Pagina's

vrijdag 25 juli 2014

Activiteit: Santa Monica Pier – Santa Monica, Californië

Activiteit: Santa Monica Pier
Adres: 200 Santa Monica Pier, Santa Monica, CA 90401, Verenigde Staten



Een van de bekendste locaties in Los Angeles is de Santa Monica Pier. De Santa Monica Pier is een pier in de Pacific Ocean, oftewel de Stille Oceaan. De pier bevindt zich aan het einde van de Colorado Avenue in Santa Monica, bij Los Angeles, in Californië. De pier is erg beroemd vanwege het erop gevestigde pretpark Pacific Park en het feit dat de Route 66 er eindigt.

De pier bestaat uit twee samengevoegde pieren, de Municipal Pier en de Pleasure Pier. De Municipal Pier is de oudste van de beide pieren. Deze pier is namelijk geopend in 1909 en werd toen aangelegd vanwege de afvoer van rioolbuizen. De Pleasure Pier (Newcomb Pier) werd in 1916 aangelegd en er werd een attractieparkje op gebouwd. In 1938 werden beide pieren met elkaar verbonden en er werd een toegangspoort geplaatst.


Tijdens aan van onze reizen naar Californië bezochten wij Santa Monica en de beroemde pier. De Santa Monica Pier is een erg geliefde locatie in films, televisieseries en videoclips, dat bleek ook wel want toen wij er waren werd er een videoclip van een beroemde rapper en een scene van een misdaadserie opgenomen tijdens die dag. Er stonden heel erg veel trucks en vrachtwagens van Movie Movers op het strand en er was een heel gebied afgezet. Helaas hebben wij geen beroemdheden gezien, dat was wel jammer.

Verderop lag de pier, wij betraden de pier vanaf de North Entrance bij het Bubba Gump Shrimp Co. Restaurant. Het zag er heel erg gezellig uit, de pier was opgebouwd uit hout en het loopgebied bestond uit houten planken met klinknagels. Overal waren kraampjes opgesteld waar je eten, drinken en souvenirs kon kopen. Vanaf de pier zag je de huisjes van de lifeguards liggen en ik dacht gelijk aan de beroemde televisieserie Baywatch.

Ik vond het schitterend om hier nu zelf rond te lopen. We liepen een stukje verder en kwamen uit bij het Pacific Park. Hier stonden een aantal verschillende attracties opgesteld, zoals een gele achtbaan, een schip, een reuzenrad en een aantal kinderattracties. De grotere attracties kostten $ 6,00 per rit en de kleinere $ 4,00. Je kon echter ook een dagkaart kopen, waarmee je ongelimiteerd in alle ritjes kon gaan. Deze dagkaart kostte $ 24,95 voor iedereen boven de 8 jaar. Voor bezoekers onder de 8 jaar betaalde je $ 16,95.



Ook waren er verschillende midway games aanwezig op de pier, zoals ballengooien, water schieten, mollen slaan, Roller Derby en ringen gooien. Het waren allemaal spellen die bij ons normaal gesproken op de kermis staan. Ook was er de mogelijkheid voor kinderen om trampoline te springen en stond er een attractie waarbij je zo veel mogelijk moest spinnen en op en neer moest gaan om zo een prijs te winnen.

Er was een Arcadehal met verschillende spellen, onder andere airhockey en tafelvoetbal, en er was een schiettent. Het mooie van deze schiettent was dat wanneer je er een foto van maakte met een flits dat alle te raken attributen gingen spelen, alsof je alles in een keer geraakt had. Dit is wel vaker bij schiettenten, dat moeten jullie zelf ook maar eens proberen door een foto met flits er van te maken wanneer je een schiettent ziet.

Op en voor de pier stonden ook een aantal mensen met dieren, zoals een grote slang en papegaaien. Je kon er dan mee op de foto voor geld, maar dit hebben we maar gelaten. Wel heel grappig was een muzikant op de pier die van alles aan het zingen was, maar waarvan je niks kon maken. Volgens mij was het eigenlijk gewoon een zwerver die wat geld wilde verdienen.




Naast het Pacific Park was er ook een aquarium aanwezig op de pier, het Santa Monica Pier Aquarium, en La Monica Ballroom. Hier zijn wij echter niet naar binnen geweest, dus daar kan ik niks over vertellen. Dit moet je zelf dan gaan zien.

Op de pier was er nog een gedenkteken voor het einde van de Route 66, het was een Tribute to Robert Waldmire, de laatste stop van de weg die 2.448 mijlen lang is. Ooit wil ik deze route nog eens samen met mijn vriendin gaan rijden in een camper. De weg begint in Chicago en eindigt dus hier op de Santa Monica Pier.

Ik vond het echt heel erg leuk om de Santa Monica Pier te hebben gezien, het is een bekend stukje Amerika en normaal gesproken zie je het alleen maar op televisie. Het Pacific Park attractiepark is een leuk parkje voor jong en oud en de sfeer die er hangt op de pier is heel erg goed. Dit komt natuurlijk ook door het lekkere weer. Wanneer je in Los Angeles bent rij dan dus ook even naar de Santa Monica Pier, het is echt de moeite waard!