Pagina's

vrijdag 11 juli 2014

Amerikaans restaurant in het buitenland: SWR3 Rockcafe, Europa Park – Rust, Duitsland

Amerikaans restaurant in het buitenland: SWR3 Rockcafe, Europa Park
Adres: Rheinweg 1, 77977 Rust, Duitsland



Zoals jullie weten ben ik naast een Amerikafanaat ook een pretparkliefhebber. Een van de Europese pretparken die ik altijd graag zou willen bezoeken was Europa Park in het zuidwesten van Duitsland, nabij de Franse grens bij Strasbourg. Afgelopen maand ben ik, samen met mijn vriendin, 3 dagen naar het Europa Park geweest.

De naam Europa Park zegt het eigenlijk al, het park is gericht op Europa en bestaat uit allerlei verschillende themagebieden die betrekking hebben op de landen van Europa. Dit heeft erg weinig met Amerika te maken en ik dacht dan ook dat ik er geen Amerikaanse dingen tegen zou komen, waarover ik zou kunnen gaan schrijven. Niets bleek echter minder waar, tijdens mijn bezoek aan het park ben ik toch een Amerikaans restaurant en een Amerikaans hotel tegengekomen. Over het hotel ga ik in een ander blog schrijven, nu ga ik het hebben over het restaurant.

Het Europa Park begint, net zoals veel pretparken in de wereld, met een main street. In Europa Park is dat het Duitsland gebied. In de straat bevinden zich veel souvenirs- en kledingwinkeltjes en restaurants. Mijn vriendin en ik wilden tijdens een van de avonden eten in deze straat en keken elkaar stomverbaasd aan toen we ineens het SWR3 Rockcafe zagen aan het begin van de straat.




Het restaurant hing vol met Amerikaanse nummerborden van auto’s uit verschillende staten en gouden platen van Amerikaanse (rock)artiesten. Er stond een jukebox en er hingen veel attributen van het tijdperk van de rock & roll in het restaurant. Ook stond er een klassieke Amerikaanse wagen en een ouderwetse benzinepomp in de zaak. Het leek een beetje op een kruising tussen een Hard Rock Café en  Johnny Rockets / Ruby’s. Er was een optreden bezig van een jongen met een gitaar die bekende Amerikaanse rocksongs speelde en voor ons was dit alles bij elkaar genoeg reden om bij dit restaurant te gaan eten.

We gingen zitten op de stoelen in de vorm van elektrische gitaren en bekeken welke gerechten er op het menu stonden. De kaart was niet al te groot, maar voor liefhebbers van Amerikaans eten stond er genoeg op. Qua hoofdgerechten stonden er verschillende hamburgers op het menu, maar ook kipstukken en spareribs. Alle hoofdgerechten werden geserveerd met potato wedges en barbecuesaus. De prijzen vielen heel erg mee, het was zelfs erg goedkoop te noemen.

Mijn vriendin bestelde de verschillende stukken kip met de aardappeltjes en zelf besloot ik om de spareribs te bestellen, ook namen we er allebei een drankje bij. Nadat onze bestelling was opgenomen duurde het een kleine 10 minuten voordat het eten werd geserveerd. We kregen allebei een behoorlijk bord vol. Bij mijn vriendin lagen er 8 stukken kip op het bord en bij mij was een rack spareribs in drieën gesneden.




Het vlees was niet echt heel heet, maar dat maakte mij niet zo veel uit. Het was namelijk wel heel erg mals en de smaak was erg goed. Het barbecue sausje wat erbij zat smaakte ook uitstekend en de combinatie met de aardappeltjes maakte het echt helemaal af. Volgens mijn vriendin smaakte de kip ook erg goed en we waren blij dat we dit Amerikaanse restaurant in Europa Park hadden gevonden. We kregen beiden ons bord niet helemaal leeg. Natuurlijk hadden we overdag in het park ook al het een en ander gesnoept, waardoor we nu niet zo heel veel op konden.

Na nog een tijdje gezellig te hebben geluisterd naar de muzikant besloten we om de rekening te vragen en verder te gaan met de attracties van het park. Toen ik de rekening eenmaal voorgeschoteld kreeg verbaasde ik me echt. In het totaal hoefden we namelijk slechts € 20,50 af te rekenen en alles wat we besteld hadden stond op de rekening. Dit had ik nog nooit meegemaakt in een pretpark en daar kunnen andere parken nog wel eens een voorbeeld aan nemen.   

Het SWR3 Rockcafe in Europa Park is ons dus heel erg goed bevallen. Het is leuk om iets Amerikaans te ontdekken in een park dat eigenlijk verder vrijwel volledig op Europa is gericht. Er staan veel lekkere Amerikaanse gerechten op het menu, het eten is erg goedkoop en er hangt een hele gezellige sfeer in het restaurant. Ga hier dus zeker een keertje eten wanneer je een dagje uit in Europa Park bent.