtown
Adres: 1475 Massachusetts Ave NW, Washington, DC 20005, Verenigde Staten



Graag wilden wij, tijdens onze trip naar Washington DC, verblijven in een hotel dichtbij de National Mall en Dupont Circle, zodat we bijna overal te voet naartoe konden gaan. Op internet was ik dan ook aan het zoeken naar een hotel in dit gebied en al snel viel mijn oog op een hotel wat eigenlijk te mooi om waar leek te zijn. Ik keek op een website van een touroperator en had de hotels in het gebied gesorteerd van een lage naar een hoge prijs.

Bovenaan stond het hotel Homewood Suites by Hilton. De naam Hilton klonk mij al erg goed in m’n oren en besloot dus om meer informatie over dit hotel te verschaffen. De prijs voor 2 kamers en 3 nachten was in het totaal maar € 693,30. Dit vond ik heel erg meevallen, vooral ook omdat er een gratis ontbijt en op doordeweekse dagen een gratis diner bij zou zitten.




De foto’s op de website zagen er allemaal erg goed uit en van de andere mensen die het hotel eerder hadden geboekt kreeg het hotel een  4,4 van de maximale score van 5,0 en werd door 96% van de gasten aanbevolen. Ik besloot dan ook om dit hotel te boeken en was erg benieuwd of dat het Homewood Suites by Hilton hotel in Washington DC in werkelijkheid hetzelfde zou zijn als op alle foto’s en in alle beoordelingen.

Vanaf het Washington Dulles International Airport was het een klein half uurtje rijden naar het hotel. Het hotel bevindt zich op de 1475 Massachusetts Ave NW in Washington, DC. Onze shuttlebus moest eerst nog wat andere mensen afzetten, dus wanneer je met een auto bent denk ik dat je wel sneller bij het hotel kunt geraken.


Het hotel zag er vanaf de buitenkant inderdaad hetzelfde uit als op de foto’s. Een groot verticaal bord met de naam van het hotel hing aan de voorkant en de entree was mooi in het hotel weggewerkt. De mensen bij de incheckbalie waren heel erg vriendelijk en het incheckproces ging ook vlot. Er werd uitleg gegeven over het ontbijt en het diner en we kregen de sleutels van onze kamers uitgereikt.

Toen wij de deur van onze kamer open maakten werd ik gelukkig niet teleurgesteld. Het zag er inderdaad zo uit als wat ik eerder op internet had gezien. De kamer had een keuken die van alle gemakken was voorzien. Er was een magnetron, een gootsteen met shredder, een koelkast, een gasfornuis, koffie- en theefaciliteiten, borden en bestek en zelfs een afwasmachine aanwezig in de keuken.


Het leefgedeelte van de kamer wat iets eenvoudiger. In de kamer stond een mooie bank met een tafeltje en een grote televisie op een kastje.  Ook stond er een fijne leren stoel met een voetenbankje, met nog een klein tafeltje en een plant. Wanneer je de deurtjes doorging naast de televisie kwam je in de slaapkamer terecht. In de slaapkamer stond een heel groot kingsize bed met op een kastje nog een grote televisie. Tot die tijd was ik nog nooit in een hotelkamer geweest waar 2 grote televisies stonden. Ik vond het heel erg mooi en was erg blij met de kamer.

Vanuit de slaapkamer kon je doorlopen richting de badkamer. Je kon er dus wel alleen komen door vanuit het woongedeelte door de slaapkamer te lopen, maar dat maakte voor ons niks uit. De badkamer zag er ook goed uit. Er was een ligbad met douche en daarnaast een wc. Ook was er een hele mooie wastafel met eikenhouten kastjes er onder en een stenen blad. Deze grensde aan de slaapkamer.

Al met al was de kamer dus erg goed. De naam van het hotel is natuurlijk ook niet voor niks Homewood Suites. Het bleek ook dat verschillende gasten voor een langere tijd in het hotel verbleven, sommige van deze mensen woonden er zelfs.




Vanuit het hotel was inderdaad alles op loopafstand. De eerste avond zijn wij naar het Witte Huis gelopen en de tweede dag naar de National Mall. Ook was het maar een klein stukje lopen naar Dupont Circle. Tevens zaten er verschillende metrohaltes in de buurt, zodat je ook verder weg kon gaan.

In de ochtend stond er een Amerikaans ontbijt in buffetvorm opgesteld in het restaurantje van het hotel. We moesten er telkens wel snel bij zijn, want er stonden niet zo veel tafeltjes in de ruimte en de meeste daarvan waren al bezet. Gelukkig was er meestal toch nog een tafel voor ons beschikbaar waar we aan konden zitten. Het ontbijt bestond vooral uit ontbijtgranen met melk, kleine broodjes met zoetigheid en koffie en thee. Echter was er ook een wafelijzer aanwezig, waar ik goed gebruik van heb gemaakt. Heerlijk zo’n vers gebakken warme wafel in de ochtend met mapple leaf syrup.



Het avondeten hebben we slechts eenmaal in het Homewood Suites by Hilton in Washington DC gedaan. Ik vond dat wel een beetje tegenvallen, we konden kiezen uit broodjes met beleg en salades en ook lagen er zakjes chips. Het drinken zat er ook bij, inclusief  bier en wijn. Op andere doordeweekse dagen zou er een ander menu zijn, maar wij waren dan helaas al naar huis.

Buiten het diner om vond ik het Homewood Suites by Hilton in Washington DC een heel fijn hotel. De kamers waren mooi en groot, met verschillende aparte gedeeltes en het ontbijt was lekker. Het hotel is centraal gelegen en de toeristische attracties van de stad zijn vanuit het hotel eenvoudig te bereiken. Wanneer je dus op zoek bent naar een hotel in Washington DC neem dan ook het Homewood Suites by Hilton mee in je overweging.