Pagina's

woensdag 3 november 2021

Activiteit: Universal CityWalk Hollywood - Universal City, Californië

Activiteit: Universal CityWalk Hollywood
Adres: 100 Universal City Plaza, Universal City, CA 91608, Verenigde Staten


Net zoals bij vrijwel alle grote pretparkresorts ter wereld bevindt zich nabij Universal Studios Hollywood ook een shopping- en entertainmentgebied, dat voor iedereen vrij te bezoeken is. Het gebied heeft de naam Universal CityWalk Hollywood meegekregen en is gelegen aan de zijkant van het Universal Studios Hollywood themepark. Om bij de entree van het pretpark terecht te komen moet er eerst door Universal CityWalk Hollywood worden gelopen. Het grote gebied, vol met restaurants en winkels, brengt gelijk de nodige sfeer voor de rest van de dag met zich mee. Je komt in een andere wereld terecht en die wereld verlaat je pas wanneer je later op de dag teruggaat naar je hotel of andere verblijfsplaats. Inmiddels heb ik Universal Studios Hollywood tweemaal bezocht en zodoende ben ik ook al even zo vaak bij Universal CityWalk Hollywood geweest. De beide bezoeken van mij aan Universal CityWalk Hollywood waren heel anders, het gebied leek de tweede keer een metamorfose te hebben gehad, want er waren een flink aantal nieuwe restaurants en winkels geopend en het geheel leek ook te zijn gemoderniseerd. Ik heb bij een aantal verschillende restaurants in het gebied gegeten en gedronken en van al die ervaringen heb ik genoten. Universal CityWalk Hollywood is een zeer goede aanvulling op Universal Studios Hollywood. Vandaag laat ik jullie een aantal foto’s zien van mijn beide bezoeken aan het gebied.

Universal CityWalk Hollywood opende haar deuren in mei 1993 naast de bioscoop Cineplex Odeon, inmiddels al bijna 30 jaar geleden, als een onderdeel van de uitbreiding van Universal Studios Hollywood. Het is gebouwd in de nabije omgeving van de parkeerplaats van Universal Studios Hollywood en leidt naar de ingang van het park. De inspiratie voor de bouw van het gebied komt af van het Horton Plaza, de ontwikkeling en inrichting van Universal CityWalk Hollywood probeert de architectuur na te bootsen die overal in Los Angeles te vinden is. Wanneer gasten bij Universal Studios Hollywood arriveren, parkeren zij hun wagen en lopen vervolgens naar Universal CityWalk Hollywood. Eenmaal in CityWalk aangekomen kan er voor worden gekozen om direct naar het pretpark te gaan, maar het gebied doet er alles aan om de bezoekers te laten blijven, of in ieder geval in de avonduren, wanneer ze van het themepark wederkeren, terug te laten komen om ze nog meer entertainment te bieden en nog wat extra geld afhandig te maken. Door de jaren heen zijn er verschillende uitbreidingen van het gebied geweest, de grootste vond plaats in het voorjaar van 2000. Destijds is er voor meer dan één miljard Dollar geïnvesteerd en vernieuwd in Universal CityWalk Hollywood en is er maar liefst 8.600 vierkante meter aan extra ruimte bijgebouwd. Een maand na de initiële opening van Universal CityWalk Hollywood werd er ook een amfitheater geopend, helaas heeft dat theater in het jaar 2017 haar deuren definitief gesloten.

Er zijn op dit moment 26 verschillende restaurants in Universal CityWalk Hollywood te vinden. Veel van mijn favoriete ketens zijn aanwezig in het gebied en om jullie een volledig beeld te geven zal ik de zaken hierbij opsommen; Er zijn 12 informele restaurants, namelijk: Antojito's Cocina Mexicana, Bubba Gump Shrimp Company, Buca di Beppo, Dongpo Kitchen, Jimmy Buffett's Margaritaville, Johnny Rockets Restaurant & Sports Lounge, Karl Strauss Brewing Company, NBC Sports Grill & Brew, Samba Brazilian Steakhouse & Lounge, Vivo Italian Kitchen en Wasabi at CityWalk. Een zestal zaken met snelle service, te weten Blaze Pizza, LudoBird, Panda Express, Pink's Famous Hot Dogs, Subway, Taco Bell en The Crêpe Café. Bovendien kun je ook nog bij een achttal kiosken en kleine zaakjes terecht voor snacks en andere versnaperingen, namelijk: Ben and Jerry's, Cinnabon, Jamba Juice, Menchie's, Frozen Yogurt, Popcornopolis, Starbucks, Wetzel's Pretzels en Voodoo Doughnut. Naast de restaurants zijn er ook een aantal gespecialiseerde en gethematiseerde winkels aanwezig in Universal CityWalk Hollywood, een aantal van de bekende namen zijn Abercrombie & Fitch, Lids, Billabong,  IT'SUGAR, Dodgers Clubhouse Store, Things From Another World en natuurlijk de Universal Studios Store. Zo is er eigenlijk voor iedere smaak wel wat te eten, te drinken en te kopen in het shopping- en entertainmentgebied.

Behalve het winkelen en lekker eten en drinken in de restaurants kunnen de bezoekers van Universal CityWalk Hollywood ook genieten van de nieuwste bioscoopfilms, die worden afgespeeld in het 19 zalen tellende Universal Cinema AMC at CityWalk Hollywood-complex. Een van deze zalen is een ontzettend groot IMAX experience-theater. Verder zijn er ook enkele clubs, waar in de avonduren kan worden gedanst, aanwezig in het gebied, namelijk Howl at the Moon en Jimmy Buffett's Margaritaville. Het is bovendien ook mogelijk om te skydiven, dat kan bij iFly Hollywood. Dat laatste zie ik mezelf eigenlijk echt nooit doen, dus een post over skydiven hoeven jullie dan ook niet van mij te verwachten. Ik vind Universal CityWalk Hollywood ontzettend leuk, het is fijn om er na het bezoeken van Universal Studios Hollywood naartoe te gaan voor een hapje en een drankje en de sfeer die er hangt is uitstekend. Het gebied past goed bij het pretpark en is daardoor ook een zeer welkome aanvulling om een dagje Universal Studios Hollywood mee te verlengen. Het geheel is een stuk stoerder dan bijvoorbeeld het Downtown Disney District (horende bij het Disneyland Resort) in Anaheim, Californië, en dat is dan ook net datgene waarin Universal zich van Disney weet te onderscheiden en waarom mijn voorkeur uiteindelijk uitgaat naar de Universal boven Disney