Pagina's

dinsdag 29 juli 2014

Restaurant: Lori’s Diner – San Francisco, Californië

Restaurant: Lori’s Diner
Adres: 500 Sutter St #708, San Francisco, CA 94102, Verenigde Staten



Een heel erg leuk restaurant uit San Francisco is Lori’s Diner. Het is een restaurant in de jaren 50 stijl en is een classic American Diner. De eerste vestiging van het restaurant werd geopend in 1986 op de 336 Mason Street en was toen 24 uur per dag open. In San Francisco zijn er inmiddels 5 vestigingen van Lori’s Diner aanwezig, waaronder 2 op het vliegveld.

Op een middag gingen wij lunchen bij Lori’s Diner op de 500 Sutter Street, 94102. Het restaurant bevond zich dichtbij ons hotel, het Vertigo (http://miquellisamerikablog.blogspot.nl/2014/05/hotel-vertigo-san-francisco-californie.html) in het centrum van de stad en we konden er dus te voet naartoe. Het restaurant bleek ook 24 uur per dag open te zijn en vanaf de buitenkant zag het er erg uitnodigend uit om er te gaan eten.

We moesten met een trap omhoog naar boven om zo in het restaurant terecht te komen. We kwamen uit in een hele grote ruimte die erg leuk was ingericht met rode banken en krukken, houten tafels en heel veel authentieke Amerikaanse spullen. Er hing en stond allerlei reclame van Coca-Cola en Pepsi Cola, er hingen klassieke auto’s en motoren aan de muur, er stonden Betty Boop poppen en ook waren er muurschilderingen van onder andere Elvis Presley en Merilyn Monroe. Er hing een echte Rock & Roll sfeer en ik vond het al gelijk gezellig.



Door een van de dames werden we naar een tafeltje geleid. Alle serveersters hadden hier een apart kostuum aan, wat ook aan de jaren 50 moest laten denken, namelijk een zwart schort met een wit kapje op het hoofd. Dit vond ik erg goed bij de rest van de inrichting van het restaurant passen en het gaf iets extra’s aan het restaurant.

Het restaurant had een grote open zilveren keuken, zoals je eigenlijk bij de meeste American Diners ziet. Net zoals bij Johnny Rocket’s en Ruby’s bijvoorbeeld, waar ik eerder over heb geschreven. Er waren best wel veel koks bezig met het bereiden van de maaltijden, want het was ook al redelijk druk op het tijdstip dat wij er waren. Wij waren er rond 13:00 uur en ik vond het een mooie tijd om iets lekkers te bestellen.

De menukaarten kregen we uitgereikt en ik was erg benieuwd welke gerechten er allemaal op zouden staan. Zoals wel vaker kon er 24 uur per dag ontbijt besteld worden, echter hadden wij meer trek in een hamburger en sandwich. Mijn vriendin bestelde de Lori’s Signature Burger, dit was een hamburger met bacon, rode ui, tomaat, sla met garnering en friet. Zelf bestelde ik de Reuben sandwich, dit was een sandwich met corned beef en Zwitserse kaas en friet, ik had tijdens die reis al veel hamburgers gegeten en wilde nu eens iets anders proberen.




Al snel werden de gerechten geserveerd en ze zagen er beiden goed uit. De borden lagen goed vol en de smaak was ook erg goed. Het waren lekkere frietjes, gebakken met aan sommige stukken het schil er nog aan, daar hou ik zelf altijd wel van. Op de tafel stonden de bekende flessen tomatenketchup en mosterd, dus gebruikten we ook wat van deze sausen voor bij de frietjes. Het vlees van de hamburger en de sandwich was erg goed gebakken en mals en de service van de refills van onze drankjes was ook erg goed. Wanneer we het drinken bijna op hadden kregen we een nieuw glas. Soms komt het ook wel eens voor dat je al een nieuw glas met drinken krijgt wanneer je het andere glas nog niet eens voor de helft op hebt, dat vind ik dan altijd zonde.

Het was een goede lunch en echt de moeite waard. De sfeer die in het restaurant hing was erg goed. Lori’s Diner heeft het precies zo voor elkaar weten te krijgen dat je je echt in een jaren 50 American diner waant, met de gehele inrichting, de muziek en de medewerkers. Ik vond het erg leuk om hier te hebben gegeten. Je kunt er ook voor ontbijt en diner naartoe en er is voor ieder wat wils. Ga er dus gerust naar binnen wanneer je in San Francisco bent, je zult er lekker gaan eten en een fijne tijd gaan beleven.