Pagina's

zondag 13 januari 2019

Restaurant: Hard Rock Cafe New York - New York City, New York

Restaurant: Hard Rock Cafe New York
Adres: 1501 Broadway, New York, NY 10036, Verenigde Staten


Verschillende keren schreef ik over mijn ervaringen bij verscheidene vestigingen van het Hard Rock Cafe, meerdere malen ben ik er wezen eten, maar zoals de naam van de zaak al doet vermoeden is het naast een restaurant ook gewoon een café. In New York City bezocht ik het Hard Rock Cafe op onze eerste avond in de stad. We hadden reeds gegeten bij Chevy’s Fresh Mex en waren vervolgens gaan kijken bij de winkels op Times Square. We hadden met z’n vieren zin om nog even wat te gaan drinken, de avond moest namelijk zo lang mogelijk gerekt worden, zodat we de dag erna weinig last van een jet lag zouden gaan hebben. Ik wist dat er in de buurt van de locatie waar wij liepen een Hard Rock Cafe gevestigd was en daarom stelde ik voor om daar dan wat te gaan drinken. Tijdens mijn eerdere reizen naar New York was ik nog nooit bij die vestiging van de keten geweest en daarom leek het me leuk om er eens te gaan kijken. Gelukkig stemde iedereen met mijn voorstel in.

Hard Rock Cafe is een keten van themarestaurants welke op 14 juni 1971 in Londen is opgericht door Isaac Tigrett en Peter Morton. De eerste vestiging werd niet in Amerika, maar nabij Hyde Park Corner in Londen geopend. Maarliefst 8 jaar na de opening, in 1979, begon het café de muren met Rock & Roll memorabilia vol te hangen, dit is een traditie geworden welke de keten heeft uitgebreid naar al haar andere restaurants en cafés. In 2007 werd het volledige bedrijf Hard Rock aan de Seminole Tribe of Florida verkocht en momenteel bevindt het hoofdkantoor zich in Orlando, Florida. Op dit moment zijn er een kleine 200 locaties van het Hard Rock Cafe in zo'n 60 verschillende landen te vinden. Naast cafés en restaurants beschikt de keten ook over 22 hotels en 11 casino's, waarvan de bekendste in Las Vegas staat. Een van de cafés en restaurants van de Hard Rock-keten bevindt zich dus in het hart van New York City nabij Times Square in Manhattan.





Na een korte wandeling kwamen we bij het Hard Rock Cafe aan, het restaurant bevond zich naast de Yankees–winkel en was versierd met rode neonverlichting. Bij binnenkomst in de zaak werd er direct reclame gemaakt voor t-shirts en pins, maar de winkel lieten we nog even links liggen. We gaven bij de hostess aan dat we kwamen om iets te drinken en dat we niks hoefden te eten. We mochten zelf op zoek gaan naar een plaatsje aan de bar en dat deden we dan ook. Ik maakte een aantal foto’s van het restaurant en alle memorabilia welke aan de muren hing. Ik vond de ruimte heel mooi gethematiseerd, het was een wat chiquere zaak dan wat ik van andere vestigingen van Hard Rock Cafe gewend was. Alleen het plafond vond ik niet zo mooi afgewerkt, overal zag je de verschillende buizen van de airco en dergelijke hangen, het had wel iets industrieels, maar ik vond het niet goed bij de rest van de ruimte passen.


We namen plaats aan een viertal vrije stoelen aan de bar en ik vroeg naar de drank-menukaart. De stoelen waren vrij hoog en je moest er als het ware op klimmen, ik kon niet met m’n voeten op de grond komen, maar gelukkig had de bar nog wel een ondersteuning en kon er ook op de stoelen worden geleund. Ik keek eens goed naar de drankjes welke werden aangeboden en ging op zoek naar een biertje welke ik nog niet kende. Op de tap waren bekende bieren als Budweiser, Samuel Adams en Stella Artois aangesloten, maar er kon ook worden gekozen voor een Post Road Pumpkin Ale van Brooklyn Brewery en een Samuel Adams Rebel IPA. Zelf had ik echter meer zin in een flesje en twijfelde lang tussen een Sierra Nevada Pale Ale en een Newcastle Brown Ale. Uiteindelijk koos ik voor het laatstgenoemde biertje, dit Engelse flesje bier ter waarde van $ 7,75 zonder fooi en belasting wilde ik graag eens gaan proberen. 





De rest van de groep bestelde een Samuel Adams Boston Lager van de tap, een flesje Heineken (een bier wat ikzelf in Amerika, en eigenlijk in Nederland ook niet, zou bestellen, omdat er vele lekkerdere bieren op de markt zijn) en een Hurricane cocktail (dit was een cocktail met Bacardi Light rum, sinaasappelsap, ananassap, mango puree, grenadine, Amaretto Disaronno, Bacardi Select Rum met daarbij een stukje sinaasappel en een kersje). Er werd gevraagd of dat we het direct af wilden rekenen of dat er een rekening zou moeten worden geopend. We waren van plan om slechts één drankje te doen in de bar en daarom besloten we dan ook de bestelling direct af te rekenen. In het totaal moesten we een kleine $ 40,00 Dollar betalen, natuurlijk een groot bedrag voor 4 drankjes, maar die prijzen waren we wel gewend in Amerika. De drankjes werden gemaakt en geserveerd en vervolgens rekenden we het te betalen bedrag netjes af.

Het was heel gezellig in de bar en het restaurant, veel tafels en stoelen waren bezet en er hing een hele fijne sfeer. Mensen waren leuk met elkaar aan het kletsen en dat deden wij ook. We hadden het over de reis, voor het eerst gevlogen vanuit Brussel, en dat het toch wel wat anders was dan via Schiphol. Diegene welke nog nooit in New York was geweest sprak over de overweldigende stad en dat het direct al veel indruk om hem had gemaakt. Ik weet van mezelf nog hoe ik me voelde toen ik New York voor de eerste keer zag, dus begreep zijn gevoel heel goed. Ikzelf had dat gevoel nu, na de 3e keer New York, namelijk ook nog steeds en kan daar alleen maar van genieten. We dronken onze drankjes in een rustig tempo op en genoten van het moment. We werden op een zeker ogenblik toch wel moe, het werd bedtijd en we besloten om via het winkeltje (waar weer allerlei leuke spullen werden verkocht) de zaak te verlaten en op weg te gaan naar onze bedden in het TRYP By Wyndham Times Square South. Het was een drukke dag geweest met een fijne afsluiting in het Hard Rock Cafe.