Pagina's

woensdag 23 juli 2014

Themepark attractie: Splash Mountain, Disney’s Magic Kingdom – Lake Buena Vista, Florida

Themepark attractie: Splash Mountain, Disney’s Magic Kingdom
Adres: 1180 Seven Seas Drive, Orlando, FL 32830, Verenigde StatenEen van mijn favoriete attracties van het Magic Kingdom park in het Disney World Resort is Splash Mountain. Splash Mountain is een combinatie van een flume ride boomstamattractie en een dark water ride en is geschikt voor jong en oud. Deze attractie is ook in een aantal andere Disneyparken ter wereld te vinden, helaas echter niet in Disneyland Parijs.  Splash Mountain is gethematiseerd naar de film Song of the South uit 1946 met de animatiefiguren Broer Konijn, Broeder Beer en Broeder Vos in de hoofdrol.

In Orlando is het bijna altijd lekker weer en je hoeft dus ook niet echt bang te zijn om nat te worden, want je wordt toch ook zo weer droog. Wij besluiten daarom dan ook altijd om Splash Mountain zo vroeg mogelijk te doen, omdat er dan nog geen al te lange wachtrij staat en je dus ook niet lang hoeft te wachten.

De attractie Splash Mountain bevindt zich in Frontierland. Wanneer je het Magic Kingdom park binnenkomt loop je door Main Street, USA en je slaat linksaf bij het Cinderella’s Castle. Vervolgens blijf je met de weg mee lopen en je komt uit bij de attractie. Voor de attractie kun je een Fast Pass halen, dus wanneer het erg druk is in de wachtrij is het halen van een Fast Pass zeker een slimme optie.


Wanneer je de attractie binnenkomt en de wachtrij doorloopt hoor je leuke country en western muziek en de volledige wachtrij is ook naar dit onderwerp gethematiseerd. Je komt uit in een klein western stadje waarbij je vervolgens in een van de boomstammen moet gaan zitten om met de attractie te gaan starten.

De attractie begint met een helling waarbij je omhoog wordt getakeld en al een heel klein beetje nat wordt. Wanneer je boven bent zie je de grote helling waar je tijdens de finale van de attractie vanaf naar beneden stort. Dit is een van de hoogste log flumes ter wereld. Vervolgens wordt de boomstam waarin je zit nog een stuk verder omhoog getakeld door een grot en dan hoor je voor het eerst het aanstekelijke liedje van de attractie. Vanuit de hoogte zie je een gedeelte van het Magic Kingdom park en vervolgens val je een klein stukje naar beneden, waarbij je nog niet echt nat wordt.

De boomstam vaart vervolgens het gedeelte met de verschillende animatronics binnen en overal zie je bewegende dieren zoals ganzen, bevers en vogels, maar ook de hoofdfiguren van de attractie Broeder Beer, Broer Konijn en Broeder Vos. Broeder Beer en Broeder Vos zijn eigenlijk op jacht naar Broer Konijn, in bijna elke scene van de attractie wordt deze jacht uitgebeeld. Je komt langs een vissende krokodil met een kikker op zijn rug en vaart rustig even verder langs en door het gebied, totdat je ineens op borden de waarschuwing ziet staan dat er gevaar dreigt en dat je terug moet gaan.


Broeder Vos heeft Broer Konijn inmiddels gevangen en het begint te bliksemen. Twee gieren zien de bui al hangen en wachten ons in onze boomstam op. De boomstam wordt nog een laatste keer naar boven getakeld en dan voel je al in je maag wat er staat te gebeuren. Broer Konijn staat op het punt om gekookt te worden en opeens komt het licht van buiten je tegemoet. Je ziet Cinderella’s Castle en Space Mountain en opeens schiet je heel erg snel en steil naar beneden. Wat een heerlijk gevoel is dat toch! Wanneer je pech hebt kun je echt helemaal doorweekt zijn.

De boomstam vaart vervolgens verder en gaat weer een overdekt gedeelte binnen en het is een groot feest. Op een Mississippiboot zijn verschillende dieren aan het dansen en zingen en Broeder Beer en Broeder Vos staan op het punt om door een krokodil gegrepen te worden. Het bekende aanstekelijke liedje Zip-A-Dee-Doo-Dah wordt weer gespeeld en je ziet dat Broer Konijn vrij is gekomen en rustig tegen zijn huisje aan leunt. Hierna is de attractie afgelopen en vaar je weer naar buiten.


Splash Mountain is echt een hele leuke attractie, het heeft een hele leuke wisselwerking tussen een darkride en een flume ride. Je hebt wel veel kans om nat te worden, maar dat is toch ook zo weer opgedroogd in het warme weer van Orlando. Mijn tip is om deze attractie zo vroeg mogelijk te doen of er anders een Fast Pass voor te halen. Het is leuk voor jong en oud en deze attractie moet je echt niet overslaan wanneer je in Magic Kingdom bent.