Pagina's

zaterdag 19 juli 2014

Hotel: The Dorchester, South Beach – Miami Beach, Florida

Hotel: Dorchester Miami Beach Hotel & Suites
Adres: 1850 Collins Ave, Miami Beach, FL 33139, Verenigde Staten



Het was best even zoeken naar een leuk en betaalbaar hotel in het centrum van Miami Beach. Op veel verschillende websites was ik lang aan het kijken naar een hotel met 3 sterren dat ook nog eens gunstig was gelegen. Uiteindelijk kwam ik uit bij het Dorchester Hotel aan de 1850 Collins Avenue, FL 33139 Miami Beach. Het hotel zou 1 straat achter het strand liggen en alle cafés, bars, restaurants en attracties van South Beach en Ocean Drive zouden op loopafstand zijn. Ik las dat er best wel veel Nederlanders naar het hotel toe gingen, maar dat maakte me niet zo veel uit. We boekten het hotel voor 5 nachten en betaalden samen €671,42 

We vlogen met Lufthansa vanuit Amsterdam via Frankfurt naar Miami en pakten daar vervolgens de shuttlebus van Super Shuttle richting het hotel. Het was erg druk op de weg en het was lastig om vanuit het vliegveld Miami Beach binnen te komen. In het totaal hebben we er wel meer dan een uur over gedaan om van het vliegveld bij het hotel te geraken.

Uiteindelijk kwamen we dan toch bij het hotel aan en konden we gaan genieten van onze vakantie. Een gedeelte van het hotel staat aan de kant van een drukke weg en loopt dan verder naar achter toe. Om bij het hotel binnen te komen moesten we eerst onder een ronde Dorchester overkapping en een mooie tuin door met een hangmat en verschillende tafeltjes en stoelen waar je lekker kon relaxen.   




Het was een boutique hotel, wat dus niet zo groots was opgezet zoals hotels in andere steden van Amerika. Er was een kleine incheckbalie in de gezellige lobby en wij werden gelijk geholpen en ingecheckt. Ik had gevraagd om een mooie grote kamer op een hoge verdieping. We kregen de grootste kamer die er was op de 2e verdieping, kamer 205 (dit was de hoogste verdieping van het hotel).

In de kamer stond een groot kingsize bed met 2 nachtkastjes, een hele grote flatscreen televisie hing aan de muur, er stond een fijne zachte bank met twee tafeltjes in de vorm van tonnetjes, een bureau met bureaustoel en nog een fijne witte stoel. Ook was er een airco, een grote kledingkast, een ladekast, een gevuld koelkastje en een kluisje aanwezig op de kamer. De spullen uit het koelkastje kon je er gewoon uithalen, zonder daar iets voor te hoeven betalen. Daarna wel weer terugzetten natuurlijk, anders betaalde je wel. De kamer was dus echt van alle gemakken voorzien.

De badkamer was iets minder, deze was namelijk aan de wat kleine kant. Er was een wastafel met een douche en wc daar vlak naast. Je moest er niet met z’n tweeën naar binnen gaan, tenzij een van de twee al onder de douche stond. Er stonden verschillende zeepjes die elke dag werden aangevuld en ook werden de handdoeken elke dag verschoond.


Af en toe hing er wel een vreemde geur in de gangen, maar hier waren we toch alleen maar om van onze kamer naar buiten en terug te gaan. Van het ontbijt hebben wij geen gebruik gemaakt, we hebben bij de restaurantjes aan de Lincoln Road en Ocean Drive en op onze eigen kamer ontbeten. Het ontbijt was ook wel erg duur in het hotel.    

Het Dorchester heeft ook een bar (met geregeld happy hour met cocktails voor $ 1,00) aan de zijkant van het hotel, dat uitkomt op het terras. Op onze kamer hoorden we soms wel wat geluid van de bar en van de straat, maar dit was niet storend. Op de Collins Avenue is het een stuk rustiger dan op de Ocean Drive. We hadden wel oordopjes meegenomen voor het geval er te veel herrie zou zijn, maar deze hebben we eigenlijk niet hoeven te gebruiken.

Het hotel heeft ook een zwembad, dit zwembad is echter niet zo heel erg groot en het kan er ook wel druk zijn. Schuin aan de overkant van het Dorchester bevindt zich echter een partnerhotel, genaamd The Marseilles Hotel, je mag ook bij dit grotere zwembad gaan liggen en vanuit dat hotel heb je ook toegang tot het strand, zodat je van hun bedjes gebruik kunt maken.




Wanneer je wilt fitnessen dan kan dat ook nog, er is namelijk een kleine gym gevestigd naast het zwembad. Zelf heb ik hier geen gebruik van gemaakt, maar mocht je het nodig vinden dan kun je hier dus nog wat sporten op vakantie.

Voor wifi moest er helaas betaald worden, dat hebben wij niet gedaan want in de lobby stond er ook een computer met internet waar iedereen gratis gebruik van mocht maken. Deze computer hebben wij een paar keer gebruikt om te kijken of onze vluchttijden niet waren verandert.

Al met al hebben wij een hele fijne tijd gehad in het Dorchester Hotel van Miami. Natuurlijk kun je op Miami Beach veel luxer zitten, echter betaal je dan ook veel meer geld. Dat is natuurlijk maar net de keuze die je wilt maken. Zelf ben ik blij dat we het Dorchester hadden geboekt, alle bezienswaardigheden van Miami Beach konden we te voet bereiken en voor de activiteiten in Miami Downtown hebben wij de Big Bus Miami gebruikt.  Wanneer je dus op zoek bent naar een betaalbaar hotel in Miami Beach kijk dan even of dat het Dorchester Hotel ook beschikbaar is.