Pagina's

donderdag 17 juli 2014

Activiteit: Fun Spot Action Park – Orlando, Florida

Activiteit: Fun Spot Action Park
Adres: 5700 Fun Spot Way, Orlando, FL 32819, Verenigde Staten



Voor onze tweede reis naar Orlando hadden wij Go Orlando Cards gekocht. Tijdens die reis wilden we namelijk een aantal attracties gaan bezoeken waar we tijdens onze eerste reis niet aan toe waren gekomen. Veel van die attracties bevonden zich aan de beroemde International Drive van Orlando en een daarvan was Fun Spot Action Park, welke wij op een mooie zonnige middag hebben bezocht.

Vanuit ons hotel, het International Palms Resort, was het een kleine 20 minuten lopen naar het attractieparkje. Toen we er aan kwamen zagen we dat er veel verbouwingen aan de gang waren, overal op het park stonden bulldozers en werklui, die met verschillende attracties bezig waren, maar je kon wel gewoon naar binnen toe om Fun Spot Action Park te bezoeken.

Bij de kassa toonden wij onze Go Orlando Cards en we kregen een bandje om waarmee we een aantal attracties zouden kunnen gaan doen. Elke keer wanneer je een attractie deed werd het bandje gescand en ging er een attractie van het tegoed af.



We begonnen in een speelhal met verschillende Arcadekasten en spelletjes, hier moest je echter gelijk extra voor betalen. Dat vond ik wel jammer, het spelen op de Arcadekasten kon net zo goed in de entreeprijs worden inbegrepen. Ook stonden er verschillende spellen waarmee je tickets kon scoren, deze tickets kon je vervolgens inleveren en ruilen voor een prijs. Een beetje hetzelfde principe als bij Dave & Buster’s dus, zie: http://miquellisamerikablog.blogspot.nl/2014/05/activiteit-dave-busters-orlando-florida.html Natuurlijk moest je heel veel tickets hebben om een leuke prijs mee naar huis te nemen en kon je van het geld wat je er aan kwijt was beter gewoon de prijs in de winkel kopen.

Na het spelen van een paar spelletjes gingen we het park binnen en liepen we een rondje om te zien wat er allemaal te doen was. Veel attracties waren helaas nog dicht of nog niet helemaal gereed voor opening. Er was een grondige renovatie en vernieuwing aan de gang in het park waardoor wij veel attracties niet hebben kunnen doen. Op een aantal plaatsen in het park lagen de stukken achtbaan gewoon nog op de grond. Dit was erg jammer en ik was blij dat we niet het volledige bedrag aan entreegeld hadden hoeven betalen.

Toch hebben we nog wel een aantal attracties die wel open waren bezocht en gedaan, namelijk de botsauto’s, het reuzenrad (met een mooi zicht over de International Drive van Orlando) en een paar kartbanen. Bij de botsauto’s was het heel erg rustig, waardoor wij maar met z’n tweeën op de baan reden om tegen elkaar te botsen. Liever had ik tegen een paar andere mensen gebotst, maar dit was zo toch ook wel leuk.




Er waren verschillende kartbanen aanwezig in het park, waarbij je samen met z’n 2 in een kart kon gaan zitten of allebei apart, om zo tegen elkaar te racen. Dit was heel erg leuk, de karts reden behoorlijk hard, maar maakten een nog harder geluid. Het was mooi om op deze banen in het lekkere zonnetje van Orlando te rijden.

Graag had ik ook nog enkele ritjes in de verschillende achtbanen gedaan, echter waren deze allemaal nog niet geopend toen wij op het park waren. Wel waren er een aantal kinderattracties open, met waterscooters en draaimolens, maar deze hebben wij niet gedaan.

Ik vond het erg jammer dat er zo veel verbouwingen, vernieuwingen en renovaties in het park aan de gang waren, waardoor wij eigenlijk het echte Fun Spot Action Park niet hebben kunnen meemaken. We hebben natuurlijk wel een paar attracties gedaan, maar het was veel leuker geweest wanneer alles geopend was en we meer hadden kunnen doen. Ik denk echter wel dat, wanneer alles af en gereed is, het een leuk park kan zijn om jezelf een paar uur te vermaken. Wanneer wij een volgende keer weer in Orlando zijn en het park is helemaal klaar dan denk ik dat we het nog wel een kans gaan geven.