Pagina's

dinsdag 1 juli 2014

Themepark attractie: Toy Story Midway Mania! – Lake Buena Vista, Florida

Themepark attractie: Toy Story Midway Mania!
Adres: 351 S Studio Dr, Kissimmee, FL 32830, Verenigde StatenEen van de leukste attracties van het Disney Hollywood Studios park in het Walt Disney World Resort vond ik Toy Story Midway Mania! Deze attractie bestaat uit een interactieve 4-D ride en is gebaseerd op de Disney Pixar film Toy Story.

Disney’s Hollywood Studios is een van de 4 grote pretparken van het Walt Disney World Resort in Florida. Het pretpark is geopend in 1989 en heette destijds nog Disney MGM Studios. Het park is de kleinste van de 4 attractieparken op het resort, maar er zijn wel heel veel leuke attracties in dit park te vinden. Vrijwel alle attracties zijn gebaseerd op televisieprogramma’s en films die door Disney zijn geproduceerd.

Het attractiepark bestaat, net zoals alle andere Disneyparken uit een aantal verschillende gebieden. Een van deze gebieden is Pixar Place. Pixar Place is volledig gethematiseerd naar films vanuit de samenwerking van Disney met Pixar. Het gebied heeft slechts een enkele attractie, Toy Story Midway Mania!, maar deze attractie is wel echt de moeite waard.


Vooraf had ik op internet al gelezen dat het erg druk bij deze attractie kon zijn en dat je beter een Fastpass kon halen voor Toy Story Midway Mania! Bij binnenkomst van het park liepen we dan ook gelijk naar Pixar Place om die Fastpasses te halen, zodat we later op de dag de attractie konden doen. Er stond inderdaad al een lange rij buiten en het was niet verstandig om daar achteraan te sluiten. Op onze Fastpass stond een return tijd van een paar uur later, dus het ging al erg hard met deze kaartjes.

Toen we een paar uur later terug kwamen bij de attractie was de rij buiten al zo lang dat je meer dan 2 uur zou moeten wachten. Er waren ook geen Fastpasses meer te krijgen. Gelukkig konden wij nu via de Fastpass-entree naar binnen. Het gebied van de wachtrij was volledig gethematiseerd, met een grote pratende Potato Head en allemaal andere Toy Story attributen en figuren. Het duurde voor ons nu maar een paar minuten voordat we in konden stappen in ons wagentje.


We kregen de 3-D brillen en er werd uitleg gegeven over wat we moesten doen. In het wagentje heb je voor je een kanon waarbij je aan een hendel moet trekken om het kanon af te vuren. Natuurlijk komt er niet echt iets uit, maar door de 3-D bril die je op hebt lijkt het wel echt alsof je aan het schieten bent.

Het wagentje rijdt langs verschillende scènes, waarbij er telkens een nieuw spelletje voor je wordt geprojecteerd, waarbij je zo veel mogelijk doelwitten moet raken om uiteindelijk een zo hoog mogelijke score te behalen.


De eerste scene is bedoeld om even te oefenen. Woody en Dino komen in beeld en je moet proberen om hun schilden te raken, zodat je weet hoe het werkt en in de volgende scènes genoeg punten kunt gaan halen.

Alle volgende scènes bestaan uit Midway games, ofwel spelletjes die je op de kermis kunt doen, zoals het omschieten van dieren, kapot schieten van ballonnen en borden en ringen gooien. Wanneer je kleine doelwitten raakt krijg je vaak meer punten dan bij grotere doelwitten. Bij elk doelwit staat erbij hoeveel punten het oplevert wanneer je het raakt. Bij elk spel wordt er afgeteld hoe lang je nog hebt voordat je naar het volgende spel gaat. Het is best zenuwslopend, omdat het toch een soort van wedstrijd is tegen diegene die naast je zit.


Na het laatste spel komt Woody in beeld met de scores en dan kun je zien of je gewonnen of verloren hebt. Gelukkig had ik gewonnen, al was het verschil maar 2.900 punten en had ik procentueel minder doelwitten geraakt.

Toy Story Midway Mania! vond ik een hele leuke attractie en is niet voor niets een van de populairste attracties van het Disney Hollywood Studios park. Ik raad iedereen aan om zo vroeg mogelijk een Fastpass voor deze attractie te halen wanneer je in het park bent, zodat je hem wel kunt gaan doen. Het zou heel erg zonde zijn om deze attractie te missen, want hij is echt top!