Pagina's

dinsdag 15 juli 2014

Restaurant: Buca di Beppo – New York City, New York

Restaurant: Buca di Beppo Italian Restaurant
Adres: 1540 Broadway, New York, NY 10036, Verenigde Staten



Op een aantal van mijn reizen ben ik het restaurant Buca di Beppo tegengekomen. Ik vond het altijd een grappige naam hebben, maar tot voor kort was ik er nog nooit naar binnen geweest om er te eten. Ik merkte wel dat het een restaurantketen is die steeds groter aan het worden was, want in veel Amerikaanse steden werd de komst van een Buca di Beppo aangekondigd of was het pas net geopend.

Buca di Beppo is een keten van restaurants die Italiaans- Amerikaanse gerechten serveert. Het is wat anders dan de Italiaan zoals wij die in Nederland kennen, omdat er aan het eten toch een grote Amerikaanse draai wordt gegeven. In Amerika zijn er op dit moment een kleine 100 vestigingen van het restaurant geopend, maar dit aantal is dus wel groeiende. Het is onderdeel van Buca Inc. wat op haar beurt weer onderdeel uitmaakt van Plannet Hollywood.

Tijdens een van onze reizen naar New York hadden wij het Buca di Beppo restaurant op Times Square op het programma staan. Het restaurant bevindt zich in hetzelfde gebouw als het Planet Hollywood restaurant op 1540 Broadway, 10036 New York. Het restaurant was pas net geopend en ik was erg benieuwd wat we zouden kunnen gaan verwachten.



Na een korte wandeling vanaf ons hotel, het Affinia Manhattan, kwamen we bij het restaurant aan. We moesten met een lift omhoog en kwamen uit in een heel erg gezellig restaurant. Overal in het hele pand hingen foto’s en plaatjes die met Italië te maken hadden. Er hingen veel verschillende sjaals van Italiaanse voetbalclubs aan de wanden, dat vond ik erg leuk, want naast Amerika ben ik namelijk ook erg gek van voetbal. Ook werd er Italiaanse muziek gedraaid en was de sfeer door de verlichting en aankleding heel erg goed in het restaurant.

We kregen de menukaarten uitgereikt en kregen daarbij de boodschap mee dat het restaurant familieporties serveert, dus dat we een groot bord zouden krijgen waar we dan samen van moesten eten, omdat het te veel zou zijn voor één persoon. Gelukkig werd dit erbij verteld, want in Chicago hadden we het eens meegemaakt dat dit niet werd verteld en moesten we met 2 doggybags terug naar het hotel, zie: http://miquellisamerikablog.blogspot.nl/2014/04/restaurant-giordanos-famous-chicago.html

Omdat ik lid was geworden van de eClub van Buca di Beppo en een coupon had uitgeprint kregen we eerst een lekker knoflookbroodje. Het was een hard gebakken broodje waar olijfolie met knoflook overheen was gegoten, vervolgens was er Parmezaanse kaas overheen gebakken met veel verse knoflook. De smaak was erg goed, gelukkig aten we er allebei van, zodat we de geur niet van elkaar zouden ruiken.



Als hoofdgerecht besloten we om samen de Chicken and Sausage Ziti te nemen, dit gerecht bestond uit pasta met kippenborst, stukjes Italiaanse worst, rode uien, roma tomaatjes en spinazie in een knoflookroomsaus. Het gerecht werd al snel geserveerd in een groot bord met 2 aparte borden erbij, zodat we vanuit het grote bord op konden scheppen. Dit vond ik erg grappig om mee te maken, normaal gesproken krijg je natuurlijk gewoon je eigen gerecht op een eigen bord, maar dit was zo ook wel een keer leuk.

Het gerecht smaakte uitstekend, de smaak van de verschillende ingrediënten kwam erg goed naar voren en het knoflookroomsausje wat erbij werd geserveerd was ook heel erg lekker.  Na 2 keer opscheppen was het bord leeg. We hadden nu eigenlijk ook wel echt genoeg gehad, maar wilden toch nog een dessert bestellen.


We bestelden een Chocolate Chip Cannoli als dessert, dit was een koek in een tubevorm gevuld met een crèmevulling met stukjes chocolade er in, waar dan ook nog poedersuiker en chocoladesaus overheen ging. Ook dit smaakte weer heel erg lekker!

Nadat we alles op hadden kon er echt niks meer bij. We hadden meer dan genoeg gegeten en het was allemaal heel erg lekker geweest. We betaalden de rekening en gingen terug naar de kamer om even uit te buiken.  

Mijn ervaring bij Buca di Beppo is dus erg goed geweest. Het is een erg leuk Italiaans- Amerikaans restaurant met heel veel en hele leuke decoraties. Er is veel keuze in gerechten en de prijs valt erg mee, vooral ook omdat je de gerechten het beste kunt delen. Het eten smaakt prima en de sfeer in het restaurant is goed. Probeer het zelf gerust ook eens een keer wanneer je in Amerika bent.