Pagina's

zaterdag 30 oktober 2021

Restaurant: Rainforest Cafe - Anaheim, Californië

Restaurant: Rainforest Cafe
Adres: Downtown Disney District, 1515 Disneyland Dr, Anaheim, CA 92802, Verenigde Staten

In Amerika zijn een groot aantal verschillende restaurantketens te vinden, elk met een eigen stijl of thema. De gethematiseerde restaurants kunnen helemaal over de top gaan met hun decoraties en dat vind ik dan ook zo geweldig aan Amerika. In Nederland zullen dat soort "overdreven gedecoreerde en gethematiseerde" restaurants het nooit lang vol houden, blijft het over het algemeen bij een enkele vestiging en zal het nooit uitgroeien tot een keten. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is dat dus heel anders, daar moeten restaurants eruit springen en daardoor wordt er alles aan gedaan om vestigingen op te laten vallen. Beroemde namen zijn Hard Rock Cafe, Bubba Gump Shrimp Co. en het Rainforest Cafe. Tijdens mijn eerste verblijf in Anaheim ben ik op de laatste avond van de reis gaan dineren bij het Rainforest Cafe in het Downtown Disney District. Ik kende het restaurant toen al van Disney Village in Disneyland Parijs en eerder bezocht ik een andere vestiging van de zaak in Las Vegas. Ik wist ook dat er een locatie van de keten in Disney World, Florida was gevestigd, maar daar was ik nog niet eerder naartoe geweest. Het leek mij een heel leuk restaurant om de vakantie in stijl mee af te sluiten en keek er dan ook naar uit om er naartoe te gaan. 

Het Rainforest Cafe is een restaurantketen met de jungle als thema. Het is sinds het jaar 2000 in handen is van het bedrijf Laundry’s uit Houston, Texas. Laundry’s is eigenaar van een groot aantal ketenrestaurants waaronder bijvoorbeeld ook Bubba Gump Shrimp Co, McCormick & Schmick’s en Morton’s The Steakhouse. De eerste locatie van het Rainforest Cafe werd geopend in 1994, in de Mall of Amerika in Bloomington, Minnesota. Graag zou ik ook eens naar deze mall toe gaan, maar dat is weer een heel ander verhaal. Het aantal vestigingen van het Rainforest Cafe is door de jaren heen flink gefluctueerd. Op dit moment zijn er, naast de 17 huidige vestigingen in Amerika, ook vestigingen van het restaurant te vinden in Canada, Frankrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Japan en het Verenigd Koninkrijk. In het verleden behoorde Mexico ook tot de landen met restaurants van Rainforest Cafe, maar in het jaar 2012 heeft de laatste van de 4 Mexicaanse zaken haar deuren definitief gesloten. In Amerika zelf neemt het aantal restaurants van Rainforest Cafe ook af, vrijwel elk jaar komt er wel een einde aan een van de vestigingen. Zo ook het restaurant in Downtown Disney, Anaheim, waar ik ben geweest. De zaak werd geopend op 12 januari 2001 en gesloten op 19 juni 2018. Op dit moment is er een Star Wars Trading Post gevestigd in het oude pand van het Rainforest Cafe in Downtown Disney.

Las Vegas

Een reservering had ik niet gemaakt, we zijn vanuit het hotel, het Howard Johnson by Wyndham Anaheim Hotel & Water Playground, gewoon gelopen naar Downtown Disney en naar het restaurant. Het was een klein kwartiertje wandelen en in het lekkere zonnetje van Californië ook erg goed te doen. De buitenkant van het restaurant zag eruit als een soort tempel in de jungle, ik vond het gelijk super om te zien. Bij binnenkomst betraden we eerst een grote ruimte, van waaruit allerlei soorten attributen, tierlantijnen, knuffels en souvenirs werden verkocht, allemaal met het logo van Rainforest Cafe er op. We liepen eerst even door het winkeltje om vervolgens door te wandelen naar de entree van het restaurant. Vriendelijk werden we welkom geheten en gelukkig waren er nog tafels voor 2 personen vrij. We werden naar een van deze tafels toegeleid en de menukaarten werden uitgereikt. Om me heen zag ik allerlei verschillende animatronics, waaronder een grote gorilla, maar ook slangen, vogels en allerlei andere dieren. Om de zoveel tijd leek het te gaan bliksemen, het hele restaurant werd donker en de dieren lieten van zich horen. Dat vond ik echt prachtig om mee te maken. We hadden al wat te drinken besteld, een cola en voor mezelf een flesje Samuel Adams Octoberfest. Het was de eerste keer dat ik dat biertje dronk en ik moet zeggen dat het heerlijk was en echt naar meer smaakte.

Overdag hadden we al veel gegeten in het Disneyland Park en Disney's California Adventure, waardoor we besloten om allebei alleen een hoofdgerecht te bestellen. Er werd gekozen voor een "Chicken Fried Chicken" (een grote gefrituurde kipschnitzel met gravy, aardappelpuree en seizoensgroenten), zelf bestelde ik de "Chicken and Ribs Combo", dat was een combinatie van een kippenpoot, een stuk sparerib, friet, barbecuesaus en een bakje coleslaw. Het duurde eventjes voordat alle gerechten werden geserveerd, maar toen het eenmaal op tafel stond begon ik wel te watertanden. Ik was blij dat mijn portie niet overdreven groot was, omdat ik dus al het nodige gegeten had tijdens de dag, en besloot om te beginnen aan de kippenpoot met friet. De smaak was heerlijk, er zat veel vlees aan en de combinatie met friet en barbecuesaus was uitstekend. Expres liet ik het stuk rib even liggen, omdat ik het lekkerste voor het laatst wilde bewaren. Het vlees was zo ontzettend mals, dat het eenvoudig en snel van de botten af gleed.  Aan de overkant van de tafel werd de gefrituurde kip, tot en met het laatste restje, ook tevreden opgegeten. Ik heb met volle teugen genoten van het laatste Amerikaanse diner tijdens die vakantie. In het totaal moesten we iets meer dan $ 60,00 afrekenen, dus goedkoop was het niet. We betaalden natuurlijk ook voor de ervaring in het restaurant en die was gelukkig meer dan goed!